Ανακοίνωση, εκδήλωση ενδιαφέροντος - Fosscomm 2010 στη Θεσσα

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ανακοίνωση, εκδήλωση ενδιαφέροντος - Fosscomm 2010 στη Θεσσα

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 11 Μαρ 2010, 19:49

:clap: :clap: Εντυπωσιακο!Μπραβο σου!! Δεν ειδα πουθενα το ονομα μου ομως.. :cry: :P Οποιος θελει να συνδραμει,ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει ?
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 11 Μαρ 2010, 22:18

Κάπου κοντά στην κάτω δεξιά γωνία πετάγεται και το δικό μου όνομα 2-3 φορές... Δεν είμαι ιδιέτερα δραστήριος στο forum.

Ο τρόπος δημιουργίας της απεικόνισης είναι ο εξής: Κάθε nick εμφανίζεται την πρώτη φορά που κάνει ένα post. Μετά καθώς περνά ο χρόνος χωρίς να κάνει άλλα posts ξεθωριάζει και τελικά χάνεται από την εικόνα. Μόλις κάνει κάποιο άλλο post εμφανίζεται ξανά. Αν κάνει νέο post πριν προλάβει να χαθεί το nick name του τότε το nick μεγαλώνει σε μέγεθος και κινείται λίγο προς το κέντρο της εικόνας. Έτσι όσοι κάνουν συχνά posts μένουν περισσότερη ώρα στην εικόνα και με μεγαλύτερα γράμματα και σιγά σιγά μαζεύονται προς το κέντρο της. Οι κουκκίδες αναπαριστούν τα ενεργά topics. Ισχύει για την εμφάνιση, εξαφάνιση και το μεγεθός τους ο ίδιος κανόνας. Μόνο που αυτές κινούνται γρηγορότερα προς το κέντρο και τραβάνε προς την κατεύθυνσή τους όσους κάνουν post στο topic που αντιπροσωπεύουν.

Το ενδιαφέρον με το forum μας είναι ότι δεν κατάφερα με τίποτα να φανεί κάποια ομαδοποίηση topics γύρω από συγκεκριμένα άτομα. Φαίνεται κατά μέσο όρο να απαντάνε όλοι σε διάφορα topics και κατηγορίες με σχεδόν τυχαίο τρόπο. Δεν δημιουργούνται δηλαδή ξεχωριστές υπο-ομάδες ατόμων που δραστηριοποιούνται σε ξεχωριστά μέρη του forum. Η μόνη εμφανής διαφοροποίηση είναι η σταδιακή συγκέντρωση των πιο δραστήριων στο κέντρο, η οποία είναι πιο εμφανής στην αρχή της ζωής του forum ενώ γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη καθώς αυξάνει ο αριθμός των ενεργών μελών. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την οπτικοποίηση με βάση τα data που έβγαλα (ελπίζω να μην έχω κάνει κάποια πατάτα είτε με την εξαγωγή των δεδομένων είτε με τις παραμέτρους του code swarm, με τις οποίες έπαιξα πειραματίστηκα πολύ χωρίς όμως να παρατηρήσω κάτι διαφορετικό). Σιγουρα παίζει ρόλο ότι το εργαλείο έχει αναπτυχθεί για commits σε έργα λογισμικού ανοικτού κώδικα, όπου και τα άτομα που συμμετέχουν είναι αρκετά λιγότερα συνήθως από τα μέλη του forum μας, και η ποσότητα και συχνότητα δημιουργίας νέων αρχείων κώδικα ή τεκμηρίωσης είναι μικρότερες από την ποσότητα και συχνότητα δημιουργίας topics στο forum. Π.χ. δείτε σε αυτή την οπτικοποίηση του eclipse πως διακρίνονται διαφορετικά άτομα που συντηρούν διαφορετικές ομάδες αρχείων: http://www.vimeo.com/1130828
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 12 Μαρ 2010, 16:22

Για να καταλαβω : τι ανανεωνεται οταν καποιος κανει περισσοτερα ποστ 'η εχει μεγαλυτερη συμμετοχη ? Με τις φτωχες μου γνωσεις σκεφτομαι πως το βιντεο στο youtube δε μπορει να ανανεωθει.Η βαση δεδομενων του εν λογω προγραμματος ειναι αυτη που ανανεωνεται ?? :crazy: :oops:
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 12 Μαρ 2010, 17:26

Φυσικά και δεν ανανεώνεται real-time. Μιλάω για το τι απεικονίζει το βίντεο στο χρόνο. Τα data αφορούν μια συγκεκριμένη περίοδο φυσικά του παρελθόντος. Πιο πάνω δεν μιλάω σε πραγματικό χρόνο αλλά στον χρόνο του βίντεο. Εξηγώ τι σημαίνει η εμφάνιση μιας κουκκίδας και το αναμα του ονόματος Χ τη στιγμή που το ρολόι κάτω δεξιά λέει πχ 16/03/09: Σημαίνει ότι στις 16/03/09 ο χρήστης Χ έγραψε ένα post στο topic που αντιπροσωπεύεται από την κουκκίδα.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 12 Μαρ 2010, 18:16

ktogias έγραψε:Φυσικά και δεν ανανεώνεται real-time. Μιλάω για το τι απεικονίζει το βίντεο στο χρόνο. Τα data αφορούν μια συγκεκριμένη περίοδο φυσικά του παρελθόντος. Πιο πάνω δεν μιλάω σε πραγματικό χρόνο αλλά στον χρόνο του βίντεο. Εξηγώ τι σημαίνει η εμφάνιση μιας κουκκίδας και το αναμα του ονόματος Χ τη στιγμή που το ρολόι κάτω δεξιά λέει πχ 16/03/09: Σημαίνει ότι στις 16/03/09 ο χρήστης Χ έγραψε ένα post στο topic που αντιπροσωπεύεται από την κουκκίδα.

Tωρα εγινες περισσοτερο κατανοητος! (σε μενα τουλαχιστον!) :D :thumbup:
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aflaouras » 15 Μαρ 2010, 22:04

Πολύ ωραίο ktogias!!

Μια απορία ρε παιδιά! Εμείς σαν ubuntu-gr δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την canonical να μας στείλει κάποιο υλικό?
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS 32bit σε Toshiba Satellite A210-1A0
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60 │ 2GB │ATI Radeon Mobility HD 2600 Series│Atheros AR242x │HDA - Intel│ TFT 15.4" 1280x720
Άβαταρ μέλους
aflaouras
punkTUX
punkTUX

Launchpad: lennondtps
IRC: aflaouras
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 15 Μαρ 2010, 22:19

aflaouras έγραψε:Πολύ ωραίο ktogias!!

Μια απορία ρε παιδιά! Εμείς σαν ubuntu-gr δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την canonical να μας στείλει κάποιο υλικό?

:thumbup: Θα ηθελα και γω απαντηση γι αυτο..Παντως παιδια κατα 90% θα ανεβω κι εγω για το συνεδριο.Αν υπαρχει κατι που ειναι στις δυνατοτητες μου και μπορω να το κανω για να βοηθησω την κοινοτητα απλα πειτε μου.θα χαρω να συνεισφερω και γω το noob!! :D :D :D
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aflaouras » 15 Μαρ 2010, 22:25

Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι και εγώ εκεί!!!!
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS 32bit σε Toshiba Satellite A210-1A0
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60 │ 2GB │ATI Radeon Mobility HD 2600 Series│Atheros AR242x │HDA - Intel│ TFT 15.4" 1280x720
Άβαταρ μέλους
aflaouras
punkTUX
punkTUX

Launchpad: lennondtps
IRC: aflaouras
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μαρ 2010, 01:25

aflaouras έγραψε:Μια απορία ρε παιδιά! Εμείς σαν ubuntu-gr δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την canonical να μας στείλει κάποιο υλικό?

Μας στέλνει κάτι cd σε κάθε έκδοση...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 19 Απρ 2010, 22:29

Καλησπέρα,

Η fosscomm είναι το Σ/Κ που μας έρχεται. Για την παρουσίαση της κοινότητας φαίνεται το δικό μου όνομα ως ομιλητής. Αν θέλει κάποιος άλλος να κάνει την παρουσίαση με ευχαρίστηση του παραχωρώ τη θέση μου. Διαφορετικά θα την κάνω εγώ. Στο http://files.ubuntu-gr.org/presentations/fosscomm2009/ μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις που κάναμε πέρσι με τον goofy. Λέω να βασίσω την φετινή παρουσίαση σε αυτές, με μια επικαιροποίηση με νέα στατιστικά, λίγο κόντεμα όσον αφορά τον χρόνο, και ίσως κάποια αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του 10.04 που είναι προ των πυλών. Για το forum-ubuntistas θα ετοιμαστεί κάτι ξεχωριστό όπως πέρσυ; Goofy θα ανέβεις κι εσύ στο βήμα για παρουσίαση του forum όπως πέρσι (ή κάποιος άλλος); Άντε να οργανωθούμε, γιατί οι μέρες μας τελειώνουν. Ακόμα με τον πάγκο τι γίνεται; Είναι έτοιμα άτομα να τον επανδρώσουν; έχουμε CD, laptop; Σκέφτομαι να γράψω για μοίρασμα όσα live cd μπορέσω της RC του 10.04 που σύμφωνα με το schedule θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, αντί για 9.10. τι λέτε;
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης