Περιοδικό Ubuntίστας

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Περιοδικό Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό dpol » 15 Ιούλ 2008, 15:45

Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο και φυσικά ΔΕΝ ήθελα να θίξω κανέναν με την παρατήρηση μου.

Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε:
-Φίλοι του Ubuntu,
-Ελληνική κοινότητα του Ubuntu,
-Ελληνική κοινότητα φίλων του Ubuntu

Κάτι τέτοιο, αν και νομίζω ότι είναι μάλλον λίγο κοινότυπα τα παραπάνω...
Εντάξη, δεν θέλω να το κάνω θέμα ούτε και να αναλωθούμε σε κάτι που δεν είναι ίσως τόσο σημαντικό σε σχέση με άλλα...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλoμεσαίο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό (σε αναζήτηση/δοκιμές)
Abit IP35Pro-C2D-4Gb ram-Nvidia 8800GT-250Gb hdd
dpol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 15 Ιούλ 2008, 15:54

dpol έγραψε:...
-Φίλοι του Ubuntu,
...

Καλή ιδέα για υπότιτλο. Μάλιστα να φαίνεται "Ubuntu Linux" διότι θα πέφτει και σε χέρια ανθρώπων που δεν ξέρουν τι είναι το ubuntu, πόσο μάλλον αν δουν στον τίτλο ubunteros... :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 15 Ιούλ 2008, 16:29

Ας μπει το ubunteros στην κεφαλίδα,
και από κάτω περιοδικό ελληνικής κοινότητας ubuntu
έτσι καλύπτονται όλα τα γούστα... :)

ΕικόναubunterosΕικόνα
περιοδικό ελληνικής κοινότητας Linux Ubuntu
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 15 Ιούλ 2008, 17:19

dpol έγραψε:Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο και φυσικά ΔΕΝ ήθελα να θίξω κανέναν με την παρατήρηση μου.

-Φίλοι του Ubuntu,

Κάτι τέτοιο, αν και νομίζω ότι είναι μάλλον λίγο κοινότυπα τα παραπάνω...
Εντάξη, δεν θέλω να το κάνω θέμα ούτε και να αναλωθούμε σε κάτι που δεν είναι ίσως τόσο σημαντικό σε σχέση με άλλα...

μην ανησυχείς και κανένας δεν θίγεται. Όλα τα θέματα είναι σημαντικά γι' αυτό κιόλας ζητήσαμε κάποια πρόταση αν είχες σκεφτεί.
Τώρα είναι η αρχή άρα τώρα να λύσουμε τα βασικά προβλήματα, και η ονομασία ΕΙΝΑΙ βασικό.
Όπως και να έχει η ιδέα σου κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υπότιτλο ή κάπου αλλού...
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 15 Ιούλ 2008, 18:12

Και εγώ συμφωνώ με το dpol, αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι δύσκολα συνδυάζεται η λέξη ubuntu με κάποια ελληνική λέξη.

ΥΓ. Η μόνη ίσως ελληνική λέξη που έχει πολλά "ου" είναι το "μουστουκούλουρου" :D
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό plicatilis » 15 Ιούλ 2008, 18:23

dpol η πρώτασή μου αυτή καθε αυτή ήταν έτσι γιατί στο μυαλό μου το είχα συνδυάσει:

banditos=(πιο ελεύθερη μετάφραση) αλήτες/αληταρία
οι αλήτες είναι ελεύθεροι και κάνουν τα δικά τους χωρίς να ακολουθούν την περπατημένη (δλδ open source vs companies) αλλά δεν το είπα έτσι για να μην βγει κάποιος και πει αυτό που είπες εσύ! χαχαχα αλλά μάλλον δεν τα κατάφερα καλά! :-)

εγώ εμμένω στην λατινική ονομασία γιατί έχω συμπάθια στην Ισπανική γλώσσα! και χάρηκα που ήταν έτσι οι άλλες δύο προτάσεις!

συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση των ilpara και rizitis! (αλλά Ubuntu Linux καλύτερα)

επίσης ο the japanese θα μπορούσε να προτείνει μια εύγλωττη Ιαπωνική εκδοχή :-)

για ελληνικές εκδοχές feel free όποιος έχει καμιά ιδέα!
εμένα αυτές που μου ήρθαν στα πεταχτά είναι:

Ubugreekz
Greekuntu Society
Helluntu
Ubellas
Ubuntellas
Ubuntistes (λίγο χαζοχαρούμενο ε? αλλά να δείτε από ποιούς τα πείραν οι λατίνοι ;-))
G.U.S. (Greek Ubuntu Society.... )

μερικά μου φαίνονται λίγο αστεία... :lol: :lol: αλλά είναι τα πρώτα που μούρθαν στο μυαλό.... και δεν κάνουμε ένα vote ρε παιδιά όταν μαζευτούν και άλλες προτάσεις?χεεχεχε

The Mentor ντάξει ρε συ δεν είναι και ζωτικής σημασίας ζήτημα όσο η οργάνωση και η κατηγοριοποίηση της ύλης που προέχουν (γνώμη μου έτσι!)

η αλήθεια είναι πάντως ότι η ονομασία θα βοηθήσει κατά βάση τον bullgr γιατί πέρα από το layout των χρωμάτων τα γραφικά και τα logos θα μπορούν/πρέπει/είναι καλό να σχετίζονται με την ονομασία... καταλαβαίνεις φίλε bullgr τι λέω σίγουρα.
plicatilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Ιούλ 2008, 18:49

Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει να θυμίζει το όνομα λήστες, αλήτες, αστεγους ή ότιδήποτε παρακμιακό. Προσωπικά γνωρίζω ότι οι μεγαλύτεροι ληστές φοράν γραβάτες κι έχουν politically correct ονόματα που τους δίνουν το κύρος που τους λείπει επί της ουσίας. Γιαυτό στο Ubunteros ή στο Ubuntistas δεν βρίσκω κανενα μειονέκτημα. Μια χαρά μου φαινονται και τα δυο όπως και το Ubunditos. Το μόνο πρόβλημα θα ήταν αν θα κυκλοφορούσε το περιοδικο στο εξωτερικό οπότε το όνομα θα μπορουσε να οδηγήσει σε συγχύσεις. Αλλά αφενος το περιοδικο απευθυνεται μονο σε ελληνόφωνους αφετέρου η ελληνική γραφή είναι αναγνωρισίμη απο μόνη της οπότε δεν τιθεται θέμα συγχυσης.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 15 Ιούλ 2008, 21:04

Το Ubuntero είναι ένας όρος στο launchpad για τους χρήστες που έχουν υπογράψει φηφιακά το Code of Conduct.
Αν είναι να χρησιμοποιήσουμε τον όρο Ubuntero, τότε πρέπει να πούμε κάτι σαν «Έλληνες Ubunteros», και να γίνουμε όλοι Ubunteros στο λογαριασμό μας στο launchpad.

Το Ubuntista είναι δικτυακός τόπος για το Ubuntu,
http://www.ubuntista.com/
Είναι καλό να μην το χρησιμοποιήσουμε.

Το Ubuntito φαίνεται να μην είναι σε χρήση, οπότε είναι εντάξει! Λεξιλογικά, «Ubuntito» σημαίνει μικρό Ubuntu και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σχέσης με «bandito».

Για να πω την αλήθεια, και το Ubuntaki είναι καλό ;-).

Αρχισυντάκτη, η απόφαση δική σας ;-)
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό plicatilis » 15 Ιούλ 2008, 22:20

μην μπερδεύεστε! είπα Ubanditos όχι Ubuntitos! το δεύτερο είναι αυτό που λέει ο simos το πρώτο είναι λογοπαίγνιο μεταξύ των λέξεων Ubuntu και banditos...

εντάξει μην το παίρνετε και τόσο στα σοβαρά δεν θα μας βάλουν και μέσα!
από την άλλη υπάρχει και το Ubunteros blog

στην Ελλάδα δεν παίζει πρόβλημα αλλά αν και άμα φανεί έστω σαν ιδέα στο εξωτερικό ίσος υπάρξει σύγχυση!
plicatilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Ιούλ 2008, 22:47

Χωρίς πλάκα το Ubuntaki μου άρεσε και έχει και γιαπωνέζικη κατάληξη που ανέφερε κάποιος παραπανω. +1
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas