Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό flox » 16 Απρ 2010, 17:49

Ξεκίνησα να γράφω συγκεκριμένες παρατηρήσεις, ώστε η κριτική να είναι πιο γόνιμη, αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι το κείμενο -κατά τη γνώμη μου, πάντα- δεν διορθώνεται, αλλά πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή.

Κατ' αρχάς θα πρότεινα την απαλοιφή κάθε άμεσης αναφοράς στα Windows και την Microsoft.

Η φράση "Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα δεδομένα" δεν δείχνει διάθεση συζήτησης. Ο χειρότερος τρόπος να πείσεις κάποιον είναι να ξεκινήσεις τη θέση σου λέγοντας "τώρα θα σου αποδείξω ότι έχω δίκαιο κι εσύ άδικο".

Και γενικότερα, θα έλεγα να γίνει λιγότερο επιθετική σε μερικά σημεία, τα οποία δεν θα επισημάνω, νομίζω είναι φανερά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: R ┃ Αγγλικά: Καλά
flox
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 16 Απρ 2010, 17:49

Εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις :

1. Η λεξη MS διευκρινιζεται για πρωτη φορα στο σημειο 5.Νομιζω πως ειναι πιο σωστο να μπει στο σημειο 1 .
2. Στο σημειο 1 η λεξη διανομες αναφερεται 2 φορες συνεχομενα.

3. "όταν ανοικτό λογισμικό όπως το Ubuntu ή άλλες γνωστές διανομές διανομές Linux και το Open Office παρέχουν αντίστοιχη" : εδω νομιζω πως μπερδευονται καπως τα πραγματα. Ειμαι σιγουρος πως καποιοι θα μπερδευτουν οταν το διαβασουν.Θα μπορουσε να γινει πιο ξεκαθαρο ?

4. "ζημιώνεται από τη μείωση της παραγωγικότητας, που προκύπτει από πολλά μολυσμένα συστήματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. " Θα μου αρεσε ετσι : ,γεγονος που προκυπτει απο πολλα μολυσμενα συστηματα του ευρυτερου δημοσιου τομεα.
5. Στο σημειο 4 : " 4.Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση " λειπει το αρθρο .

6.".Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση επιδιώκει την “πράσινη ανάπτυξη”, χιλιάδες υπολογιστές αποσύρονται, επειδή κρίνονται ανεπαρκείς λόγω του ότι δεν τρέχουν ικανοποιητικά το κακογραμμένο και απαιτητικό σε πόρους λογισμικό της Microsoft." Εγω θα το εγραφα καπως ετσι : Την ιδια στιγμη που η κυβερνηση επιδιωκει την πρασινη αναπτυξη, χιλιαδες υπολογιστες αποσυρονται επειδη κρινονται ανεπαρκεις, λογω του οτι .. Τα κομματα ειναι ΠΑΝΤΑ σημαντικα και η χρηση τους παιζει σημαντικο ρολο στην πληρη κατανοηση και αποδοση σαφηνειας.. :ugeek:

7. Στο σημειο 5 : "Οι απόφοιτοι των τμημάτων H/Υ" Μου ακουγεται καπως λαθος . Θα το διατυπωνα καπως ετσι : Οι αποφοιτοι των τμηματων Πληροφορικης και γενικοτερα των τεχνολογικων τμηματων, ...
8. " γνωρίζουν να δουλεύουν λογισμικό" - Σε μια επισημη επιστολη θα απεφευγα τη χρηση λαϊκων εκφρασεων.Αντικατασταση του ρηματος με ενα πιο ευστοχο, οπως χρησιμοποιουν.

9. Στο σημειο 6 : "προωθούν τα Ανοιχτά Πρότυπα υποχρεωτικά για το δημόσιο τομέα τους." Μπερδεγουει μου φαινεται . - Προωθουν υποχρεωτικα στο δημοσιο τομεα τους τα Ανοιχτα Προτυπα 'Η Προωθουν υποχρεωτικα τα Ανοιχτα Προτυπα στο δημοσιο τομεα τους .
10. "έχουν περάσει σε ανοικτό λογισμικό" - Εχουν μεταβει.
11. " εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. " Για να τονισουμε την προημουμενη προταση : Εξοικονομωντας με αυτον τον τροπο/έτσι ..

Αυτα απο μενα ! :thumbup:

ΥΓ : Δεν ειμαι εδω για να κρινω/κατακρινω.Οποιος τολμησει και προσβληθει θα του κλεψω το πισι!! :lol:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 16 Απρ 2010, 17:58

delete me please
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 16 Απρ 2010, 18:03

linuxovios έγραψε:delete me please

:?: :?:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Απρ 2010, 18:07

Και μια και βρήκα χρόνο να εκφραστώ θα πώ και εγώ ότι προσωρινή τελική μορφή,
μοιάζει με κάποιο αριστερό προπαγανδιστικό κείμενο.

Μόνο που δεν κανονίζουμε πορεία από τα προπύλαια προς την Αμερικανική πρεσβεία για τα
αντιλαϊκά μέτρα στης κυβέρνησης.

Πιστεύω ότι πρέπει να εκφραστούμε πιο ουδέτερα, να μιλήσουμε μια πολιτική γλώσσα, flox περιμένω την έκδοσή σου.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 16 Απρ 2010, 18:08

έγραψε:delete me please

Εννοώ να διαγράψουν το post οι admin

έγραψε:Κατ' αρχάς θα πρότεινα την απαλοιφή κάθε άμεσης αναφοράς στα Windows και την Microsoft.

Γιατί ?

έγραψε:Η φράση "Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα δεδομένα" δεν δείχνει διάθεση συζήτησης. Ο χειρότερος τρόπος να πείσεις κάποιον είναι να ξεκινήσεις τη θέση σου λέγοντας "τώρα θα σου αποδείξω ότι έχω δίκαιο κι εσύ άδικο".

Εκεί δεν προσπαθήσω να πείσω κανένα για τίποτα. Όσα αναφέρονται είναι αδιαμφισβήτητα και διατυπωμένα πολλάκις.

Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 16 Απρ 2010, 18:12

Ρε συ nisok, το κείμενο είναι βασισμένο πάνω στη δικιά σου πρόταση... Εφόσον τη θεωρείς "αριστερή" , γιατί την υπέβαλες?

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 16 Απρ 2010, 18:15

Δεν είναι κακό που είναι αριστερή.
Απλά στην τελική μορφή του μου μοιάζει με κείμενο που θα
αφισοκοληθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και όχι επιστολή σε τεχνοκράτες.

Αν είμαι ο μόνος που το νομίζει αυτό τότε αγνοείστε με.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 16 Απρ 2010, 18:35

Δεν χρειάζεται να διαγραφεί το θέμα και ούτε επιτρέπεται, γράψαμε και άλλοι σχετικά.

Ψυχραιμία, οι συλλογικές αποφάσεις είναι δύσκολη εγκυμοσύνη, αλλά το "νεογέννητο" αξιαγάπητο. Ευπρόσδεκτος όποιος έχει να προτείνει εναλλακτικά κείμενα.

Άντε να κάνω και τον μάντη για το ΕΛ/ΛΑΚ: Με την εφαρμογή του Καλλικράτη ίσως δούμε κάποια βήματα(Μαστίγιο και καρότο -απολύεται κοσμάκης, ικανοποιούνται οι λινουξάδες). Έτσι βέβαια τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε προγενέστερα έργα θα πάνε στράφι.
:
:twisted:
M$ :twisted:
:twisted:
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 16 Απρ 2010, 21:37

Κανείς δε μίλησε για διαγραφή θέματος. Ένα post μου ζήτησα να διαγραφεί, επειδή δε βλέπω πουθενά delete button.

Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης