2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm)- Συμμετοχή ubuntu-gr

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Fosscom 2009 και συμετοχή της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu

Δημοσίευσηαπό g00fy » 04 Απρ 2009, 02:12

Δε βρίσκω κάποια αναφορά στο FOSSCOMM για την κοινότητά μας στον σύνδεσμο “Lugs και κοινότητες” ούτε και στον σύνδεσμο “Forums”

Γνωρίζουμε ποιά μέρα θα γίνει η παρουσίασή μας; Αν είναι Κυριακή, έχω διάθεση να βοηθήσω (άν χρειάζεται κάτι τέτοιο φυσικά). ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 04 Απρ 2009, 02:18

g00fy έγραψε:Δε βρίσκω κάποια αναφορά στο FOSSCOMM για την κοινότητά μας στον σύνδεσμο “Lugs και κοινότητες” ούτε και στον σύνδεσμο “Forums”

Είμαστε στην σελίδα "Διανομές".
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 06 Απρ 2009, 12:18

Κώστα, στη λίστα διάβασα ότι η παρουσίαση θα είναι 20-30 λεπτά. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό -μην σε ταλαιπωρώ κιόλας- να μας παραθέσεις την περίληψη των ενοτήτων της παρουσίασης.

Το λέω αυτό, γιατί ως Ubuntu-gr έχουμε ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μιας απλής παρουσίασης, διαθέτοντας ένα πλήρως αναπτυσσόμενο forum (ίσως το μεγαλύτερο σε ανάπτυξη forum στο χώρο του ΕΛΑΚ) και το περιοδικό Ubuntistas.

Καλό θα ήταν κατά την άποψή μου, αφού κάνεις εσύ την παρουσίαση του Ubuntu-gr, την παρουσίαση του forum να την κάνει κάποιος συντονιστής με λέγειν (εγώ αποκλείεται!!!) και για το περιοδικό Ubuntistas ένας εκ των υπεύθυνων δημοσίων σχέσεων (ilpara, g00fy).

Και αν για το forum δεν είναι και τόσο απαραίτητο, για το περιοδικό νομίζω πως είναι καλό να γίνει... Όχι ότι δεν είσαι ικανός, δεν έχει καμία σχέση με σένα, ή ότι δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη ή οτιδήποτε άλλο (μην το παρεξηγήσεις)... Ο λόγος που το προτείνω είναι ότι έτσι θα έχουμε μια πλήρη παρουσίαση και θα αφήσουμε καλύτερες εντυπώσεις εάν για το κάθε κομμάτι του Ubuntu-gr μιλάει και κάποιος άλλος και όχι αυτό που κάνουν άλλοι, ένας για όλα...

Σκέψου το και αν συμφωνείς, μπορούμε να το προχωρήσουμε...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 06 Απρ 2009, 13:41

Παιδιά πολύ θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι θα καταφέρω να ανέβω στη Λάρισα, συνεπώς δεν μπορώ να αναλάβω κάτι και μετά να σας "κρεμάσω". Όσον αφορά υλικό παρουσίασης, μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστείτε κάτι.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με bullgr.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 06 Απρ 2009, 13:47

Παιδια λογω μετακόμισης έχω χασει καποια επεισόδια αλλα νομιζω οτι τουλαχιστον μια απο τις 2 μερες μπορω να κατεβω Λαρισα. Υπάρχει κάτι όπου μπορώ να βοηθησώ;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 06 Απρ 2009, 16:19

@bullgr: Φυσικά και συμφωνώ με όσα λες και επαυξάνω. Χαίρομαι που έκανες αυτή την πρόταση, γιατί είχα αρχίσει να φοβάμαι ότι θα βρεθώ να το τρέχω τελικά λίγο πολύ μόνος μου το θέμα της fosscomm. Το ζήτημα για όλα αυτά που λες είναι να υπάρχει κόσμος που θα είναι εκεί και θα αναλάβει υπεύθυνα να προετοιμάσει και να παρουσιάσει τις διάφορες ενότητες. Αν υπάρχει διάθεση από άλλους, είναι ευχαρίστησή μου να μην εμφανιστώ και καθόλου στο βήμα αν δεν χρειαστεί. Από την άβολη θέση θα με βγάλετε, οπότε μην σκέφτεστε ότι μπορεί να παρεξηγηθώ ή οτιδήποτε άλλο. Όποιο μέλος της κοινότητας θέλει να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο, το κάνει, και αν νομίζει ότι μπορεί και θέλει να αναλάβει δραστηριότητα, με ευχαρίστηση του ανοίγεται χώρος ώστε να μπορέσει να προσφέρει.

Τώρα πιο συγκεκριμένα:

Στην δήλωση που έστειλα έγραψα για 20-30 λεπτά παρουσίαση, μετά από συζήτηση στο κανάλι μας στο IRC με τον alefteris και άλλους. Η εκτίμηση αυτή έγινε με το σκεπτικό, ότι έχοντας να παρουσιάσουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες που αναφέρεις, καλύτερα να περισσέψει λίγος χρόνος παρά να μην φτάσει. Νομίζω στα 30 λεπτά θα χωρέσουν άνετα όλες οι ενότητες που προτείνεις... Μου φάνηκε υπερβολικό να πούμε για παραπάνω από 30 λεπτά...

Οι ενότητες τώρα είναι πάνω - κάτω αυτές που αναφέρεις, τουλ. όπως τις έχω κι εγώ στο μυαλό μου. Δεν έχω γράψει κάτι ακόμα. Και δεν προτίθεμαι να το κάνω όλο μόνος μου, εκτός και αν δεν υπάρξει βοήθεια από άλλους. Στο wiki μας υπάρχει εδώ και μήνες σελίδα για την οργάνωση της παρουσίασης και των ενοτήτων της: http://wiki.ubuntu-gr.org/FossComm . Σκέφτομαι για τις σελίδες που θα προβληθούν να ανοίξουμε ένα δημόσια επεξεργάσιμο έγγραφο παρουσίασης στο google docs ή κάποιο άλλο εργαλείο που επιτρέπει συνεργατική wiki-style συγγραφή, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να συνεισφέρει. Πριν από αυτό όμως ίσως θα ήταν καλό να κάναμε μια ακόμα σελίδα στο wiki (ή σελίδες ανα ενότητα) όπου θα βάζαμε τα key points και περίληψη- σημειώσεις του τι θα ειπωθεί, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως προσχέδιο για την/τις τελικές παρουσιάσεις. Συνεπώς όποιος θέλει ας αρχίσει καταγράφοντας τις ιδέες του και τη δομή της παρουσίασης όπως την φαντάζεται στο wiki και προχωράμε.

Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε στην κατασκευή των παρουσιάσεων και όσο περισσότεροι ανεβούμε στο βήμα, τόσο καλύτερες θα είναι οι παρουσιάσεις μας και τόσο καλύτερη εντύπωση θα δώσουμε ως κοινότητα.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 06 Απρ 2009, 16:22

You can count on me ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 06 Απρ 2009, 16:38

g00fy έγραψε:You can count on me ;)

Σε βλέπω να παίρνεις φόρα...
Απο μένα είσαι η Νο1 επιλογή παρουσίασης του thelug :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 06 Απρ 2009, 19:13

Ωραία, για το περιοδικό Ubuntistas, μιας και ο ilpara δεν θα είναι παρών, την παρουσίασή του θα την κάνει ο g00fy...

Χρειαζόμαστε τώρα έναν συντονιστή εθελοντή που θα αναλάβει το κομμάτι του forum... Ποιος από τους συντονιστές του forum θα είναι παρών στη fosscom και θέλει να κάνει την παρουσίαση;
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: 2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscom) - Συμμετοχή ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Απρ 2009, 13:22

Βλέπω με λύπη ότι η παρουσίαση του ubuntu-gr είναι τελικά Σάββατο κατά τις 15:00... Αν και δεν μου πέφτει λόγος, θα ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου για τη επιλογή του Σαββάτου...

Στα συνέδρια/σεμινάρια και λοιπές εκδηλώσεις, απ' ότι γνωρίζω τα καλά "χαρτιά" (κοινότητα ubuntu-gr) τα βάζουμε τις καλές μέρες... Άρα η παρουσίαση του ubuntu-gr θα έπρεπε να ήταν Κυριακή που θεωρείται η καλύτερη μέρα και με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης