Ο αγώνας άρχισε... Windows refund.

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ο αγώνας άρχισε... Windows refund.

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 30 Ιούλ 2010, 12:46

1)Μακαρι να εννοει αυτο.Αλλα και παλι πως να το παω απο κει ? Ειμαι μακρια!
Διαβασε λιγο αυτα τα 2 ποστ :
viewtopic.php?f=14&t=1407&start=250#p107293
viewtopic.php?f=14&t=1407&start=250#p107596

2)ΑΚριβως το ιδιο Αγγλιστι.

3)Συγχαιρω την τηλεφωνικη σου επιμονη.Προσωπικα δεν τα παω καλα με το τηλεφωνο.Μου ειχα πει και τοτε να επικοινωνησω με email και μαλιστα στα Αγγλικα.

4)Εχω ηδη δηλωσει τη διαθεση μου και αυτος ειναι ο λογος που δεν γραφω απο το λαπτοπ αυτη τη στιγμη. ;) Καποτε ειχα διαβασει οτι υπηρξε τετοια ομαλη εξελιξη και μαλιστα με Dell.Στο εξωτερικο παντα.Αλλα εδω ειναι ΕΛΛΑΝΤΑ και παντα πεφτεις σε ασχετους με τη γνωστη πιπιλα : Πανε πακετο,δεν διαχωριζονται,δε γινεται.Υπεργαματη ειναι η απαντηση της HP που θα διαβασεις σε 1 απο τα 2 λινκ.
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 30 Ιούλ 2010, 12:53

To αρχικό post ενημερώθηκε (και θα ενημερώνεται) με τις εξελίξεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 30 Ιούλ 2010, 12:57

Αν σου ζητήσουν να τους το πας στο τεχνικό τμήμα, απάντα κάτι παρόμοιο. Δες στα bold τι τους είπε ο θεός... Ακόμα γελάω...

έγραψε:Αγαπητέ κύριε/α,

στη λίστα δεν βρήκα να αναγράφεται η έκδοση windows vista PREMIUM ενώ επίσης δεν γίνεται λόγος για τα προγράμματα: ***** Grid Vista. ***** Arcade Deluxe. Adobe Reader Cyberlink PowerProducer.

Επίσης για να αφαιρέσει κάποιος windows, θα πρέπει να υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα των οδηγίων της EULA, δεν υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης άλλου λειτουργικού, ούτε και το κρυφό partition των 10Gb υπάρχει. Αναφορικά τώρα με την αποστολή προς έλεγχο του λόγου το αληθές, αυτή δεν γίνεται δεκτή, διότι θα παρακώλυε την εργασία μου και θα παραβίαζε εμπιστευτικότητα με τρίτο μέρος, ενώ χωρίς πληρωμένα τα έξοδα αποστολής και επιστροφής, δεν θα είχε οικονομικό νόημα η επιστροφή χρημάτων. Παρεμπιπτόντως αυτοί ήταν οι λόγοι που στοιχειοθέτησαν την resistance abusive (κακόπιστη παρακώλυση) στη δίκη Gutzwiller v. Acer. Για αυτό το λόγο η Dell καλόπιστα δέχεται ότι οι πελάτες αφαίρεσαν τα windows και κατέστρεψαν τα αυτοκόλλητα της άδειας. Δεν έχω αντίρρηση σε έλεγχο της εκ μέρους μου καλής πίστης από τεχνικό σας, αλλά όχι εκτός χώρου εργασίας ή ωραρίου μου. Πάντως, το campus του πανεπιστημίου του *****borough στο *****shire είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει αυτή την εποχή, αν σκέφτεστε να μας επισκεφτείτε.

Ως εκ τούτου, πριν συμπληρώσω την αίτησή σας, παρακαλώ γνωρίστε μου τις συνθήκες υπό τις οποίες θα κάνετε τον έλεγχο και το ποσό που αντιστοιχεί στην άδεια του λογισμικού vista premium και των συν αυτώ παρελκομένων προγραμμάτων δικής σας προεπιλογής. Με την ευκαιρία, ενημερώστε με πώς συμβαδίζει η εγγύση ενός έτους με την ευρωπαϊκή οδηγία που επιβάλλει υποχρεωτική εγγύση δύο ετών για όλες τις συσκευές που πωλούνται στην ΕΕ και κατά πόσον μπορεί να γίνει επέκταση εγγύσης στα τρία ή παραπάνω χρόνια αντί για επιστροφή χρημάτων για την άδεια.

Με εκτίμηση

Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 30 Ιούλ 2010, 13:02

έγραψε:Υπεργαματη ειναι η απαντηση της HP που θα διαβασεις σε 1 απο τα 2 λινκ.

Εσύ δε θα ρωτάς από την αρχή πόσα χρήματα θα πάρεις. Θα τους ρωτάς αναφέροντας την eula
έγραψε:By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed.

Ποιο είναι το return policy. Δεν μπορούν να σου πουν ότι δεν υπάρχει εφόσον καλείσαι να αποδεχτείς την eula σε μηχάνημα που αυτοί πουλάνε.

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 30 Ιούλ 2010, 13:04

Το ειχα διαβασει και παλια που αρχισα να πρωτοασχολουμαι με το θεμα και γελουσα 1 μηνα!Τι μου θυμησες τωρα!! Με εκπλησσει το σχολιο που κανει απο κατω για τη Dell παντως.Ποιος ειναι καλος στα Αγγλικα να μου γραψει ενα email γιατι δεν εχω κοιμηθει καθολου ? :oops: Ειτε το πιστευεις ειτε οχι τους ανεφερα λεξη λεξη την EULA και η απαντηση αιωρουταν και παρεμενε η ιδια :
έγραψε:Απαντηση της HP σχετικα με λειτουργικο Windows σε φορητο : ΔΕΝ πληρωνει ο καταναλωτης για το λειτουργικο.Η τιμη ενος φορητου αφορα το hardware.
.Με το που ξεκινουσα να μιλησω ελεγα ακριβως οτι και εσυ στα μειλ : Θελω να ενημερωθω σχετιμα με την πολιτικη επιστροφης που προβλεπεται κλπ κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 30 Ιούλ 2010, 13:18

Αυτά είναι παπαριές. Το φορητό έρχεται με άδεια χρήσης win (το αυτοκολλητάκι), το οποίο τελευταία φορά που τσέκαρα δεν είναι freeware.

Από εδώ αποδεικνύεται ότι η πα***** που λένε δεν ισχύει. Εκτός, αν θέλουν να πουν ότι μόνο η HP Hellas πουλάει μόνο hardware και όχι το software.

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 02 Αύγ 2010, 12:11

1η απαντηση - ΚΟΥΦΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ :
έγραψε:Καλημέρα κύριε χχχχχ,

Σχετικά με το ερώτημα σας πρέπει να ρωτήσετε είτε τη Microsoft είτε το κατάστημα από το οποίο αγοράσατε το Inspiron.

Με Εκτίμηση,

Ουδεμια σχεση εχει ο μεταπωλητης και η ΕULA το αναφερει χαρακτηριστικα : contact the manufacturer or the installer.

ΕDIT : Οσο για τη Microsoft τι να του πω ? Αφου η αδεια ειναι αγορασμενη.Να με καθυστερησει θελει μαλλον.
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 02 Αύγ 2010, 13:17

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ πόσο καραγκιόζηδες είναι.... Η EULA είναι σαφής : Επικοινωνείς με τον manufacturer! Να σε καθυστερήσουν θέλουν. Συνέχισε να τους στέλνεις mail παραθέτοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα από την EULA και link στις αντίστοιχες περιπτώσεις refund από DELL. Συγκεκριμένα :

έγραψε:By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed.

Και παραδείγματα refund από DELL
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_refund#Dell

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 02 Αύγ 2010, 22:07

Αυτο ακριβως του ειπα.Για την περιπτωση επικοινωνιας με τη Μικρομαλακη καπου ειχα διαβασει -δε θυμαμαι που- οτι δεν ειναι υπευθυνη.Τα λινκ απο το wiki τα εχω φυλαγμενα στον ΗΥ στο σπιτι μου. (παραλια τωρα) Πηγα να του τα στειλω αλλα ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα μου πει και τα αφησα για το επομενο email.Πραγματικα καραγκιοζηδες ετσι ? Οχι αστεια.
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 02 Αύγ 2010, 22:12

Εδω ΓΕΛΑΜΕ τοσο πολυ.Πριν λιγο ξυπνησα και τα πηρα στο κρανιο τωρα.Παρτε εδω απαντηση ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ :

έγραψε:Γειά σας και πάλι κύριε χχχχχ,

Μετά από μερικά τηλεφωνήματα που έκανα φτάνω στην εξής πληροφορία:

Από τη στιγμή που αγοράσατε αυτό το προϊόν της Dell (το οποίο παρέχεται με τα συγκεκριμένα Windows) αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους της Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι δεν δικαιούστε (για παράδειγμα) αντικατάσταση του λειτουργικού συστήματος με άλλο. Για την ακρίβεια, αυτά τα Windows υπάγονται πλέον στα terms & conditions της Dell τα οποία δεν επιτρέπουν αλλαγή του λειτουργικού συστήματος εκτός και αν πρόκειται για λάθος της εταιρίας.

Ελπίζω να κάλυψα κάπως καλύτερα την ερώτηση σας.

Με Εκτίμηση,

Αυτοματα λεει αποδεχομαστε τους ορους της Microsoft.Εδω ταιριαζει Κανακης : ΤΙ ΛΕΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ? Παταμε καλα ?
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ