έγραψε:Και εγώ έπειτα συμφώνησα φέρνοντας μερικά παραδείγματα. Για παράδειγμα...έστω το περιοδικό UbuntuMag.gr (λέμε τωρα) στο οποίο γράφει ο αρθρογράφος Α..Β..Γ...κοκ. Γράφει λοιπόν ένα άρθρο για το πως φτιάχνουμε ένα fancy logo με το πολυαγαπημένο μας Gimp. Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα, το Gimp σαν open source δωρεάν λογισμικό είναι διαθέσιμο και σε debian και σε slacκware και σε gentoo και σε OpenSuse ακόμα και σε Windows. Σιγά-σιγά φυσικά ακολουθούν και άλλοι οδηγοί για το πως στήνουμε τον apache (έστω σε Ubuntu) ή "Προγραμματισμός σε Python για αρχάριους" τα οποία και αυτά δεν είναι Ubuntu-specific.
Η αρχική πρότασή μου ήταν να γίνει ένα περιοδικό της κοινότητας του Ubuntu-gr. Η ύλη που θα περιέχει θα είναι ubuntu-specific.
Φυσικά στο παράδειγμα του Gimp που ανέφερες έχεις δίκιο αλλά τι γίνεται με την υπόλοιπη ύλη; Τις ειδήσεις που θα έχουν σχέση μόνο με το ubuntu, τα διάφορα reviews για προγράμματα που θα υπάρχουν έτοιμα στο ubuntu repos...
Και από προσωπική εμπειρία σου αναφέρω ότι όλοι οι οδηγοί δεν δουλεύουν σε όλες τις διανομές. Την έχω πατήσει κάποτε και εγώ, ενώ ακολούθησα έναν οδηγό για ftp server σε debian, δεν λειτουργούσε και μετά από πολύωρο ψάξιμο βρήκα τον ίδιο οδηγό σε ubuntu και είχε το κομμάτι που χρειαζόταν για να δουλέψει.
Δεν είναι δυνατόν όμως σαν κοινότητα του ubuntu-gr να γράφουμε και να δοκιμάζουμε εάν δουλεύουν οι οδηγοί για άλλες διανομές... Και εάν πούμε ότι είμαστε περιοδικό linux και όλοι οι οδηγοί είναι σε ubuntu τότε θα ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι.
Καταλαβαίνεις ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, το να κάνεις ένα περιοδικό linux θέλει τεράστια δουλειά και συντονισμό... Είναι αδύνατον να γίνει από μας. Εδώ δεν κατάφερα να πείσω ούτε 10 άτομα να κάνουμε ένα 24σέλιδο περιοδικάκι, θα συντονίσω όλους τους linuxάδες της χώρας;
Δεν λέω, η ιδέα σας (στη λίστα) ήταν καλή αλλά πρέπει να απευθυνθείτε αλλού για να υλοποιηθεί (Hellug;) κάτι τέτοιο. Εγώ ένας ταλαίπωρος ubuntίστας είμαι που είχα μια ιδέα να βγάζουμε ένα περιοδικάκι της κοινότητας ubuntu-gr και όχι κάτι παρόμοιο με το Linuxformat.