Σε λίγες μέρες γίνεται το openfest στο τει του Πειραιά.. Ξεκίνησε πέρσι και είχε τεράστια επιτυχία!
Φέτος από ότι βλέπω , θα είναι ακόμα πιο οργανωμένο, έχοντας τα παιδιά την εμπειρία από πέρσι!
Επειδή όμως δεν βλέπω κινητικότητα από την κοινότητά μας,προτείνω να οργανωθούμε λίγο..
Επιγραμματικά , προτείνω τα παρακάτω:
1. Να έρθουμε σε επαφή με το openfest και να ζητήσουμε δικό μας booth (τραπεζάκι).. Έχω σπίτι μου ένα πανό του ubuntu , οπότε μπορούμε να το βάλουμε εκεί
2. Για ομιλία δεν ξέρω αν ενδιαφέρεται κάποιος , αλλά αν υπάρχει κάποιος που θέλει να μιλήσει για την κοινότητα , το περιοδικό ubuntistas ή οτιδήποτε άλλο , ας το πει , και θα ρωτήσουμε αν μπορούμε εκ των υστέρων και ενώ έχει βγει πρόγραμμα να μπεί στο πρόγραμμα μια ομιλία
3. Στο δικό μας booth , να είμαστε μερικά έως αρκετά άτομα (δεν έχουμε περιορισμό), που να εγκαθιστούμε ubuntu στους υπολογιστές όσων το επιθυμούν , να παρέχουμε support (σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο καθένας , όπου και αν βρίσκεται , μέσα από το κανάλι του irc)...
4. Ίσως να έχουμε και κάποια λάπτοπ , που να δείχνουμε κάποιο βίντεο ή/και το περιοδικό ubuntistas
Πέρσι την δεύτερη μέρα , πήγα από το πρωί, και δεν ήταν κανένας εκεί στο τραπεζάκι! Εγώ δεν είχα δηλώσει ότι θα πήγαινα ούτε τπτ.. Έτσι κάθισα και την άραξα εκεί , έβγαλα το λάπτοπ μου και άρχισα να χαζεύω... Πέρασαν και άλλα άτομα και καθίσαμε και λέγαμε για κιθάρες και οτιδήποτε..
Περιττό να σας πω ότι πέρασε άπειρος κόσμος και μας ρωτούσε διάφορα για το ubuntu , ήθελε λύσεις σε προβλήματα drivers. Δεν θυμάμαι κάποιον να ζήτησε livecd , ούτε ενημερωτικό υλικό , ούτε μπαλόνια , ούτε αυτοκόλλητα (αυτά τα πανηγύρια τα πρόσφερε η fedora , που κέρδιζε τις εντυπώσεις ως προς το εφέ κομμάτι)
Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν να συμμετάσχουν σε ότι από τα παραπάνω ας το αναφέρουν παρακάτω... Τελείως αυτο-οργανωμένα , γιατί δεν βλέπω να οργανώνεται αλλιώς...
Επίσης όποιος έχει οποιαδήποτε ιδέα / πρόταση ας την εκδηλώσει!!!
Εdit:
Το site του openfest : http://openfest.teipir.gr/
Το πρόγραμμα του openfest: http://openfest.teipir.gr/el/newsletter/
Επίσης να αναφέρω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με το τει πειραια , ούτε με τα άτομα που το διοργανώνουν!!!
Συμμετοχές:
1. aflaouras
2. pc_magas ---- Μόνο Σάββατο
3. Geochr
4. akounadis