2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm)- Συμμετοχή ubuntu-gr

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: 2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscom) - Συμμετοχή ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό bullgr » 09 Μάιος 2009, 19:59

The_Mentor έγραψε:πότε κατεβαίνεις στο εργαστήριο?

Όταν πάρω αυτοκίνητο... :lol: :lol: :lol:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 09 Μάιος 2009, 20:21

και εμελίς είμαστε περίεργοι να μάθουμε τον λόγο (αιτιολόγηση) ...και δεν με βλέπω για αεροπλάνο :lol:
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 09 Μάιος 2009, 21:01

Παιδια, δεν ειναι κουτσομπολιο, ενημερωση ζηταμε.........
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 09 Μάιος 2009, 21:13

koukouvaou έγραψε:Παιδια, δεν ειναι κουτσομπολιο, ενημερωση ζηταμε.........

Είδα το μήνυμα στη λίστα πριν από λίγο.
Είναι σημαντικό να κάνουμε υπομονή και να μη σχολιάσουμε πριν έχουμε μια καλύτερη άποψη επί του θέματος.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 09 Μάιος 2009, 21:28

Είδα παιδιά την παρουσίαση του Ubuntu-gr... Άψογη και πλήρης... Ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα Τόγια και τον Σόλων Σαββίδη... Ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα τμήματα του ubuntu-gr σε σημείο που δεν υπήρχαν μετέπειτα ερωτήσεις (θέλω να πιστεύω ότι αυτός ήταν ο λόγος)...

Το online streaming ήταν ψιλοχάλια και στην αρχή της παρουσίασης μου "βγήκαν" τα αυτιά από το βόμβο... Έπειτα οι διακοπές του ήχου ήταν αρκετές (μάλλον προσπαθούσαν να διορθώσουν το πρόβλημα με τον βόμβο)... Ευτυχώς στα επίμαχα σημεία που με ενδιέφεραν (forum, ubuntistas) ο ήχος ήταν εντάξει χωρίς προβλήματα και έτσι γλύτωσε η οθόνη μου από τα νεύρα που είχα στην αρχή (τώρα την πήρα την 22άρα, δεν έλεγε να την έσπαγα).

Να σχολιάσω και τα "γκαρίσματα" και τα βογκητά αλά "hard core f***" που άκουγα... Παιδιά, αυτοί που είστε πίσω από την κάμερα και κοντά στο σημείο λήψης του ήχου, προσέξτε γιατί παρακολουθεί και σοβαρός κόσμος (καθηγητές, άτομα ηλικίας τριανταφεύγα κλπ) και δεν νομίζω να τους αρέσουν αυτές οι "παραφωνίες"...

Κατά τα άλλα όλα ωραία... Συγχαρητήρια... :mrgreen:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 09 Μάιος 2009, 22:53

Θρίαμβος μεγάλος για την κοινότητά μας σήμερα!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και χαιρόμαστε που μείνατε ΚΥΡΙΩΣ εσείς ικανοποιημένοι.

Δε σας κρύβω πως είχα μεγάλο άγχος και το είχα εκμυστηρευτεί πολλάκις στον bullgr σχετικά με την παρουσίαση, καθότι δεν ένιωθα πως στο βήμα θα μιλάω εγώ αλλά όλοι εσείς! Εκπροσωπούσα τις προσπάθειες όλων μας και φοβόμουν αν κάτι δεν πάει καλά δε θα μίνει η σωστή εντύπωση.και θα αδικηθούν όλοι και όλα! Ευτυχώς τα καταφέραμε. Είχαμε μπροστά – μπροστά τους zissis atermon και άλλους φίλους μας καθώς και λίγο πιο πίσω τον σεμνό και ταπεινό που δεν αρέσει η δημοσιότητα :mrgreen: rizitis kaingeo ftso και άλλους που δε μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή (συγχωρείστε με για όποιον δε θυμάμαι) οπότε και έδιναν υποστήριξη και έμπνευση! :D

Δε ξέρω για βογγητά και τα υπόλοιπα. Το κοινό φάνηκε να ενδιαφέρεται. ;)

Ενδεχομένως μια μικρή παραφωνία απο κάποια μέλη του Fedora (όχι όλοι) που γέλασαν σε κάποια φάση (ελπίζω να κάνω λάθος και να μην ήταν γι' αυτό που είπα – συγκεκριμένα πως “το Ubuntu δεν είναι μόνο για δουλειά αλλά και διασκέδαση”. Στην πλειοψηφία τους είναι πολύ καλά παιδιά και γενικότερα το κλήμα ήταν καλό.
Επίσης πολύ σημαντικό, συζήτησα με κανα δυο του Fedora σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στη λίστα με το Hackfest και τους εξήγησα πως εμείς δεν έχουμε πρόβλημα και ίσα – ίσα χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες καθώς και όπως αναφέρθηκε, η δουλειά που θα γίνει σήμερα σε αυτούς αύριο θα πάει upstream και θα έρθει σε εμάς, το ίδιο και αν κάναμε κάτι ανάλογο εμείς. Επίσης αυτό που τους είπα “Εσύ μπλέ κι εγώ καφέ, κάτω όμως απο τα χρώματα είμαστε το ίδιο, είμαστε ένα”.
Φυσικά δεν έλειψαν αναφορές στις συζητήσεις μας (απο έναν ή δύο) πως εμείς δεν υποστηρίζουμε Upstream και δεν είμαστε καθαρά ανοιχτοί (αναφέρθηκε επίσης και το όνομα – σύγκριση Microsoft) θέλω ομως να πιστεύω (και παρακαλώ μη τυχών και ξεκινήσουν flame και διαμάχες γιατί σας δίνω απλώς μια αναφορά απο τα παρασκήνια και εμπιστεύομαι πως δε θα δώσουμε σε καμία περίπτωση έκταση στο θέμα γιατί είναι υποψία) πως ήταν στο επίπεδο της πλάκας και του πειράγματος και όχι άποψης για εμάς. Η απάντησή μου ήταν πως δεν είχα πάει εκεί για να μαλώσω και να παραμερίσουμε τις μικρότητες, επικεντρώνοντας στον κοινό σκοπό μας – την διάδοση και υποστήριξη του Linux στη χώρα μας. Αυτό όμως ήταν απο 1 – 2, οι περισσότεροι ήταν πολλοί καλά παιδιά και συνεργάσιμα.

Επίσης, πήγαν να μας κάνουν πλάκα. Ο Ζήσης, αν δε κάνω λάθος, έφερε πανό και κρέμασε στον χώρο. Κάποιοι πήγαν και κόλλησαν αυτοκόλλητα του fedora και freebsd πάνω στο ένα. Δεν είχα καταλάβει μέχρι που είδα όλους του fedora-κιδες να γελούν και βγάζουν φωτογραφίες. Η απάντησή μου ήταν “Συγνώμη γιατί δεν κατάλαβα, αυτό το κάνατε για να μας πικάρετε ή να μας διαφημίσετε; Γιατί όπως βλέπετε έχουμε μεγαλύτερο λογότυπο και ό,τι και να κάνετε – είστε πάλι απο κάτω μας!!! - τα αυτοκόλλητα ήταν κολλημένα στην κάτω μεριά του πανό” Τρελάθηκαν!!! 100 – 0 του έκανα!!!

Έχω φωτογραφίες και θα τις στείλω πολύ σύντομα. ;)

Επιστρέφοντας στο θέμα της παρουσίασης. Εγώ και ο Κώστας το διασκεδάσαμε. Ήταν πολύ όμορφη η αίσθηση να βλέπεις τον κόσμο να ανταποκρίνεται και να ακούει με ενδιαφέρουν αυτά που έχεις να πείς. Τους έκανα και λίγο χιούμορ λέγοντας “ Είμαι ο Σόλων Σαββίδης ή γι' αυτούς που γνωρίζουν στην κοινότητα – g00fy” Εκεί είχαμε γέλια απο το κοινό. :lol: :lol: :lol: Το ίδιο και μετά στην παρουσίαση του περιοδικού αναφέροντας το όνομα του περιοδικού κάνει συνειρμό με τους Ζαπατίστας του Μεξικό. Κι εκεί γέλια!!! :lol: ;)

Πιστεύω πως η παρουσίαση της κοινότητας του Ubuntu έκλεψε την παράσταση και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή να εκπροσωπήσω την κοινότητα :D ;)
Άντε και του χρόνου, με μεγαλύτερη οργάνωση – όπως stand με PC και υλικό προώθησης, κέρασμα καφεδάκια και κουβεντούλα. Θα τους ξεπεράσουμε (ήδη το κάνουμε) όλους! :D
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 09 Μάιος 2009, 23:05

απλά ένα μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα τα παιδιά της κοινότητας που πήγαν στην fosscom και ιδιαίτερα στους G00fy (Σόλων Σαββίδης) + ktogias (Κώστας Τόγιας)

ΥΓ: Υπάρχει φώτο με το κοινό που παρακολουθούσε την παρουσίαση :?:
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Μάιος 2009, 00:42

g00fy ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ . Τα πήγες πολύ καλά , μπράβο και του χρόνου θα το κάνουμε ακόμα καλύτερη παρουσίαση .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 10 Μάιος 2009, 02:35

Και εγώ να πω συγχαρητήρια στα παιδιά που κάναν την παρουσίαση :D. Μπράβο παιδιά!! Καμιά φώτο παίζει να δούμε η ακόμα και κανά videaki από την παρουσίαση του ubuntu-gr...το ξέρω ζητάω πολλά αλλά τουλάχιστον να πάρουμε και εμείς που δεν μπορέσαμε να πάμε μια γεύση....
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 10 Μάιος 2009, 02:37

Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης