Έκδοση του manual

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Έκδοση του manual

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 25 Σεπ 2010, 11:14

Έστειλα χθες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, το πιο κάτω e-mail στον υπεύθυνο του περιοδικού Linux Format με στόχο/ελπίδα να εκδόσει το manual και να το συμπεριλάβει σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη. Φυσικά έκανα και αναφορά στο περιοδικό μας μήπως το συμπεριλάβουν και αυτό ως ένθετο ή κάτι τέτοιο. Δεδομένου όμως, ότι κάθε χρήστης Linux είναι θετικά διακείμενος μόνο απέναντι στη δική του διανομή και όχι στις άλλες, δεν ξέρω πόση τύχη θα έχει η πρόταση μου καθώς το συγκεκριμένο περιοδικό μάλλον δεν κυριαρχείται από Ubuntistas/Ubunteros/Ubuntάδες (ποιο είναι το "σωστό" παρεμπιπτόντως;).

Οπότε αν γνωρίζετε και κάποιο άλλο έντυπο στο οποίο θα μπορούσα να απευθυνθώ, ενημερώστε με(με πμ καλύτερα γιατί στο forum έχω ψιλοσταματήσει να μπαίνω).

Κώδικας: Επιλογή όλων
Κύριε Γκίκα γεια σας.

Σας στέλνω, όπως σας είπα, το αρχείο .pdf καθώς και το τελευταίο τεύχος των Ubuntistas. Το manual είναι εξαιρετικά κατατοπιστικό και ακόμη και έμπειροι χρήστες του Ubuntu θα το έβρισκαν πολύ χρήσιμο να μπορούν να το ξεφυλλίσουν αντί να το αναζητούν ψηφιακά. Πολύ περισσότερο βέβαια άνθρωποι που τώρα ξεκινούν και θα μπορούν να βρουν σε αυτό κάθε αναγκαία πληροφορία γραμμένη όχι μόνο στα ελληνικά αλλά με απλή και εύληπτη γλώσσα.

Καθώς μπορεί να τυπωθεί σε μονοχρωμία και σε μέγεθος Α5 με χαρτί χαμηλού βάρους, το κόστος έκδοσης του δεν θα είναι υψηλό. Και θα αποτελεί φυσικά πολύ καλό κίνητρο για έναν χρήστη, έστω και δυνητικό, να αγοράσει το περιοδικό. Δηλαδή για κάποιον ο οποίος ακόμη δεν έχει εγκαταστήσει το Ubuntu αλλά το σκέφτεται. Ένα τόσο πλήρες manual θα του λύσει τα χέρια οπότε έχει κάθε λόγο να πάρει το περιοδικό.

Μην ξεχνάμε επίσης όλους αυτούς τους μαθητές/φοιτητές που πήραν τα netbook τους και είχε, προφανώς, εγκατεστημένο στο dual boot το Ubuntu. Και αυτοί είναι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αγοράσουν το τεύχος που θα έχει μέσα το manual.

Αν το σκεφτείτε μπορείτε μόνο με το κόστος της εκτύπωσης να διαθέσετε ένα ήδη έτοιμο προϊόν. Γραμμένο, σελιδοποιημένο και διορθωμένο.

http://ubuntu-manual.org/

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το περιοδικό. Έτοιμη ύλη που απευθύνεται σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων και που το μόνο κόστος που έχει είναι αυτό της εκτύπωσης.

http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/

Θα περιμένω την απάντηση σας και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση,

ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Έκδοση του manual

Δημοσίευσηαπό c7p » 26 Σεπ 2010, 12:35

Ωραία κίνηση Αλέξανδρε.

έγραψε:Καθώς μπορεί να τυπωθεί σε μονοχρωμία και σε μέγεθος Α5 με χαρτί χαμηλού βάρους [...]

Όταν συνεννοούμουν με τον ειδικό του project για τα θέματα Latex του είπα πως το "κανονικό" μέγεθος χαρτιού στην Ελλάδα είναι το A4 (letter) -δεν ξέρω που χρησιμοποίησε αυτή τη πληροφορία-, οπότε αν για κάποιο λόγο υπάρχει πρόβλημα με το χαρτί μπορώ να του μιλήσω σχετικά.

Όσον αφορά γενικά την έκδοση του εγχειριδίου πρέπει να σιγουρευτούμε σαν ομάδα μετάφρασης και επιμέλειας του ότι δώσαμε το 101% για τη βέλτιστη ποιότητα του υλικού από μέρους μας. Μετά από αυτό μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία ακόμα και με κυριακάτικες εφημερίδες για την προσθήκη του εγχειριδίου+Live cd στην ειδική έκδοση της εφημερίδας. Ωστόσο προτού γίνει μια τέτοια (μεγάλη) κίνηση θα πρέπει να δούμε ότι το ποσοστό προβλημάτων μετά την εγκατάσταση του Ubuntu είναι πολύ μικρό και επίσης να συζητηθεί το όλο θέμα. Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στο Linux Format.

Off topic:
Καλά που άνοιξες το θέμα γιατί το είχα ξεχάσει τελείως.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 26 Σεπ 2010, 20:02

Mακάρι να βοηθήσει το περιοδικό!!!

Γιατί δε στέλνεις και στο ΡΑΜ;

Παλιότερα είχαν βάλει ένθετο ολόκληρο τομίδιο για το Ubuntu.

Καμιά φορά γίνονται και θαύματα...
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 26 Σεπ 2010, 20:42

Πολύ καλή κίνηση όντως! Αστεία αστεία με τόσα ετερόκλητα που δίνουν οι κυριακάτικες εφημερίδες μήπως να γινόταν και εκεί μια κρούση;
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 27 Σεπ 2010, 15:52

c7p έγραψε: Ωστόσο προτού γίνει μια τέτοια (μεγάλη) κίνηση θα πρέπει να δούμε ότι το ποσοστό προβλημάτων μετά την εγκατάσταση του Ubuntu είναι πολύ μικρό και επίσης να συζητηθεί το όλο θέμα. Προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στο Linux Format.

Προβλήματα θα υπάρχουν ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Οι LTS εκδόσεις είναι, νομίζω, αρκετά ώριμες για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια. Αν περιμένουμε το τέλειο, δεν θα κινηθούμε ποτέ. Όπως επίσης δεν θα προχωρήσουμε ΠΟΤΕ αν αρχίσουμε να το συζητάμε και περιμένουμε να συμφωνήσουν όλοι. 100 άτομα είμαστε εδώ και θα διατυπωθούν 101 (τουλάχιστον) διαφορετικές γνώμες. Όπως λέει και το ανέκδοτο, η καμήλα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα άλογο που φτιάχτηκε από επιτροπή. Εγώ θα προσπαθήσω να το προωθήσω ως έχει. Όποιος διαφωνεί να μην μου δώσει την ευχή του, δεν πειράζει :P

Επιπλέον ας μην μιλάμε γενικά και αόριστα για περιοδικά, ένθετα και δεν συμμαζεύεται. Αν κάποιος μπορεί να βρει τηλέφωνα και ονόματα υπευθύνων για να μιλήσω ας μου τα στείλει. Εγώ και αυτό το λίγο που ασχολούμαι μου τρώει χρόνο από άλλα πράγματα που δεν τον έχω. Οπότε χρειάζομαι την βοήθεια σας!!!!! Άντε ξυπνάτε :D :D :D :D :D
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης