Ανοιχτή επιστολή στην πολιτική ηγεσία, από μέλη του φόρουμ

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ανοιχτή επιστολή στην πολιτική ηγεσία, από μέλη του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό c7p » 21 Απρ 2010, 00:17

Τι και αν είχαμε μαζέψει 1000 ή 5.000 υπογραφές; Το θέμα είναι να διαβάσουν την επιστολή, η πολιτική ηγεσία (και όσοι πιο πολλοί πολίτες γίνεται) να γίνει ενημέρωση και να καταλάβουν οι πάντες ποια τα οφέλη της χρήσης του ΕΛΛΑΚ στο δημόσιο. Γελιόμαστε όλοι αν πιστεύουμε πως με 1000+ υπογραφές έγινε κάτι, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και οι υψηλά ιστάμενοι, αυτό είναι το σημαντικό. Να μην ακούν ΕΛΛΑΚ και να λένε ... καλά ... τι είναι αυτό; και τι έγινε μωρέ αν έχουμε κλειστό κώδικα κτλ κτλ
Μην χάνετε το ηθικό σας αν δεν μαζεύουμε τις υπογραφές που προσδοκούσαμε αρχικά.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 21 Απρ 2010, 01:00

ninos έγραψε:Προσωπικό μήνυμα προς όλα τα μέλη του Φόρουμ Ubuntu.gr δεν έστειλα.

Δεν είναι τεχνικά εφικτό να στείλεις εσύ ένα τέτοιο pm, για αυτόν τον λόγο απευθύνθηκα στον Nisok. ;)
ninos έγραψε:Δεν είμαι της τακτικής "να τους πάρουμε από το χεράκι".
Όσοι θέλουν να πληροφορούνται τι γίνεται,
μπορούν να διαβάζουν όσα περιλαμβάνονται στο
"Προβολή νέων δημοσιεύσεων" .

Από ποιο χεράκι; Τι να πούμε για τους νέους χρήστες και γενικότερα τους όχι τόσο ενεργούς εθελοντές;
Εδώ κάποια παλιά μέλη της κοινότητας, άργησαν να πληροφορηθούν για την όλη υπόθεση.
Όχι όμως επειδή δεν θέλουν να ενημερώνονται για τόσο σημαντικά θέματα, δεν είναι αυτός ο λόγος.
Ούτε είναι γιατί πρέπει να τους πάρει κάποιος από το χεράκι.
Για παράδειγμα, εγώ ξέρω ότι έχουμε ως κοινότητα κανάλι στο irc, αλλά δεν μπαίνω πολύ συχνά.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θέλω να χάσω εσκεμμένα τα νέα που αναφέρονται στο κανάλι, χάνω κάποια νέα όμως.
Δεν έχω ατελείωτο χρόνο και εκτός αυτού, έχω και τις προτιμήσεις μου, εμένα μου αρέσει περισσότερο το φόρουμ. :)
Δεν είναι κακό αυτό. Δεν χρειάζεται να μας χαλάει που θα πάει το pm σε όλα τα μέλη, σιγά.
Απλά ας χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε, για να πάει το petition καλά
(με την έννοια ότι μέσω της προώθησης/ενημέρωσης, θα συγκεντρώσει το petition περισσότερες υπογραφές).
ninos έγραψε:Προφανώς, τα ενεργά μέλη είναι πολύ λιγότερα των 5146.
Ούτε να το σκέφτομαι, ότι υπάρχουν μέλη του Φόρουμ μας
που ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ τη χρήση ελεύθερου λογισμικού στο δημόσιο.

Εγώ δεν κάνω καθόλου αυτήν την σκέψη. Το πως θα δούμε περισσότερους ενεργούς εθελοντές στο φόρουμ της κοινότητας, είναι άλλο θέμα.
ΝΑΙ, πρέπει να μας προβληματίζει το ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ενεργοί εθελοντές, αλλά ας μην φέρνουμε την καταστροφή απότομα.
Ας μην βιαζόμαστε να καλύψουμε τα όποια ερωτήματα έχουμε, με οποιαδήποτε υποθετική σκέψη σκεφτούμε.
Επίσης, ας μην συμβιβαζόμαστε. ;)

Πιστεύω ότι αν ενημερωθούν όλα αυτά τα μέλη, αρκετοί από αυτούς θα πράξουν θετικά,
θα υπογράψουν δηλαδή.
c7p έγραψε:Μην χάνετε το ηθικό σας αν δεν μαζεύουμε τις υπογραφές που προσδοκούσαμε αρχικά.

Συμφωνώ. Αν δεν τα πάει καλά αυτό το petition που έχουμε τώρα, εγώ προτείνω να δημιουργηθεί άλλο μετά.
Το άλλο όμως, σαφώς, θα είναι βελτιωμένο από όλες τις όψεις. Γιατί θα γίνει με οργάνωση, βήμα βήμα.
Όποιος θέλει, μπορεί να κάνει ποστ με την παρουσίαση μιας διαφορετικής έκδοσης κειμένου. Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό.
Σε περίπτωση που πάει να δημιουργηθεί ένα άλλο κείμενο, θα ενημερωθούν οι πάντες με όλα τα μέσα (λίστα, irc, μέλη φόρουμ).
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 21 Απρ 2010, 01:07

Δράσεις αυτού του τύπου, δεν εξαντλούνται μέσα σε λίγες μέρες.

Η σημαντικότερη επίδραση που έχουν στον πραγματικό κόσμο,
είναι η ενημέρωση που μπορούν να προσφέρουν
και οι συζητήσεις που μπορούν να προκαλέσουν.

Είναι πρόωρο να γίνεται οποιοσδήποτε απολογισμός.
Έχει μεγάλη σημασία οι όποιες ενέργειες προώθησης να συνεχιστούν.

Ακόμη και η πρόταση γι' αποστολή ενημερωτικών mail στα μέλη του φόρουμ,
είναι ακόμη υπό συζήτηση και δεν βλέπω να προκαλεί το ενδιαφέρον.
Εκεί πάσχει το όλο ζήτημα.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Απρ 2010, 01:19

Είμαι υπέρ της αποστολής mail.

+1
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό _r00t- » 21 Απρ 2010, 02:18

Ρε σεις πριν 6 χρόνια εγώ και πολλά παιδιά απ' τον χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ είχαμε κινητοποιηθεί στο θέμα πατεντών λογισμικού και μοιράζαμε φυλλάδια στον κόσμο ....
Τι λέτε να κάνουμε κάτι ανάλογο; Δεν είναι τίποτα λεφτά για φωτοτυπίες θα χρειαστούμε ...
Desktop: Gentoo Linux x86_64 / Ubuntu Linux 10.04 x86_64 Laptop: Ubuntu Linux 10.04 i386
_r00t-
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 21 Απρ 2010, 05:44

1) Φυλλάδιο προώθησης υπάρχει ήδη (σε άλλο thread). Όποιος θέλει τυπώνει και μοιράζει

2) Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα

3) Εγώ βλέπω ότι τρίτη μέρα ---> τρίτη κατοστάρα.

4) Ενημερώνω πάλι ότι τα περισσότερα υπουργικά γραφεία έχουν ενημερωθεί κυρίως με fax (μου πήρε ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ, γιατί το κάθε υπουργείο έχει πάμπολλες διοικητικές υπηρεσίας οργανωτικά)

5) Όλα τα κόμματα ενημερώθηκαν από εμένα (κυρίως ηλεκτρονικά)

6) Μένουν οι Νομαρχιές και οι Δήμοι

7) Έχω ρωτήσει πολλάκις ποιος θα μπορούσε να στείλει την επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού (γιατί έχω φτύσει αίμα με τα fax) και κανείς δεν απαντάει...

8) Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μεταφράσει το petition στα αγγλικά για να το ανεβάσουμε στο linuxtoday? Αξίζει να δημοσιευτεί η κίνησή μας εκεί.

9) Έχω τοποθετηθεί και εγώ από πριν ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΙL ΣΤΑ ΜΕΛΗ. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με ψευτοδιλήμματα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 21 Απρ 2010, 13:35

Επιτέλους σήμερα είχαμε πολλές υπογραφές από πολλούς πληροφορικάριους. Επιτέλους η επιστολή φτάνει στα σωστά αφτιά. Παρακαλώ απαντήστε/σχολιάστε στο προηγούμενο post μου. Πρέπει να γίνουν κινήσεις.

Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 21 Απρ 2010, 14:35

έγραψε:3) Εγώ βλέπω ότι τρίτη μέρα ---> τρίτη κατοστάρα.

Κοντεύουμε την τέταρτη!! Και ακόμα πιο θετικό είναι ότι έχουν αρχίσει να υπογράφουν πληροφορικοί που όσο να ναι η γνώμη του μετράει παραπάνω

έγραψε: Έχω ρωτήσει πολλάκις ποιος θα μπορούσε να στείλει την επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού (γιατί έχω φτύσει αίμα με τα fax) και κανείς δεν απαντάει...

Δεν ξέρω αν είναι λύση, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω υπάρχει αυθεντική σελίδα του πρωθυπουργού στο facebook και θα μπορούσαμε για αρχή να την διμοσιεύσουμε εκεί.
http://www.facebook.com/#!/george.a.papandreou?ref=mf
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 21 Απρ 2010, 14:50

Κάνοντας googling με τον τίτλο της επιστολής,
«ΑΜΕΣΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ»
έπεσα στην παρακάτω ανάρτηση, που μου φάνηκε ένα καλό δείγμα αναπαραγωγής του θέματος,
(ανάλαφρη εισαγωγή, σωστά ελληνικά, οι κατάλληλοι σύνδεσμοι κλπ...)

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/04/
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 21 Απρ 2010, 14:55

Καλά καλά, θα ταχυδρομήσω εγώ την επιστολή.

Απλά μου κάνει εντύπωση που σε ολόκληρο community δε βρέθηκε ένας να προθυμοποιηθεί να στείλει την επιστολή. Τα fax μού πήραν πάνω από 5 ώρες συνολικά + χρεώσεις. Ούτε να μεταφράσει στα αγγλικά κανείς ενδιαφέρθηκε...

Δε γίνονται όλα μέσα από το Internet ρε παιδιά...

Υ.Γ. Σε όσους προωθείτε την επιστολή, μην ξεχνάτε σε ένα υστερόγραφο να τους παρακαλάτε να προωθούν την επιστολή κι αυτοί στις δικές τους επαφές.

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης