ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ GREEK.L.U.G.

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ GREEK.L.U.G.

Δημοσίευσηαπό simosx » 26 Αύγ 2009, 16:07

linuxman έγραψε:
simosx έγραψε:Κοιτάω τη συζήτηση στη λίστα του greeklug.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι το ύφος και η κατεύθυνση που έχει πάρει η συζήτηση. Εδώ είναι τα πρώτα βήματα ενός συλλόγου και βλέπω μεγάλες πιθανότητες να καταστραφεί το όλο έργο πριν καν ξεκινήσει.
Θα με ενδιέφερε να γίνω μέλος του συλλόγου, ωστόσο θέλω να δω ένα είδους ταύτιση θέσεων/πράξεων:
1. Το κλίμα στη λίστα πρέπει να ηρεμήσει. Το θέμα με τις βρισιές πρέπει να εξαφανιστεί. Να μπει κανονισμός ότι με βρισιές υπάρχει αποκλεισμός από τη λίστα.
2. Δεν ξέρω πόσο ξέρει από υπολογιστές ο Ρικούδης. Από θέμα επαφής με ανθρώπους έχει σημαντικό πρόβλημα και χαλάει το περιβάλλον. Δεν βλέπω να υπάρχει δυνατότητα για επίλυση, παρά να γίνει αποκλεισμός.
3. Οι απαντήσεις των βασικών μελών του greeklug πρέπει να είναι τουλάχιστον σύντομες. Αν δεν μπορείς να πεις κάτι με τρεις παραγράφους, τότε το μήνυμά σου πάσχει. Σκέψου το ξανά.
4. Πρέπει να υπάρχει μηδενική ανεκτικότητα σε άσχημες συμπεριφορές, και τα υπόλοιπα μέλη να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη θέση αυτή.

simosx κάνεις λάθος εκεί είναι η παλιά λίστα thelug , εδώ λίστα είναι πλέων νέα http://lists.greeklug.gr/pipermail/gree ... /date.html
Σιγά σιγά ξεκίνησε και μετάφραση του mailman στα ελληνικά .

Οκ, είναι σημαντικό να κρατηθεί η σωστή λίστα, greeklug, καθαρή από βρισιές και αρνητικές συμπεριφορές.
Θα γραφτώ στη greeklug, διαγραφή από thelug.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 26 Αύγ 2009, 16:09

Για τη λίστα GreekLug το 'digest mode' πρέπει να το βγάλετε. Το digest είναι για εποχές που οι χρήστες είχαν modem.
Αν κάποιος λαμβάνει digest εννοείται ότι δε θα απαντάει στη λίστα.
Δες παράδειγμα στο
http://lists.greeklug.gr/pipermail/gree ... 00021.html
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 26 Αύγ 2009, 16:48

simosx έγραψε:Για τη λίστα GreekLug το 'digest mode' πρέπει να το βγάλετε. Το digest είναι για εποχές που οι χρήστες είχαν modem.
Αν κάποιος λαμβάνει digest εννοείται ότι δε θα απαντάει στη λίστα.
Δες παράδειγμα στο
http://lists.greeklug.gr/pipermail/gree ... 00021.html

Οκ , εάν δεν έκανα λάθος το έχω βγάλει , και το τώρα λογικά δεν θα είναι ενεργό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 26 Αύγ 2009, 18:56

Το κλίμα στη λίστα είναι τεταμένο επειδή είναι ακόμα αρχή και κάποιοι δυσκολεύονται να χωνέψουν τη δημιουργία του συλλόγου... Σιγά-σιγά θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και θα ξεδιαλύνει το τοπίο... Τότε θα αρχίσουν οι πραγματικές διαδικασίες του συλλόγου και θα αρχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί και εποικοδομητικοί...

Όσο για το "ricudis mailing list show" ελπίζω να περιορίζεται και στο μέλλον εκτός της λίστας του GreekLUG...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 27 Αύγ 2009, 01:24

Πάω να διαβάσω λίστες.
Το όνομα είναι ότι πρέπει! Μη μασάτε! Άλλωστε ή ιδιες ακριβώς απορίες μπορούν να ισχύσουν και για το hellug. Και εκεί υπάρχει αναφορά στο "ελληνικό" στοιχείο. (Εμένα βέβαια μου φέρνει ως hell ουγκ ! ).

Και τέλος, παιδιά να αλλάξετε τη σελίδα. Αυτό το (Joo)-μπλε δεν είναι κάπως ...; Καμιά καρτέλα ξεχωριστή για τα μέλη ; και τα μυνήματά τους ; Και πότε το forum ( με το καλό ; )

;)
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 27 Αύγ 2009, 02:27

Εγώ παιδιά μαζί σας ... και άμα μπορώ να βοηθήσω σε κάτι... εδώ είμαστε ... 505 km νότια... :)
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Αύγ 2009, 02:42

malos έγραψε:Πάω να διαβάσω λίστες.
Το όνομα είναι ότι πρέπει! Μη μασάτε! Άλλωστε ή ιδιες ακριβώς απορίες μπορούν να ισχύσουν και για το hellug. Και εκεί υπάρχει αναφορά στο "ελληνικό" στοιχείο. (Εμένα βέβαια μου φέρνει ως hell ουγκ ! ).

Και τέλος, παιδιά να αλλάξετε τη σελίδα. Αυτό το (Joo)-μπλε δεν είναι κάπως ...; Καμιά καρτέλα ξεχωριστή για τα μέλη ; και τα μυνήματά τους ; Και πότε το forum ( με το καλό ; )

Το φόρουμ σύντομα , τώρα για την εμφάνιση επειδή είναι Drupal δώστε ιδέες πως να το κάνουμε και θα το κάνουμε , αυτή την στιγμή είναι έτοιμη λίστα και τα emails για να έχουμε επικοινωνία σωστά , και σιγά σιγά προχωράμε .

Off topic:
Όσο για την λίστα που γίνεται χαμός πλέον εμένα δεν απασχολεί έκανα διαγραφή .
Σε ένα χρόνο κάναμε τόσα και τόσα , ζωντάνεψε κάτι που κάποιοι το έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει , και ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν ότι αυτή ήτανε στην παρέα αυτή που ονομαζόταν Thelug , και ερωτώ εγώ που ήτανε όταν το ξεκινήσαμε , όταν το καθαρίζαμε , όταν κάναμε τα μαθήματα , όταν ερχόταν κόσμος εκεί για να μας δει και να του βοηθήσουμε να γνωρίσει το ΕΛΛΑΚ και έστω από το πρώτη επαφή με Ubuntu γιατί αυτό άκουσε και διάβασε σε ένα περιοδικό , που ήτανε , και τώρα όταν το είδανε ότι έγινε Σύλλογος ( άλλα άλλαξε ονομασία για διάφορους λόγους ) τους πείραξε αυτό και μας κατηγόρησαν για καπέλωμα του ονόματος , τέλος πάντων ιστορία θα δείξει και θα ανταμείβει αυτούς που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν και όχι μόνο λόγια .

Διάβασε θα γελάς πολύ .
Off topic:
@Nisok θα φτιάξουμε το TuxMobile και θα έρθουμε και εκεί κάποια στιγμή :D
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 27 Αύγ 2009, 03:53

linuxman έγραψε:
Off topic:
Όσο για την λίστα που γίνεται χαμός πλέον εμένα δεν απασχολεί έκανα διαγραφή .
Σε ένα χρόνο κάναμε τόσα και τόσα , ζωντάνεψε κάτι που κάποιοι το έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει , και ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν ότι αυτή ήτανε στην παρέα αυτή που ονομαζόταν Thelug , και ερωτώ εγώ που ήτανε όταν το ξεκινήσαμε , όταν το καθαρίζαμε , όταν κάναμε τα μαθήματα , όταν ερχόταν κόσμος εκεί για να μας δει και να του βοηθήσουμε να γνωρίσει το ΕΛΛΑΚ και έστω από το πρώτη επαφή με Ubuntu γιατί αυτό άκουσε και διάβασε σε ένα περιοδικό , που ήτανε , και τώρα όταν το είδανε ότι έγινε Σύλλογος ( άλλα άλλαξε ονομασία για διάφορους λόγους ) τους πείραξε αυτό και μας κατηγόρησαν για καπέλωμα του ονόματος , τέλος πάντων ιστορία θα δείξει και θα ανταμείβει αυτούς που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν και όχι μόνο λόγια .
:?:
Διάβασε θα γελάς πολύ .

Διάβασα. Έχει γέλιο τελικά. Εμ ! Ξέρεις τι είναι να σου αμφισβητούν το global νταβατζιλίκι ;
Η απορία μου είναι για το φίλο σας και συμπαθή μου "Μπουκόφσκυ" της Ελληνικής κοινότητας. Του αρέσει η ομάδα, η μη γραφειοκρατόπληκτη και κυριλόπληκτη. Θεωρεί ότι τέτοιες
αυτενεργούμενες καταστάσεις με γυμνά χέρια και εφόδιο την αγνή πρόθεση προσφέρουν πιο πολλά και ουσιαστικά. Και εγώ αυτό πιστεύω. Ηομάδα του κεφιού, του ενθουσιασμού,
χωρίς δικηγόρους και πρωτοδικεία είναι πάντα πιο ζεστή και επιφυλάσσει εκπλήξεις. Αλλά αφού το επικαλείται αυτό ..... γιατί χέζεται έτσι για τον κυριλέ σύλλογο των φίλων του εδώ στην Αθήνα ;

Υ.Γ. Το μπλε πλαίσιο είναι πολύ χάλια γ***** !!!! :wtf:
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 27 Αύγ 2009, 10:14

linuxman έγραψε:
Off topic:
@Nisok θα φτιάξουμε το TuxMobile και θα έρθουμε και εκεί κάποια στιγμή :D

Άντε να γνωριστούμε επιτέλους ... :D
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Αύγ 2009, 13:08

malos έγραψε:
Διάβασα. Έχει γέλιο τελικά. Εμ ! Ξέρεις τι είναι να σου αμφισβητούν το global νταβατζιλίκι ;
Η απορία μου είναι για το φίλο σας και συμπαθή μου "Μπουκόφσκυ" της Ελληνικής κοινότητας. Του αρέσει η ομάδα, η μη γραφειοκρατόπληκτη και κυριλόπληκτη. Θεωρεί ότι τέτοιες
αυτενεργούμενες καταστάσεις με γυμνά χέρια και εφόδιο την αγνή πρόθεση προσφέρουν πιο πολλά και ουσιαστικά. Και εγώ αυτό πιστεύω. Ηομάδα του κεφιού, του ενθουσιασμού,
χωρίς δικηγόρους και πρωτοδικεία είναι πάντα πιο ζεστή και επιφυλάσσει εκπλήξεις. Αλλά αφού το επικαλείται αυτό ..... γιατί χέζεται έτσι για τον κυριλέ σύλλογο των φίλων του εδώ στην Αθήνα ;

Υ.Γ. Το μπλε πλαίσιο είναι πολύ χάλια γ***** !!!! :wtf:

Δεν έχει σημασία αυτό , σημασία έχει ότι στις μέρες μας δεν μπορείς να κάνεις κάτι και ειδικά να πεις ότι μπορώ να προωθήσω το ΕΛΛΑΚ χωρίς να έχεις κάποια υπόσταση .
Ο παρέα που είναι πλέων Thelug ας κάνουν ότι θέλουν , δεν με απασχολεί πλέων εκτός και αν συμβεί κάτι άλλο , πολλά από άτομα που έχουν να κάνουν με Linux στην Θεσσαλονίκη+Αθήνα πιστεύουν ότι το Linux είναι για λίγους , δεν τους ενδιαφέρει εξάπλωση του , δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο από ότι να φάνε τα σουβλάκια τους και να ποιούν τις μπίρες τους , για τέτοια "προώθηση" ναι κλίμα παρέας κάνει .
Όμως ποιος είπε ότι σε ένα Σύλλογο δεν μπορεί να έχει κλήμα παρέας άσχετα με το αν ποιος έχει την "καρέκλα" σημασία είναι κοινώς στόχος .
Και φαντάζομαι ότι ιστορία θα δείξει ποιος και τι είναι , και τότε ο καθένας λογικός άνθρωπος θα καταλάβει ποιος και που πατά .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης