Τεύχος 2 - Ubuntistas - Δηλώσεις Συμμετοχής & Θέματα Τεύχους

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Τεύχος 2 - Ubuntistas - Δηλώσεις Συμμετοχής & Θέματα Τεύχους

Δημοσίευσηαπό griper » 05 Νοέμ 2008, 18:49

έγραψε:Μπορώ να σου δώσω και μερικά λινκς εάν θέλεις να δοκιμάσεις την έκδοση για σχολεία που βγάλανε .

Ευχαρίστως...
Τα κείμενα που θα τα γράφω?(αν εγκριθούν)
Επειδή είδα ότι είναι σε pdf και δεν έχω καναφτιάξει pdf
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 05 Νοέμ 2008, 18:56

griper έγραψε:Τα κείμενα που θα τα γράφω?(αν εγκριθούν)
Επειδή είδα ότι είναι σε pdf και δεν έχω καναφτιάξει pdf

Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους συντάκτες. Προς το παρόν και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου απλά δηλώνουμε θέμα οι ήδη υπάρχοντες συντάκτες και δηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή τα νέα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό griper » 05 Νοέμ 2008, 19:25

έγραψε:Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους συντάκτες. Προς το παρόν και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου απλά δηλώνουμε θέμα οι ήδη υπάρχοντες συντάκτες και δηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή τα νέα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν.

Νόμιζα ότι θα έπρεπε να δηλώσω και συγκεκριμένα θέματα έως τις 15 Νοεμβρίου. Αρκεί που δήλωσα ενδιαφέρον σ'αυτό εδώ post ή χρειάζεται να το δηλώσω και αλλού?
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 05 Νοέμ 2008, 19:38

griper έγραψε:
έγραψε:Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους συντάκτες. Προς το παρόν και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου απλά δηλώνουμε θέμα οι ήδη υπάρχοντες συντάκτες και δηλώνουν ενδιαφέρον για συμμετοχή τα νέα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν.

Νόμιζα ότι θα έπρεπε να δηλώσω και συγκεκριμένα θέματα έως τις 15 Νοεμβρίου. Αρκεί που δήλωσα ενδιαφέρον σ'αυτό εδώ post ή χρειάζεται να το δηλώσω και αλλού?

Είσαι ΟΚ.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό john » 06 Νοέμ 2008, 11:04

Καλησπέρα και από εμένα,

εγώ θα ξαναγράψω για την ενότητα Νέα-Ανακοινώσεις-Ειδήσεις καθώς επίσης έχω και την δυνατότητα να γράψω ένα How To Install σχετικά με το monitoring tool Nagios πάνω σε ubuntu.
Σχετικά με αυτό περιμένω από τους sudobash, The_Mentor, ftso αν είναι να συμμετέχω και εγώ με το παραπάνω άρθρο.

Επειδή και ο griper προσφέρθηκε για τα Νέα-Ειδήσεις μπορούμε να συνεργαστούμε.

JohN
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." Dennis Ritchie
Άβαταρ μέλους
john
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 10 Νοέμ 2008, 15:57

Υπενθυμίζεται ότι:
  • Τα μέλη/συντάκτες που υπάρχουν στη λίστα, θα πρέπει να δηλώσουν εδώ μέχρι 15 Νοεμβρίου 2008 το θέμα του άρθρου με το οποίο θα ασχοληθούν. Σε περίπτωση που υπάρχουν παραπάνω του ενός μέλους για κάποιο άρθρο, ας υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ τους και να ανακοινώσουν το θέμα του άρθρου.
  • Νέα μέλη που ενδιαφέρονται να αρθρογραφήσουν για το περιοδικό μας, να δηλώσουν εδώ μέχρι 15 Νοεμβρίου 2008 με ποια από τις παραπάνω ενότητες θα ήθελαν να ασχοληθούν, ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια σε ποιο άρθρο μπορούν να συμμετέχουν και να τους φέρουμε σε επαφή με τους αρχικούς συντάκτες του άρθρου για συνεργασία.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Νοέμ 2008, 16:11

ilpara έγραψε:Αρχικές Ιδέες για Ελεύθερο Άρθρο και Συνέντευξη

ΡόλοςΜέλος
Σελίδα 8 - Ελεύθερο Άρθρο A (σχόλια-σκέψεις)ilpara
Σελίδα 9 - Ελεύθερο Άρθρο B (σχόλια-σκέψεις)ilpara
Σκεφτόμουνα το εξής θέμα: "Πως μπορώ να προσφέρω στην κοινότητα: ι) βοήθεια νέων χρηστών ιι) συμμετοχή σε μεταφράσεις ιιι) διαδικασία bug-reporting σε launchpad ιν) στήσιμο εκδηλώσεων και ενέργειες διάδοσης.". Αναγνωστικο κοινό οι νέοι-άπειροι χρήστες. Σκοπός η δραστηριοποίηση τους στην κοινότητα. Βεβαίως αν δω ότι λόγω όγκου δεν βγαίνει σε ένα άρθρο ίσως το σπάσω σε 2 τμήματα για δημοσίευση στα τεύχη 2 (τα ι και ιι) και 3 (τα ιιι και ιν).
Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε κάποιο/α κομμάτια από τα ι , ιι, ιιι, ιν που προανέφερα ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας ποστάρει εδώ.

ΡόλοςΜέλος
Σελίδα 12 - Συνέντευξη Αilpara
Σελίδα 13 - Συνέντευξη Βilpara
Σκεφτόμουνα συνέντευξη με κάποιον από τα μέλη του φόρουμ που έχει σημαντική προσφορά σε βοήθεια προς νέους χρήστες. Σκοπός η συνέντευξη να λειτουργήσει ως πρότυπο προς τους αναγνώστες προκειμένου να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι στην παροχή βοήθειας που είναι κομβικής σημασίας για την κοινότητα μας.
Όποιος θέλει να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των ερωτήσεων της συνέντευξης, ή όποιος έχει να προτείνει εναλλακτική συνέντευξη, ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας ποστάρει εδώ.

Μετά τις 15 Νοέ.'08 θα αποφασιστεί ποιοι θα συμμετάσχουν και ποια θα είναι τα τελικά θέματα άρθρου και συνέντευξης.

Δεδομένου ότι η Antithesis δεν μπορεί να συμμετάσχει στο παρόν τεύχος 2, έμεινα μόνος.
Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε κάποιο/α κομμάτια από τα ι , ιι, ιιι, ιν που προανέφερα για το ελεύθερο άρθρο ας επικοινωνήσει μαζί μου (pm) ή ας ποστάρει εδώ.
... και κάθε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη!

Θύμα της επόμενης συνέντευξης θα είναι μάλλον ο logari :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 10 Νοέμ 2008, 16:36

όταν θα είναι να πάρεις συνέντευξη απο καμιά Μακρυπούλια / Θέλξη / Μαστροκώστα, πες μου να σε βοηθήσω... απο τον logari δεν... :mrgreen:
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό krap » 10 Νοέμ 2008, 16:57

Καλησπέρα σε όλους,

Ονομάζομαι Απόστολος και είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα πληροφορικής του Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκης. Μεθαύριο, 12/11/2008 ημέρα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα μια εκδήλωση στα πλαίσια του μαθήματος των λειτουργικών συστημάτων την οποία οργανώνω και παρουσιάζω εγώ σε συνεργασία με την επιβλέπουσα καθηγήτριά μου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή του ντοκιμαντέρ "OS Revolution" και μικρή συζήτηση μετά το τέλος της.

Πρόσφατα ανακάλυψα την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του περιοδικού σας για το οποίο και θα ήθελα να σας συγχαρώ μιας και το βρίσκω αξιόλογο και πολλά υποσχόμενο. Στα πλαίσια λοιπόν της κυκλοφορίας του σκεπτόμουν, εφόσον σαν ενδιαφέρει, να δημοσιευθεί ένα review της εκδήλωσης στο επόμενο τεύχος πιο πολύ ώστε να παρακινηθούν και άλλοι φορείς στων οποίων τα χέρια ενδεχομένως να πέσει το έντυπό σας και να προσπαθήσουν να διοργανώσουν κάτι παρόμοιο.

Δεν έχω συννενοηθεί ακόμη με την καθηγήτριά μου αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε εκτός από το κείμενο και κάποιο φωτογραφικό υλικό (1 ή 2 φωτογραφίες είναι η οπτική μου).

Σε περίπτωση που σαν ενδιαφέρουν όλα αυτά παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να μεριμνήσω για το άρθρο αλλά και το υλικό.

Και πάλι συγχαρητήρια
krap
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Νοέμ 2008, 17:49

krap έγραψε:...Στα πλαίσια λοιπόν της κυκλοφορίας του σκεπτόμουν, εφόσον σαν ενδιαφέρει, να δημοσιευθεί ένα review της εκδήλωσης στο επόμενο τεύχος πιο πολύ ώστε να παρακινηθούν και άλλοι φορείς στων οποίων τα χέρια ενδεχομένως να πέσει το έντυπό σας και να προσπαθήσουν να διοργανώσουν κάτι παρόμοιο....

Θα μπορούσε να διατεθεί μισή ή μια σελίδα στα Νέα-Ειδήσεις (βλ. τεύχος 1 για αν γίνει αντιληπτό το μέγεθος του κειμένου).
Καλό θα ήταν το review της εκδήλωσης να γραφεί με σκοπό να παρακινήσει-ενεργοποιήσει κόσμο.
Βέβαια αυτά είναι προσωπική μου άποψη, ας δούμε την γνώμη και των υπολοίπων και ιδίως των συντακτών των συγκεκριμένων σελίδων...
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas