Αναθέσεις ρόλων για περιοδικό

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Αναθέσεις ρόλων για περιοδικό

Δημοσίευσηαπό Antithesis » 01 Σεπ 2008, 01:46

kalakuentin έγραψε:@Antithesis: Κάτσε ρε αρχηγέ που πας? :D Να το συζητήσουμε το θέμα! Ειδικά στα Νέα το ζήτημα είναι να αποφασίσουμε το θέμα! Είναι ψάξιμο πιο πολύ και λιγότερο έντονο γράψιμο. Μην τρελαίνεσαι! Ιδέες λέω. Ίσως και τίποτα να μην υλοποιηθεί από αυτές και τελικά να είναι τελείως διαφορετική η θεματολογία! Δεν έγραψα κανά απίστευτο σόφισμα!
(Προφανώς ντάξει αν δεν σου αρέσει το θέμα καλύτερα να πας σε κάτι που σε γεμίζει περισσότερο και θα μπορέσεις να αποδόσεις και καλύτερα. Δεν είχα σκοπό να αποθαρρύνω κάποιον! (και ειδικά εσένα τον άμεσο συνεργάτη μου σε αυτό -τη δεδομένη στιγμή- ) )

Απλώς από την προηγούμενη δημοσίευσή σου φάνηκε ότι παρακολουθείς τις εξελίξεις και έχεις σφαιρικότερη αντίληψη από μένα που περιστασιακά θα κοιτάξω μία δυο σελίδες. Αυτό, σε συνδυασμό με το μέτριο προς χαμηλό επίπεδο γνώσης μου πιθανότατα δε θα μου επιτρέψουν να κρίνω τι είναι άξιο δημοσίευσης και τι όχι και η κρίση αυτή είναι ζωτικής σημασίας στη στήλη των νέων, που οπωσδήποτε πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω από μία ξερή αναφορά των ειδήσεων που ο καθένας μπορεί να τις διαβάσει την ημέρα της δημοσίευσής τους. Και προς θεού δε με αποθάρρυνες, απλώς ήσουν η αφορμή για να καταλάβω ότι τελικά η στήλη αυτή έχει περισσότερες προκλήσεις και απαιτήσεις από όσο υπέθεσα αρχικά. :)

Υ.Γ. Είμαι κοπέλα ;)
Άβαταρ μέλους
Antithesis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Σεπ 2008, 02:18

@Antithesis μην αγχώνεσαι για τίποτα.
Θα έχεις την βοήθεια όλων μας όταν την χρειαστείς.

ΥΓ: Χαρά μας που θα υπάρχει και κοπέλα στην ομάδα. :D
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 01 Σεπ 2008, 11:51

Antithesis έγραψε:Υ.Γ. Είμαι κοπέλα ;)

Μην το γράφεις αυτό λες και είσαι ΑΜΕΑ. Και επειδή είσαι κοπέλα τι σημαίνει αυτό; Και μόνο που είσαι εδώ και ασχολείσαι με το ubuntu είναι τεράστια υπόθεση. Για δες κάτι άλλες που δήθεν έχουν ECDL και δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν υπολογιστή από τοστιέρα :lol:

Εγώ προσωπικά σε θεωρώ ίση με όλους μας...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 01 Σεπ 2008, 15:22

Συνεπώς ξεκινάω να δουλεύω με Antithesis το ελεύθερο άρθρο και τη συνέντευξη. Αν κανω κάποιο λάθος διορθώστε με.

Όπως σας έχω ενημερώσει, ο Σεπτ θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας μου όσον αφορά τη συμμετοχή στην κοινότητα και υπολογίζω να έχω άνεση χρόνο μεταξύ Δε.8/9 και Πα.12/9, συνεπώς θα ήθελα την εβδομάδα αυτή να μπορώ να κάνω την δουλειά που μου αναλογεί για το πρώτο τεύχος, και αυτό που χρειάζομαι είναι πάνω-κάτω πόσες λέξεις κείμενο απαιτείται (έστω και πρόχειρη εκτίμηση). Αν δεν δουλέψω την συγκεκριμένη εβδομάδα, μετά και έως το τέλος Σεπτ θα είμαι σε διακοπές με αβέβαιη πρόσβαση σε internet (αν και θα το προσπαθήσω). Πάντως ήδη ξεκινάμε προεργασία με Antithesis

1. Συνέντευξη:
Όσον αφορά την συνέντευξη, και επειδή δεν έχω επαφές στον χώρο ως μη προγραμματιστής, αν κάποιος έχει την ευκαιρία να πάρει μια καλή συνέντευξη από κάποιο σημαντικό πρόσωπο, μετά χαράς να παραχωρήσω προσωρινά ή μόνιμα τη θέση μου (για παράδειγμα σκέφτομαι την περίπτωση του Σίμου που μας έλεγε πριν κανα δυο μήνες ότι καθόταν δίπλα στον Mark Shuttleworth...). Διαφορετικά στο πρώτο τεύχος σκεφτόμουνα να κάνουμε με την Antithesis μια συνέντευξη μέσω irc σε κάποιον από τους "πρωταγωνιστές" της ελληνικής κοινότητας του ubuntu. Εναλλακτικά ίσως να ήταν ποιο σωστό στο 1ο και μόνο τεύχος να διαθέσουμε τον χώρο της συνέντευξης για να αυτοπαρουσιαστούμε οι συμμετέχοντες στο περιοδικό, τι λέτε? Εϊναι βασικό να νιώσει ο αναγνώστης ότι ο συντάκτης δεν είναι κάποιος απόμακρος αλλά μέλος της κοινότητας πουη μπορεί ο αναγνώστης να τον βρει...

2. Ελεύθερο άρθρο:
Σκεφτόμαστε με την Antithesis έναν χρηστικό οδηγό για το πώς μπορεί ο νέος-άπειρος χρήστης να ψάξει λύσεις μέσω του διαδικτύου και της κοινότητας. Μας φαίνεται πολύ χρήσιμο διότι το αυτονόητο για εμάς (π.χ. η ύπαρξη κοινότητας, πως και που ψάχνω, κλπ) δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ξέρει ο χρήστης που μέχρι πρόσφατα ήταν σε windows...
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Antithesis » 01 Σεπ 2008, 15:28

bullgr έγραψε:Μην το γράφεις αυτό λες και είσαι ΑΜΕΑ. Και επειδή είσαι κοπέλα τι σημαίνει αυτό; Και μόνο που είσαι εδώ και ασχολείσαι με το ubuntu είναι τεράστια υπόθεση. Για δες κάτι άλλες που δήθεν έχουν ECDL και δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν υπολογιστή από τοστιέρα :lol:

Εγώ προσωπικά σε θεωρώ ίση με όλους μας...

Δεν το είπα ζητώντας ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά σ'ευχαριστώ όπως και να έχει. Απλώς ο kalakouentin με αποκάλεσε "αρχηγό" και είπα να τον διορθώσω :) (και ως προς αυτό έχω κακή εμπειρία σε φόρουμ όπου ήμουν τακτική θαμώνας και δεν το επισήμανα εξαρχής όταν οι άνθρωποι με αποκαλούσαν "dude" - περάσα εκεί γύρω στην τετραετία και ποτέ δεν έμαθαν!)
Άβαταρ μέλους
Antithesis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Schedule

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 06 Σεπ 2008, 01:42

Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

• Μέχρι Κυριακή 7 Σεπ συζήτηση για τις όποιες πιθανές αλλαγές (όποιος έχει να πει κάτι ΤΩΡΑ είναι η ώρα)
  • Από Κυριακή 7 Σεπ θεωρούμε την ομάδα FROZEN και την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε για συγκεκριμένα άρθρα.
  • Η συζήτηση / συγγραφή των άρθρων θα διαρκέσει ΜΟΝΟ από 14 Σεπ και μέχρι τις 25 Σεπ.
  • Στόχος είναι τέλος του μήνα ο bullgr να έχει ότι χρειάζεται (λίγες μέρες μόνο το debugging απο τους mods) για να βγούμε στον αέρα Οκτώβρη (όποτε είναι έτοιμος).
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 06 Σεπ 2008, 11:14

παιδια μάλλον με ξεχάσατε, εγώ θα ήθελα να ασχοληθω με κάτι σαν:
logari81 έγραψε:Παιδια μόλις γυρισα κι εγω από διακοπές. Ενδιαφέρομαι να βοηθησω σε κάποιο απο τα τεχνικά θεματα μεταφραζοντας κυριως οδηγούς από το γερμανικό wiki. Στο παρακάτω λινκ ανακοινώνονται μετά την επιλογή τους τα 3 καλύτερα αρθρα κάθε μήνα.

http://wiki.ubuntuusers.de/Wiki/Autor_des_Monats

Από τα 3 άρθρα του κάθε μήνα εχω σκοπό να διαλέγω εκεινο το οποίο θα κρίνω ότι κατεχω καλύτερα για να το αποδώσω κατα το δυνατον ορθοτερα στα ελληνικα. Π.χ. για το πρωτο τευχος στο οποιο θα συμμετεχω θα διαλεγα το αρθρο

http://wiki.ubuntuusers.de/Dell_XPS_M1330

απο τον μήνα Ιούλιο το οποίο αναφέρεται στην εγκατασταση Ubuntu σε Dell_XPS_M1330

Κατι τέτοιο θα μπορουσα να κανω ενδεχομένως κάθε μήνα ή μηνα παρα μήνα. Στην περιπτωση που στελνω τεχνικο αρθρο μήνα παρα μήνα θα μπορουσα να γεμισω τους ενδιαμεσους μήνες με αρθρα μπαλαντερ που θα είναι μεταφρασεις απο το http://www.yalmagazine.org κι από το http://www.freiesmagazin.de και θα μπορουσαν να μπουνε σε οποιαδήποτε ενοτητα (π.χ. review προγραμματων ή μεταφρασεις συνεντευξεων) προκύπτει κενο (π.χ. λόγω απουσιας καποιου συντακτη ή αδυναμια εύρεσης υλικου (βλ. συνεντευξεις!!!) ).

ειτε μόνος ειτε σε συνεργασια με καποιον αλλον ..δεν υπαρχει προβλημα.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 06 Σεπ 2008, 14:36

logari για το πρώτο τεύχος υπάρχει πρόβλημα να συνεργαστείς με τον kalakouentin στα νέα/ειδήσεις ο οποίος είναι μόνος του?
Πιθανόν να μπορέσεις να "αποσπάσεις" νέα / ειδήσεις κλπ απο τα Γερμανικά site και να κάνουμε ένα merge των νέων/ειδήσεων με την μετάφραση.
Σε 2η φάση και αφού έχουμε περιοδικό και feedback μπορούμε να εμβαθύνουμε στο κομμάτι αυτό.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 06 Σεπ 2008, 15:22

εγινε ...δεν εχω προβλημα
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 06 Σεπ 2008, 19:31

logari81 έγραψε:εγινε ...δεν εχω προβλημα

ΟΚ... προστέθηκες στη λίστα στα Νέα/Ειδήσεις με τον kalakouentin...
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas