@bullgr: Φυσικά και συμφωνώ με όσα λες και επαυξάνω. Χαίρομαι που έκανες αυτή την πρόταση, γιατί είχα αρχίσει να φοβάμαι ότι θα βρεθώ να το τρέχω τελικά λίγο πολύ μόνος μου το θέμα της fosscomm. Το ζήτημα για όλα αυτά που λες είναι να υπάρχει κόσμος που θα είναι εκεί και θα αναλάβει υπεύθυνα να προετοιμάσει και να παρουσιάσει τις διάφορες ενότητες. Αν υπάρχει διάθεση από άλλους, είναι ευχαρίστησή μου να μην εμφανιστώ και καθόλου στο βήμα αν δεν χρειαστεί. Από την άβολη θέση θα με βγάλετε, οπότε μην σκέφτεστε ότι μπορεί να παρεξηγηθώ ή οτιδήποτε άλλο. Όποιο μέλος της κοινότητας θέλει να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο, το κάνει, και αν νομίζει ότι μπορεί και θέλει να αναλάβει δραστηριότητα, με ευχαρίστηση του ανοίγεται χώρος ώστε να μπορέσει να προσφέρει.
Τώρα πιο συγκεκριμένα:
Στην δήλωση που έστειλα έγραψα για 20-30 λεπτά παρουσίαση, μετά από συζήτηση στο κανάλι μας στο IRC με τον alefteris και άλλους. Η εκτίμηση αυτή έγινε με το σκεπτικό, ότι έχοντας να παρουσιάσουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες που αναφέρεις, καλύτερα να περισσέψει λίγος χρόνος παρά να μην φτάσει. Νομίζω στα 30 λεπτά θα χωρέσουν άνετα όλες οι ενότητες που προτείνεις... Μου φάνηκε υπερβολικό να πούμε για παραπάνω από 30 λεπτά...
Οι ενότητες τώρα είναι πάνω - κάτω αυτές που αναφέρεις, τουλ. όπως τις έχω κι εγώ στο μυαλό μου. Δεν έχω γράψει κάτι ακόμα. Και δεν προτίθεμαι να το κάνω όλο μόνος μου, εκτός και αν δεν υπάρξει βοήθεια από άλλους. Στο wiki μας υπάρχει εδώ και μήνες σελίδα για την οργάνωση της παρουσίασης και των ενοτήτων της:
http://wiki.ubuntu-gr.org/FossComm . Σκέφτομαι για τις σελίδες που θα προβληθούν να ανοίξουμε ένα δημόσια επεξεργάσιμο έγγραφο παρουσίασης στο google docs ή κάποιο άλλο εργαλείο που επιτρέπει συνεργατική wiki-style συγγραφή, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει. Πριν από αυτό όμως ίσως θα ήταν καλό να κάναμε μια ακόμα σελίδα στο wiki (ή σελίδες ανα ενότητα) όπου θα βάζαμε τα key points και περίληψη- σημειώσεις του τι θα ειπωθεί, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως προσχέδιο για την/τις τελικές παρουσιάσεις. Συνεπώς όποιος θέλει ας αρχίσει καταγράφοντας τις ιδέες του και τη δομή της παρουσίασης όπως την φαντάζεται στο wiki και προχωράμε.
Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε στην κατασκευή των παρουσιάσεων και όσο περισσότεροι ανεβούμε στο βήμα, τόσο καλύτερες θα είναι οι παρουσιάσεις μας και τόσο καλύτερη εντύπωση θα δώσουμε ως κοινότητα.