Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 13 Απρ 2010, 16:32

monkgr, έχω την εντύπωση ότι χρησιμοποίησες το πρωτότυπο κείμενο που είχα post-άρει στην αρχή, ενώ υπάρχει ήδη βελτιωμένη - ηπιότερη μορφή από τον nisok.

Μήπως μπορείς να κάνεις τις αλλαγές σου, πάνω στο κείμενο του nisok, που είναι πιο ουδέτερο από το δικό μου ?

Υ.Γ. Σε ότι αφορά τις υπογραφές, μπορούμε να το κάνουμε και τοπικά (στο ubuntu-gr) με pm (μπορώ να αναλάβω να τις μαζέψω). Μπορούμε να πάμε και σε petition online βέβαια αν θέλουμε κάτι πιο μαζικό. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο αποστολής, αυτός θα πρέπει να είναι με παραδοσιακό ταχυδρομείο, π.χ. μπορεί να αναλάβουν μερικοί από εμάς να ταχυδρομήσουμε (συστημένα) 2-3 επιστολές ο καθένας. Πάλι εγώ μπορώ να αναλάβω π.χ. πρωθυπουργό και 2 υπουργεία.

Υ.Γ. ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ είναι η προώθηση του κειμένου σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης (forum, blogs, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια) κτλ. Εδώ βέβαια η προώθηση είναι ευκολότερη, αφού μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Επίσης εγώ μπορώ να στείλω και με fax σε ΌΣΟΥΣ και ΟΠΟΙΟΥΣ προορισμούς θέλετε το κείμενο.

Υ.Γ. 2 Πολύ ενδιαφέρουσα και για τις δημόσιες σχέσεις του ubuntu-gr θα ήταν και η μετάφραση του κειμένου στα αγγλικά ώστε να αναρτήσουμε την επιστολή και στο linuxtoday.com (έχω δει παρόμοια επιστολή από ιταλικό blog αναρτημένη στις ειδήσεις του linuxtoday)
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 13 Απρ 2010, 16:39

Νὰ τὸ κοιτάξω, ἂν καὶ νομίζω ὅτι δὲν θὰ ἔχει σημαντικὲς διαφορές. Μένει νὰ μᾶς πεῖ καὶ ὁ nisok τὴ γνώμη του, φυσικά. Ἀλλὰ σὲ κάθε περίπτωση, ἐκεῖνο ποὺ μὲ ἀπασχολοῦσε σ` αὐτὴ τὴ φάση ἦταν νὰ ὑπάρχει συμφωνία στὸ γενικὸ πνεῦμα - π.χ. ἡ προσθήκη γιὰ τὶς ἐξετάσεις πιστοποίησης: βρίσκει σύμφωνη τὴν κοινότητα; Νομίζω ὅτι μὲ μιᾶς ὥρας δουλειά, ἂν ὑπάρχει συμφωνία, χτενίζεται ἡ ἐπιστολὴ εἴτε πάνω στὴ δική σου φόρμα (καὶ σ` εὐχαριστῶ γι' αὐτήν), εἴτε πάνω σ` ἐκείνη τοῦ nisok.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 13 Απρ 2010, 16:45

γραφείο πρωθυπουργού να πάει αρκεί, οι υπόλοιποι δεν θα καταλάβουν και πολλά, π.χ. βουλευτές, νομάρχες
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 13 Απρ 2010, 16:50

stavrosLinux έγραψε:γραφείο πρωθυπουργού να πάει αρκεί, οι υπόλοιποι δεν θα καταλάβουν και πολλά, π.χ. βουλευτές, νομάρχες

Μπορεί να πάει με επιστολή στο γραφείο πρωθυπουργού και με fax σε όλα τα υπουργεία με διάφορες κοινοποιήσεις

Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rexes13 » 13 Απρ 2010, 16:51

Μου φαίνεται πολύ καλή η ιδέα και το κείμενο γενικά!!Ακόμα είμαι μαθητής εγώ.Στο σχολείο έχουμε υπολογιστές ούτε και ξέρω τι δεκαετίας.
έγραψε:Τεχνικά Χαρακτηριστικά(για γέλια!!!)
Επεξεργαστής:733 MHz
Μνήμη Ram:128 ΜΒ
Σκληρός Δίσκος:40 GB

Γι'αυτό έχω ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς μια προσπάθεια να πείσω τον καθηγητή πληροφορικής να εγκαταστήσουμε κάποια έκδοση Ubuntu.Η απάντηση που παίρνω συνέχεια είναι η εξής:"Πρέπει να πάρουμε άδεια από τους αρμόδιους, πρέπει να σταλούν έγγραφα στους τάδε, πρέπει ...., πρέπει.... .Απ'ό,τι καταλαβαίνετε αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι σε επίπεδο σχολείων μάλλον θα είναι αδύνατο να αλλάξει το λειτουργικό στις Δημόσιες Υπηρεσίες.Αλλά έτσι κι αλλιώς η προσπάθεια μετράει!!
Εικόνα
Εικόνα
Το OpenSource είναι μαγκιά ;-) !!!
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μέτριο┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛2 x Pentium(R) Dual Core E5200 @ 2.50GHz │ 4117MB │ NVIDIA GeForce 8500GT │ 2 x WD 500GB │ IC N10/ICH 7 Family HD Audio │ Samsung LCD HD
22"
rexes13
babeTUX
babeTUX

IRC: rexes13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 13 Απρ 2010, 17:21

Σὰ δὲν θέλει νὰ ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει...
Ὁ καθηγητής σου ἢ εἶναι πολὺ τυπικὸς γραφειοκράτης ἢ (τὸ πιθανότερο) βαριέται νὰ ἀσχολεῖται μὲ ... καινὰ δαιμόνια! Πάντως, ἂν ἤμουνα στὴ θέση σου, θὰ πήγαινα μιὰ μέρα μὲ ἕνα CD τοῦ puppel, ποὺ ὄχι μόνο εἶναι ἰδανικὸ γιὰ τέτοια μηχανήματα (ἀκόμα καὶ τὸ Xubuntu θὰ ἔπεφτε βαρὺ στοὺς ὑπολογιστὲς τοῦ ἐργαστηρίου σας), ἀλλὰ καὶ διαθέτει τὴν εὐελιξία νὰ ἀποθηκεύει κανεὶς τὴ δουλειά του, ἀφήνοντας ἀνέπαφο τὸ ἀρχικὸ σύστημα.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 13 Απρ 2010, 17:35

Σωστή η κίνηση σου linuxovios.
Μην σου πω πως θα το προτείνω στη Διευθύντρια μου να στείλει έγγραφο και να τους προτείνει και αυτή Linux στους PC που έχει η υπηρεσία.
Το είχα σκεφτεί απο πολύ καιρό να το προτείνω αυτό απλά μου έδωσες την αφορμή να το κάνω. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Καλλή τύχη απο μένα.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _r00t- » 14 Απρ 2010, 04:06

Μια εικόνα 1000 λέξεις

Να ποιοι φταίνε που στο ελληνικό δημόσιο κυριαρχεί η m$ ..
Εκεί μόλις που έχουν υπογράψει την σύμβαση.
Μάλιστα έλεγε ο Αλογοσκούφης τότε ότι πρόκειται για μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας!
Desktop: Gentoo Linux x86_64 / Ubuntu Linux 10.04 x86_64 Laptop: Ubuntu Linux 10.04 i386
_r00t-
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Απρ 2010, 14:31

Είμαι οκ με την τρέχουσα έκδοση.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 14 Απρ 2010, 14:40

Σε λίγο θα προτείνω μια τελική μορφή που θα συνδυάζει την ήπια παρέμβαση του nisok με την εισήγηση για πιστοποιημένες γνώσεις λογισμικού ανοικτού κώδικα του monkgr. Δώστε μου λίγο χρόνο. Εν τω μεταξύ ας συζητηθεί το πώς θα μαζευτούν οι υπογραφές και πώς θα αποσταλεί το κείμενο. Επαναλαμβάνω ότι μπορώ να στείλω fax, όπου μου ζητηθεί. Προτείνω να στείλουμε με παραδοσιακό ταχυδρομείο στο γραφείο του πρωθυπουργού και όλα τα άλλα μπορούν να φύγουν με fax. Απλά βρείτε λύση για το θέμα των υπογραφών.

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης