2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm)- Συμμετοχή ubuntu-gr

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: 2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm)- Συμμετοχή ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό ktogias » 12 Μάιος 2009, 13:07

Σε ένα συναγωνισμό, όπως το ΕΛΛΑΚ, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι. Όλοι μαζί προχωράμε. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, και εμείς και οι άλλες διανομές, αν θέλουμε να πάμε μπροστά.

Αυτόν τον καιρό τυχαίνει να φαινόμαστε περισσότερο εμείς. Δυστυχώς, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι με αδυναμίες, αυτό ξυπνά κάποια πάθη σε κάποιους με αποτέλεσμα την έκφραση οπαδίστικων ή εχθρικών συμπεριφορών είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη.

Χρέος μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάσσουμε την ενότητα και την προσήλωση στη γενική κατεύθυνση που είναι η εξέλιξη του ΕΛΛΑΚ και η ευημερία των κοινοτήτων που το αναπτύσσουν, το συντηρούν και το χρησιμοποιούν, και όχι το κάθε ubuntu ή η κάθε fedora ή όποια άλλη διανομή, που όσο σημαντικούς ρόλους και αν έχουν είναι ανολοκλήρωτα κομμάτια μόνο του παζλ και εντελώς αδύναμα και ασήμαντα αν τα δει κανείς απομονωμένα.

Για να καταφέρουμε αυτή την ενότητα πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε προσεκτικοί, ταπεινοί όταν πρέπει, να αποδίδουμε τιμή σε όσους προσφέρουν ή έχουν προσφέρει εργασία πάνω στην οποία εμείς χτίζουμε και να προσπαθούμε να καταπνίγουμε τις όποιες υπερφίαλες και αλαζονικές μας τάσεις.

Υ.Γ.: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους και μαζί και τον εαυτό μου. Απλά κάποια από τα προηγούμενα σχόλια, μαζί με τα όσα συζητήθηκαν στο fosscomm μου γέννησαν την ανάγκη να γράψω τις σκέψεις μου.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό andreas » 12 Μάιος 2009, 13:46

ktogias έγραψε:Σε ένα συναγωνισμό, όπως το ΕΛΛΑΚ, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι. Όλοι μαζί προχωράμε. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, και εμείς και οι άλλες διανομές, αν θέλουμε να πάμε μπροστά.

Αυτόν τον καιρό τυχαίνει να φαινόμαστε περισσότερο εμείς. Δυστυχώς, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι με αδυναμίες, αυτό ξυπνά κάποια πάθη σε κάποιους με αποτέλεσμα την έκφραση οπαδίστικων ή εχθρικών συμπεριφορών είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη.

Χρέος μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάσσουμε την ενότητα και την προσήλωση στη γενική κατεύθυνση που είναι η εξέλιξη του ΕΛΛΑΚ και η ευημερία των κοινοτήτων που το αναπτύσσουν, το συντηρούν και το χρησιμοποιούν, και όχι το κάθε ubuntu ή η κάθε fedora ή όποια άλλη διανομή, που όσο σημαντικούς ρόλους και αν έχουν είναι ανολοκλήρωτα κομμάτια μόνο του παζλ και εντελώς αδύναμα και ασήμαντα αν τα δει κανείς απομονωμένα.

Για να καταφέρουμε αυτή την ενότητα πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε προσεκτικοί, ταπεινοί όταν πρέπει, να αποδίδουμε τιμή σε όσους προσφέρουν ή έχουν προσφέρει εργασία πάνω στην οποία εμείς χτίζουμε και να προσπαθούμε να καταπνίγουμε τις όποιες υπερφίαλες και αλαζονικές μας τάσεις.

Υ.Γ.: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους και μαζί και τον εαυτό μου. Απλά κάποια από τα προηγούμενα σχόλια, μαζί με τα όσα συζητήθηκαν στο fosscomm μου γέννησαν την ανάγκη να γράψω τις σκέψεις μου.

Πολύ καλή τοποθέτηση, έτσι πρέπει να είναι
andreas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 12 Μάιος 2009, 17:14

Off topic:
Στο ΤΕΙΛ σπούδασα μηχανολόγος. Δυστυχώς το Σάββατο 9 Μα'ί'ου είχαμε παραγωγή στο εργοστάσιο & δούλεψα βάρδια. Την Κυριακή πάλι μέσα υπερωρίες για επισκευές, συντήρηση & μετατροπές που έπρεπε να γίνουν σε μερικές μηχανές. Το έχασα ρε γ***** μου & στενοχωρήθηκα. :cry: Ήθελα πολύ να είμαι εκεί. :(
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 13 Μάιος 2009, 18:20

ktogias έγραψε:

Απλά κάποια από τα προηγούμενα σχόλια, μαζί με τα όσα συζητήθηκαν στο fosscomm μου γέννησαν την ανάγκη να γράψω τις σκέψεις μου.

Δε πιστεύω πως οποιοδήποτε μέλος του ubuntu-gr στo fosscomm εμφάνισε οπαδιστική ή εχθρική συμπεριφορά. Συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, όσο κι αν με προκάλεσαν δεν αντέδρασα με τον τρόπο που θα περίμεναν μερικοί.

Συμφωνώ όμως μαζί σου φίλε μου για την στάση που πρέπει να έχουμε - και έχουμε - και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που είμαστε αυτή τη στιγμή στην κορυφή.

Καθώς περνάει και ο απόηχος του συνεδρίου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια και την ενθάρρυνση για ακόμη καλύτερες οργανώσεις στο μέλλον.

Να μη ξεχάσω όμως να δώσω κι εγώ τα συγχαρητήρια μου στον πολύ καλό μας φίλο Ηλία (ilpara) για την πολύ καλή παρουσίαση στο impress, που είμαι σίγουρος πως ξενύχτησε και αγχώθηκε όσο κι εμείς και που χωρίς αυτή δε θα γινόταν τόσο καλή η παρουσίαση του Forum.

Τρία Ζήτω λοιπόν και για τον ilpara!!! :D :D :D
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 13 Μάιος 2009, 19:52

ευχαριστώ G00fy :D ...αλλά το ζόρι εσύ το τράβηξες και εγώ σε απολάμβανα με live streaming από τον καναπέ μου... τα ζήτω σου ανήκουν :!:
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό griper » 13 Μάιος 2009, 20:30

έγραψε:Συμφωνώ όμως μαζί σου φίλε μου για την στάση που πρέπει να έχουμε - και έχουμε - και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που είμαστε αυτή τη στιγμή στην κορυφή.

g00fy φίλε μου δεν πιστεύω ότι είμαστε στην κορυφή :D γιατί η κάθε διανομή έχει τις αδυναμίες και προτερήματα της. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πει κάποιος μετα βεβαιώτητας ότι κάποια διανομή είναι στην κορυφή γιατί ότι μετρήσεις και να γίνουν όλα είναι σχετικά και οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

Προσωπικά επιθυμώ το Linux στην "κορυφή" και ειλικρινά δεν μ'ενδιαφέρει ποια διανομή είναι πρώτη, δεύτερη......

Το θέμα είναι να προχωράμε όλοι μαζί και ας κρίνουν οι υπόλοιποι την προσπάθεια όλων μας. ;)
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 13 Μάιος 2009, 20:48

Έχεις δίκιο. Δεν έπρεπε να το θέσω έτσι. Ήταν αφορμή πάνω στην αναφορά του Κώστα για την κορυφή.

Στην κορυφή όλων (είτε διανομών, είτε προσπαθειών) θα είναι πάντοτε το Linux. ;)

Όλοι μαζί ενωμένοι, σ' αυτό δε χρειάζεται συζήτηση. Ίσχυε και θα ισχύει πάντα. :D
(Μη ξεχνάμε, το Ubuntu για μένα, ουσιαστικά ξεκίνησε πέρσι, μέχρι τότε ήμουν φανατικός Slackware-άς! o bullgr με έβαλε στο τριπάκι. Αν και είχα επαφή μαζί του πιο παλιά, πλέον μου έχει κλέψει την καρδιά. ;) :D )
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 14 Μάιος 2009, 01:07

g00fy έγραψε:(Μη ξεχνάμε, το Ubuntu για μένα, ουσιαστικά ξεκίνησε πέρσι, μέχρι τότε ήμουν φανατικός Slackware-άς! o bullgr με έβαλε στο τριπάκι. Αν και είχα επαφή μαζί του πιο παλιά, πλέον μου έχει κλέψει την καρδιά. ;) :D )

όταν θα έχεις χρόνο και όρεξη θα ήταν ενδιαφέρον να ανοίξεις ένα νέο θέμα και να μας το εξομολογηθείς, και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη γιατί είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε και να πεις κάποιος θα έχει αντίθετη γνώμη και θα το πάει για flame, ενώ με αυτή τη λέξη απλά θα μας περιγράψεις την δική σου οπτική και εμπειρία ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό truecolor » 04 Ιουν 2009, 10:38

Καλή δουλειά. Συνέχισε σας τύπος :D
simulation credit auto
truecolor
babeTUX