Περιοδικό Ubuntu-gr: Υπάρχει ενδιαφέρον;

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Περιοδικό Ubuntu-gr: Υπάρχει ενδιαφέρον;

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 29 Ιουν 2008, 19:18

έγραψε:Πάντως: Πριν προχωρήσει η ιδέα του περιοδικού, γιατί δεν δοκιμάζουμε κάτι πιο απλό, ως γενική δοκιμή; Ένα ηλεκτρονικό τετρασέλιδο pdf, με ωραίο γραφιστικά εξώφυλλο και τρεις σελίδες υλικό, το οποίο θα απευθύνεται στον μέσο τυπικό έλληνα χρήστη υπολογιστή, θα επικεντρώνεται στο ubuntu "και πώς μπορείτε εύκολα και απλά να ξεκινήσετε με αυτό" αλλά και "στο νέο φόρουμ που μπορεί να σας βοηθήσει στα πρώτα βήματα" και θα το κυκλοφορήσουμε με mail παντού. Σκεφτείτε πόσο κόσμο μπορεί να έφερνε κάτι τέτοιο στο ubuntu και στο φόρουμ μας.

+1 ;)
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 29 Ιουν 2008, 20:45

nikosal έγραψε:...και θα το κυκλοφορήσουμε με mail παντού...

Θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς? Να το στέλνουμε ο καθένας σε φίλους / γνωστούς και αυτοί σε δικούς τους?
Τώρα εγώ είμαι επιφυλακτικός (όχι αρνητικός), δεν πρέπει να πάρει την μορφή spam / διαφημιστικού, να είναι ένα από τα δεκάδες emails που λαμβάνουμε και δυσανασχετούμε...
Βέβαια θα μπορούσε να περιέχει κάτι σαν: "ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν email δεν είναι spam. Στείλτε το μονο(!) σε όσους πιθανόν να ενδιαφέρονται για το ubuntu linux."
Επιπλέον αν απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το ubuntu θα ήταν χρήσιμο να φτιάξουμε εφάπαξ (μια φορά και να το ανανεώνουμε/βελτιώνουμε ανά 6 μήνες) ένα pdf 4-6 σελίδων για να στέλνουμε σε γνωστούς μας που ξέρουμε ότι πιθανόν να τους ενδιαφέρει, και το οποίο θα περιέχει ότι θέλει να μάθει ο χρήστης την 1η φορά:
1) Τι είναι linux και ubuntu και σε ποιους απευθύνεται (π.χ. πολλοί ακόμη νομίζουν ότι αφορά μόνο προγραμματιστές...)
2) Βασικές οδηγίες εγκατάστασης με screenshots (π.χ. να δουνε πόσο απλό είναι και ότι μπορούν για ξεκίνημα να έχουν dual-boot).
3) Βασικές οδηγίες μετάβασης από windows σε linux (π.χ. από outlook σε thunderbird ή evolution, συμβατότητα msoffice-openoffice, internet explorer - firefox, κλπ).
4) Αντιστοιχία προγραμμάτων windows - linux (απασχολεί πολύ κάθε έναν που σκέφτεται την μετάβαση) και σχόλιασμός-σύγκριση.
5) Τα βασικά χρήσης του ubuntu (synaptic , hardware drivers , mount , ασύρματο, κάρτες γραφικών, wine, κλπ) δηλαδή τα πρώτα βήματα για να ξεκινήσει κάποιος )
6) Οδηγίες συμμετοχής σε φόρουμ, λίστα, irc και κανόνες συμπεριφοράς.
7) Βασικές οδηγίες πως και που ψάχνω λύση για το πρόβλημά μου (π.χ. lspci -nn, lsusb, hardinfo) και πως θέτω ερωτήσεις (π.χ. το περιγράφω αναλυτικά, δίνω πληροφορίες για το σύστημά μου, κλπ).
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό juanjo » 30 Ιουν 2008, 01:52

rizitis έγραψε:
έγραψε:Πάντως: Πριν προχωρήσει η ιδέα του περιοδικού, γιατί δεν δοκιμάζουμε κάτι πιο απλό, ως γενική δοκιμή; Ένα ηλεκτρονικό τετρασέλιδο pdf, με ωραίο γραφιστικά εξώφυλλο και τρεις σελίδες υλικό, το οποίο θα απευθύνεται στον μέσο τυπικό έλληνα χρήστη υπολογιστή, θα επικεντρώνεται στο ubuntu "και πώς μπορείτε εύκολα και απλά να ξεκινήσετε με αυτό" αλλά και "στο νέο φόρουμ που μπορεί να σας βοηθήσει στα πρώτα βήματα" και θα το κυκλοφορήσουμε με mail παντού. Σκεφτείτε πόσο κόσμο μπορεί να έφερνε κάτι τέτοιο στο ubuntu και στο φόρουμ μας.

+1 ;)

+1 κι από μένα..έψαχνα κάτι για να στείλω στους γνωστούς μου μέσω μειλ να δοκιμάσουν κι αυτοί τι θα πει linux :) Και η ιδέα του περιοδικού πολύ καλή. Θέλει οργάνωση όμως. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει..
Προγραμματισμός: Μέτρια | Linux: Σχετικά καλά | Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 11.10 Laptop - Lenovo Thinkpad sl510
Intel® Core™2 Duo CPU T5870 @ 2.00GHz × 2 / 3 GB RAM / Display:Mobile Intel® GM45 Express Chipset x86/MMX/SSE2 / Ήχος: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4, SAA7134-SAA7134 / Οθόνη: 1152x864.
juanjo
babeTUX
babeTUX

IRC: juank
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Ιουν 2008, 03:27

Προσωπικά, όταν υπάρχει ανάγκη για περιοδικό σε κάποιον νέο χρήστη, προτείνω να αγοράσουν την ειδική έκδοση της Compupress Ξεκινώντας με το Ubuntu Linux, από την ίδια συντακτική ομάδα του ελληνικού LinuxFormat.

Ο τρόπος που βλέπω το όλο θέμα είναι:

έγραψε:Με ποιο τρόπο μπορούμε ως μέλη της κοινότητας να προσφέρουμε, και να δώσουμε την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα άτομα να περάσουν στο Ubuntu Linux, και η ενέργεια αυτή να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση (για τους χρήστες στην Ελλάδα), και μπορεί κάλλιστα να είναι η δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού με συγκεκριμένη θεματολογία. Ωστόσο, είναι καλό να βλέπουμε το ζήτημα της προσφοράς στην κοινότητα ως προς το να έχουμε πραγματικά το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω, κάνουμε στην αρχή κάτι μικρό και να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 30 Ιουν 2008, 09:57

ilpara έγραψε:
Θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς? Να το στέλνουμε ο καθένας σε φίλους / γνωστούς και αυτοί σε δικούς τους?
Τώρα εγώ είμαι επιφυλακτικός (όχι αρνητικός), δεν πρέπει να πάρει την μορφή spam / διαφημιστικού, να είναι ένα από τα δεκάδες emails που λαμβάνουμε και δυσανασχετούμε...

ilpara έχεις δίκιο, φυσικά. Χεχε, φαντάσου να αρχίσουμε εμείς να σπαμάρουμε.

Λοιπόν, το μέιλ θα πρέπει βέβαια να φύγει πολύ προσεκτικά, σε κόσμο που γνωρίζουμε προσωπικά ότι ασχολείται με τους υπολογιστές και θα συνοδεύεται από μια φρασούλα περίπου έτσι (την ακριβή διατύπωση θα τη σκεφτούμε πιο καλά στην ώρα της): Το παρόν μήνυμα σας στάλθηκε επειδή κάποιος φίλος ή γνωστός σας εκτίμησε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Με δυο λόγια δεν έχετε συμπεριληφθεί σε κάποια λίστα παραληπτών, ούτε η αποστολή παρόμοιου μηνύματος προς εσάς θα επαναληφθεί. Αν με τη σειρά σας έχετε κάποιο φίλο ή γνωστό που νομίζετε ότι μπορεί να ενδιαφερθεί για το ubuntu, παρακαλούμε προωθήστε του το συνημμένο pdf σε ατομικό μέιλ ------- κάπως έτσι.

Επίσης, στο φόρουμ θα ανεβάσουμε ένα μικρό εικονίδιο, πρώτη σελίδα, που θα λέει "κατεβάστε και εκτυπώστε το 4σέλιδο γνωριμίας με το ubuntu", κάτι τέτοιο.

Εξίσου σημαντικό, να δούμε το περιεχόμενο. Πρέπει να έχει τόσο πολλά πράγματα που προτείνεις; Αν ναι, μιλάμε για 8 σέλιδο, αλλά εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσουμε με το 4σέλιδο. Τι θα λέγατε για 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ubuntu?
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 30 Ιουν 2008, 13:24

To θέμα της διαφήμισης του περιοδικού πάντως θα είναι δεδομένο. Εχουμε συμμετοχή στα μεγαλύτερα ελληνικά forum και φυσικά αν φτιαχτεί το περιοδικό για ubuntu θα ανέβει η είδηση εκεί καθώς και στην σελίδα του ubuntu gr. Για πρώτο τεύχος θα μπορούσαμε να βάλουμε μερικούς οδηγούς καθώς και διάφορα θέματα στα πρότυπα του full circle. Μια ιδέα για το gaming είναι μια και το κατέχω το άθλημα είναι να παρουσιάσουμε την adventure μηχανή scumvm που παίζεις παλιά adventure :)
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Ιουν 2008, 14:02

Σχετικά με τη διαφήμιση του περιοδικού θα πρότεινα να μη μας απασχολήσει προς το παρόν. Ας το ξεκινήσουμε σαν ιδεα και ας το ανεβασουμε στην ιστοσελιδα του ubuntu-gr με συνδεσμους σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες.

Γενικώς τα email μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν ως spam (εγω προσωπικά εκνευρίζομαι αν μου στείλει ενας αγνωστος ακομη και κάτι ενδιαφέρον). Kαι ευκολα καταλήγουν ως προώθηση όπου 1002 προηγούμενοι παραλήπτες φαίνονται. Ίσως ως email μπορεί να σταλεί μία φορά με το σύνδεσμο της ιστοσελίδας και όχι καθε μήνα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιουν 2008, 14:27

Δεν γνωρίζω "το πως" και "το τι" για να βγάλουμε κάποιο περιοδικό, αλλά όπως το φαντάζομαι μου φαίνεται αρκετά δύσκολο.
Εφόσον υπάρχει όμως ενδιαφέρον απο αρκετά άτομα, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια δοκιμαστική έκδοση και στην πορεία βλέπουμε...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Ιουν 2008, 21:54

Παρατηρώ ότι οι απόψεις διαφέρουν...
Κατ' αρχάς να παρατηρήσω ότι δεν βλέπω και πολύ ζωηρό ενδιαφέρον. 117 προβολές και μόνο 17 απαντήσεις από τις οποίες αρκετές είναι από ίδια άτομα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Στη λίστα έγιναν μόνο 3 απαντήσεις και εκεί ξέφυγαν τελείως προτείνοντας να κάνουμε ένα περιοδικό για όλες τις διανομές!!!

Πάντως να αναφέρω ότι δεν βλέπω τον λόγο να φοβόμαστε τόσο πολύ αυτή την προσπάθεια... Γιατί στην ουσία δεν είναι και κάτι το δύσκολο. Απεναντίας είναι πολύ εύκολο.

Εξηγώ:
Είχα γράψει ότι για ένα 24σέλιδο χρειάζονται 10-12 άτομα οι οποίοι θα αναλαμβάνουν ένα 2σέλιδο ο καθένας τους. Το 2σέλιδο λόγω διαστάσεων και σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες, το κείμενο θα είναι περίπου τα 3/4 σελίδας Α4 γραμμένο στο open office.

Και το περιοδικό θα κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες... Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος συντάκτης θα έχει δύο ολόκληρους μήνες για να γράψει 3/4 της σελίδας Α4 κείμενο και να μου το στείλει μαζί με δύο φωτογραφίες με mail!!!

Και το καλύτερο είναι ότι υπάρχει πάρα μα πάρα πολύ έτοιμο υλικό... Για παράδειγμα παίρνω το howto που έκανα στο forum (viewtopic.php?f=9&t=222) γράφω ένα μίνι πρόλογο (απαραίτητος ο πρόλογος στο περιοδικό) και έτοιμο το 2σέλιδο. Πόσος χρόνος θα μου χρειαζόταν για να το κάνω; Και με προθεσμία δύο μηνών;

Δεν χρειάζεται να αναφέρω το πόσο έτοιμο υλικό υπάρχει στο web. Το γνωρίζετε αυτό όλοι καλύτερα από μένα.
Υπάρχουν τα πάντα για την ύλη του περιοδικού. Οδηγοί, ειδήσεις, review, lifestyle, βιβλιογραφία, games και ότι άλλο αποφασίσουμε για ύλη... Τα πάντα υπάρχουν έτοιμα. Λίγες μεταφράσεις, μίνι πρόλογος, copy-paste και έτοιμο το 2σέλιδο.

Το ζόρι θα το τραβάω εγώ με τα εικαστικά (ειδικά το πρώτο τεύχος θα είναι δύσκολο γιατί όλα θα πρέπει να γίνουν από το μηδέν) και με την σελιδοποίηση, και δεν φοβάμαι, και φοβάστε εσείς τις 1-2 ώρες που θα ξοδέψετε στους δύο μήνες;

Προτείνω να ξεκινήσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε τώρα και στην πορεία όταν κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος θα κινητοποιηθούν πιστεύω και άλλοι. Υπολογίζω ότι έστω και 5-6 άτομα για αρχή καλά είναι. Απλώς θα πρέπει ο καθένας να κάνει δύο 2σέλιδα που και πάλι σε διάστημα δύο μηνών δεν είναι τίποτα.

Οπότε στείλτε μου pm όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν συντάκτες και την θεματολογία που τους ενδιαφέρει και μετά από μερικές μέρες μόλις μαζέψω τα ονόματα θα ανοίξω νέο θέμα για να δούμε ποιοι είμαστε και να προχωρήσουμε την υλοποίηση του περιοδικού.

Υ.Γ. 1
Τονίζω ότι ως συντάκτες "όλοι οι καλοί χωράνε" άσχετα με το επίπεδο τεχνικών γνώσεων που διαθέτουν. Δεν χρειάζεται όλοι να ξέρουν από προγραμματισμό ή από οδηγούς. Άλλωστε ένα περιοδικό με μόνο τεχνικά θέματα θα ήταν βαρετό. Χρειάζονται και άτομα για reviews, ειδήσεις, lifestyle στο ubuntu, games, βιβλιογραφία κλπ. Όλη η θεματολογία χρειάζεται και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Υ.Γ. 2
Όσον αφορά το 4σέλιδο που πρότεινε ο φίλος συντονιστής nikosal δεν έχω πρόβλημα να το κάνουμε παράλληλα και αυτό μιας και δεν έχει και πολύ δουλειά. Πολύ καλή ιδέα που θα βοηθήσει στη προβολή-διάδοση του Ubuntu. Ας μπει πρώτα το περιοδικό σε μια σειρά και το βλέπουμε στην πορεία.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tassadar » 30 Ιουν 2008, 22:26

bullgr έγραψε:Παρατηρώ ότι οι απόψεις διαφέρουν...
Κατ' αρχάς να παρατηρήσω ότι δεν βλέπω και πολύ ζωηρό ενδιαφέρον. 117 προβολές και μόνο 17 απαντήσεις από τις οποίες αρκετές είναι από ίδια άτομα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Στη λίστα έγιναν μόνο 3 απαντήσεις και εκεί ξέφυγαν τελείως προτείνοντας να κάνουμε ένα περιοδικό για όλες τις διανομές!!!

Καλησπέρα και από εμένα..εναν απο τους....τρεις της λίστας! :-Ρ

Θα ήθελα να αναφερθώ λιγάκι πάνω σε αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι παρεξηγηθήκαμε!
Η πρόταση αρχικά του Δημήτρη ήταν να μην είναι βασισμένος ο σχεδιασμός του περιοδικού στο Ubuntu. Μεταφέρω το συγκεκριμένο τμήμα του μηνύματος του αυτούσιο:
έγραψε:Μία σκέψη μου είναι το περιοδικό να μην περιορίζεται μόνο σε χρήστες ubuntu. Ξέρω κατι τέτοιο θα είναι δύσκολο (όλοι μας στη λίστα και στο φόρουμ ubuntu έχουμε), αλλά περιορίζει αρκετά τους πιθανούς αναγνώστες. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποια αντιστοιχη προσπάθεια από άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά αν είναι η πρώτη στον ελλαδικό χώρο τότε θα πρέπει να αγκαλιάζει και άλλες διανομές. Φυσικά δε λέω να έχουμε πλήρεις οδηγους για κάθε διανομή, αρκεί το όνομα και η σχεδίαση να μην είναι βασισμένη σε θέμα ubuntu.

Και εγώ έπειτα συμφώνησα φέρνοντας μερικά παραδείγματα. Για παράδειγμα...έστω το περιοδικό UbuntuMag.gr (λέμε τωρα) στο οποίο γράφει ο αρθρογράφος Α..Β..Γ...κοκ. Γράφει λοιπόν ένα άρθρο για το πως φτιάχνουμε ένα fancy logo με το πολυαγαπημένο μας Gimp. Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα, το Gimp σαν open source δωρεάν λογισμικό είναι διαθέσιμο και σε debian και σε slacκware και σε gentoo και σε OpenSuse ακόμα και σε Windows. Σιγά-σιγά φυσικά ακολουθούν και άλλοι οδηγοί για το πως στήνουμε τον apache (έστω σε Ubuntu) ή "Προγραμματισμός σε Python για αρχάριους" τα οποία και αυτά δεν είναι Ubuntu-specific.

Οπότε στο τέλος καταλήγεις με το Ubuntu magazine της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu το οποίο είναι ένα φοβερό περιοδικό για Linux γενικότερα...Ποίος ο λόγος λοιπόν εκ πρώτης όψεως να είναι προσανατολισμένο στο Ubuntu;
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτί δεν θα υπάρχουν και οδηγοί οι οποίοι θα είναι προσανατολισμένοι και στα μέτρα του Ubuntu..απλά θεωρώ οτι θα είναι η μειονότητα της ύλης τελικά.

Τα παραπάνω είναι φυσικά προσωπικές απόψεις και περιμένω με ενδιαφέρων τις προτάσεις - γνώμες σας :-D
- Ubuntu 8.04 "Hardy Heron" x86_32bit
- Debian 4.0r2 "etch" stable x86_32bit
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tassadar
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ