Παρατηρώ ότι οι απόψεις διαφέρουν...
Κατ' αρχάς να παρατηρήσω ότι δεν βλέπω και πολύ ζωηρό ενδιαφέρον. 117 προβολές και μόνο 17 απαντήσεις από τις οποίες αρκετές είναι από ίδια άτομα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Στη λίστα έγιναν μόνο 3 απαντήσεις και εκεί ξέφυγαν τελείως προτείνοντας να κάνουμε ένα περιοδικό για όλες τις διανομές!!!
Πάντως να αναφέρω ότι δεν βλέπω τον λόγο να φοβόμαστε τόσο πολύ αυτή την προσπάθεια... Γιατί στην ουσία δεν είναι και κάτι το δύσκολο. Απεναντίας είναι πολύ εύκολο.
Εξηγώ:
Είχα γράψει ότι για ένα 24σέλιδο χρειάζονται 10-12 άτομα οι οποίοι θα αναλαμβάνουν ένα 2σέλιδο ο καθένας τους. Το 2σέλιδο λόγω διαστάσεων και σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες, το κείμενο θα είναι περίπου τα 3/4 σελίδας Α4 γραμμένο στο open office.
Και το περιοδικό θα κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες... Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος συντάκτης θα έχει δύο ολόκληρους μήνες για να γράψει 3/4 της σελίδας Α4 κείμενο και να μου το στείλει μαζί με δύο φωτογραφίες με mail!!!
Και το καλύτερο είναι ότι υπάρχει πάρα μα πάρα πολύ έτοιμο υλικό... Για παράδειγμα παίρνω το howto που έκανα στο forum (
viewtopic.php?f=9&t=222) γράφω ένα μίνι πρόλογο (απαραίτητος ο πρόλογος στο περιοδικό) και έτοιμο το 2σέλιδο. Πόσος χρόνος θα μου χρειαζόταν για να το κάνω; Και με προθεσμία δύο μηνών;
Δεν χρειάζεται να αναφέρω το πόσο έτοιμο υλικό υπάρχει στο web. Το γνωρίζετε αυτό όλοι καλύτερα από μένα.
Υπάρχουν τα πάντα για την ύλη του περιοδικού. Οδηγοί, ειδήσεις, review, lifestyle, βιβλιογραφία, games και ότι άλλο αποφασίσουμε για ύλη... Τα πάντα υπάρχουν έτοιμα. Λίγες μεταφράσεις, μίνι πρόλογος, copy-paste και έτοιμο το 2σέλιδο.
Το ζόρι θα το τραβάω εγώ με τα εικαστικά (ειδικά το πρώτο τεύχος θα είναι δύσκολο γιατί όλα θα πρέπει να γίνουν από το μηδέν) και με την σελιδοποίηση, και δεν φοβάμαι, και φοβάστε εσείς τις 1-2 ώρες που θα ξοδέψετε στους δύο μήνες;
Προτείνω να ξεκινήσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε τώρα και στην πορεία όταν κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος θα κινητοποιηθούν πιστεύω και άλλοι. Υπολογίζω ότι έστω και 5-6 άτομα για αρχή καλά είναι. Απλώς θα πρέπει ο καθένας να κάνει δύο 2σέλιδα που και πάλι σε διάστημα δύο μηνών δεν είναι τίποτα.
Οπότε στείλτε μου pm όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν συντάκτες και την θεματολογία που τους ενδιαφέρει και μετά από μερικές μέρες μόλις μαζέψω τα ονόματα θα ανοίξω νέο θέμα για να δούμε ποιοι είμαστε και να προχωρήσουμε την υλοποίηση του περιοδικού.
Υ.Γ. 1
Τονίζω ότι ως συντάκτες "όλοι οι καλοί χωράνε" άσχετα με το επίπεδο τεχνικών γνώσεων που διαθέτουν. Δεν χρειάζεται όλοι να ξέρουν από προγραμματισμό ή από οδηγούς. Άλλωστε ένα περιοδικό με μόνο τεχνικά θέματα θα ήταν βαρετό. Χρειάζονται και άτομα για reviews, ειδήσεις, lifestyle στο ubuntu, games, βιβλιογραφία κλπ. Όλη η θεματολογία χρειάζεται και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.
Υ.Γ. 2
Όσον αφορά το 4σέλιδο που πρότεινε ο φίλος συντονιστής nikosal δεν έχω πρόβλημα να το κάνουμε παράλληλα και αυτό μιας και δεν έχει και πολύ δουλειά. Πολύ καλή ιδέα που θα βοηθήσει στη προβολή-διάδοση του Ubuntu. Ας μπει πρώτα το περιοδικό σε μια σειρά και το βλέπουμε στην πορεία.