ilpara έγραψε:Άποψη μου είναι ότι κάποια λάθη ουσίας, σημαντικά, καλό είναι να διορθώνονται στην πορεία ή να μπει σελίδα διόρθώσεων στο υπάρχον τεύχος και όποιος καταβάζει το pdf από μια μέρα και μετά να βλέπει την διόρθωση. Αν το δουλέψουμε έτσι μπορούμε να βάζουμε και versions, π.χ. version 3.11.2008, μετά version 5.11.2008 κοκ. Βέβαια επειδή είναι κόπος, είναι απόφαση του bullgr.
Ξεχάστε το αυτό... Εκτός και αν θέλετε να βγάζουμε ένα τεύχος ανά 6μηνο.
Το περιοδικό βγήκε και δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές.
ilpara έγραψε:Βελτιωμένη πρόταση: Να αναγράφεται με bold γράμματα σε εμφανές σημείο του περιοδικού, π.χ. σελ 3, ότι υπάρχει σελίδα διορθώσεων στο Χ link και ότι πρέπει να την συμβουλεύονται οι αναγνώστες προτού δοκιμάσουν κάτι. Αυτό θα είναι εύκολο από την στιγμή που το περιοδικό αποκτήσει δικό του δικτυακό χώρο.
Το είδατε πουθενά αυτό να γίνεται; Στο Full Cicle Magazine δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Και ας πούμε ότι το κάνουμε... Εάν αρχίζουμε να ασχολούμαστε με διορθώσεις σφαλμάτων με το περιοδικό που έχει ήδη κυκλοφορήσει τότε χάνουμε πολύτιμο χρόνο για το επόμενο. Κανονικά πρέπει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να έχουν ήδη ανατεθεί τα άρθρα στους συντάκτες, έως τις 15 Δεκεμβρίου να τα τελειώσουν και να τα παραδώσουν στους επιμελητές κειμένων και αυτοί με τη σειρά τους να μου τα παραδώσουν κατά τις 20-23 Δεκεμβρίου για να έχω μπροστά μου 15 μέρες για τη σελιδοποίηση και να είναι το περιοδικό έτοιμο το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Και είμαστε ήδη στις 4 Νοεμβρίου και δεν έχει ξεκινήσει τίποτα σχετικά με το επόμενο τεύχος. Βλέπετε πόσο πιεστικός είναι ο χρόνος;
Εάν τώρα καθόμαστε και ασχολούμαστε με τα κενά και με τις τελείες κλπ τότε προβλέπω να βγάζουμε ένα τεύχος ανά 6μηνο.
Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα... Θα κάνω ότι μου πείτε. Άλλωστε το περιοδικό είναι κοινοτικό και όχι ιδιοκτησία μου:
Θέλετε ένα περιοδικό αξεγάδιαστο, τέλειο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, που να το έχουμε κάνει δεκάδες/εκατοντάδες διορθώσεις αλλά να κυκλοφορεί ανά 6μηνο (και με 48 σελίδες λόγω άνεσης χρόνου) ή ένα περιοδικό όπως αυτό που βγάλαμε, με κάποιες ατέλειες (πιστεύω όχι τόσο σημαντικές) και να κυκλοφορεί ανά 2μηνο;
Η απόφαση είναι δική σας. Συζητήστε το και θα πράξω ότι μου πείτε...