Εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις :
1. Η λεξη MS διευκρινιζεται για πρωτη φορα στο σημειο 5.Νομιζω πως ειναι πιο σωστο να μπει στο σημειο 1 .
2. Στο σημειο 1 η λεξη διανομες αναφερεται 2 φορες συνεχομενα.
3. "όταν ανοικτό λογισμικό όπως το Ubuntu ή άλλες γνωστές διανομές διανομές Linux και το Open Office παρέχουν αντίστοιχη" : εδω νομιζω πως μπερδευονται καπως τα πραγματα. Ειμαι σιγουρος πως καποιοι θα μπερδευτουν οταν το διαβασουν.Θα μπορουσε να γινει πιο ξεκαθαρο ?
4. "ζημιώνεται από τη μείωση της παραγωγικότητας, που προκύπτει από πολλά μολυσμένα συστήματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. " Θα μου αρεσε ετσι : ,γεγονος που προκυπτει απο πολλα μολυσμενα συστηματα του ευρυτερου δημοσιου τομεα.
5. Στο σημειο 4 : " 4.Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση " λειπει το αρθρο .
6.".Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση επιδιώκει την “πράσινη ανάπτυξη”, χιλιάδες υπολογιστές αποσύρονται, επειδή κρίνονται ανεπαρκείς λόγω του ότι δεν τρέχουν ικανοποιητικά το κακογραμμένο και απαιτητικό σε πόρους λογισμικό της Microsoft." Εγω θα το εγραφα καπως ετσι : Την ιδια στιγμη που η κυβερνηση επιδιωκει την πρασινη αναπτυξη, χιλιαδες υπολογιστες αποσυρονται επειδη κρινονται ανεπαρκεις, λογω του οτι .. Τα κομματα ειναι ΠΑΝΤΑ σημαντικα και η χρηση τους παιζει σημαντικο ρολο στην πληρη κατανοηση και αποδοση σαφηνειας..
7. Στο σημειο 5 : "Οι απόφοιτοι των τμημάτων H/Υ" Μου ακουγεται καπως λαθος . Θα το διατυπωνα καπως ετσι : Οι αποφοιτοι των τμηματων Πληροφορικης και γενικοτερα των τεχνολογικων τμηματων, ...
8. " γνωρίζουν να δουλεύουν λογισμικό" - Σε μια επισημη επιστολη θα απεφευγα τη χρηση λαϊκων εκφρασεων.Αντικατασταση του ρηματος με ενα πιο ευστοχο, οπως χρησιμοποιουν.
9. Στο σημειο 6 : "προωθούν τα Ανοιχτά Πρότυπα υποχρεωτικά για το δημόσιο τομέα τους." Μπερδεγουει μου φαινεται . - Προωθουν υποχρεωτικα στο δημοσιο τομεα τους τα Ανοιχτα Προτυπα 'Η Προωθουν υποχρεωτικα τα Ανοιχτα Προτυπα στο δημοσιο τομεα τους .
10. "έχουν περάσει σε ανοικτό λογισμικό" - Εχουν μεταβει.
11. " εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. " Για να τονισουμε την προημουμενη προταση : Εξοικονομωντας με αυτον τον τροπο/έτσι ..
Αυτα απο μενα !
ΥΓ : Δεν ειμαι εδω για να κρινω/κατακρινω.Οποιος τολμησει και προσβληθει θα του κλεψω το πισι!!