Έχω μια απορία για το καινούριο Ubuntακι μας....
Και το όνομα του είναι.....Ubuntu Intrepid Ibex ή Ubuntu Interpid Ibex??

ilpara έγραψε:Intrepid Ibex
Αν έκανες ένα απλό search στο google ή πήγαινες στο http://www.ubuntu-gr.org/ θα το έβλεπες...

griper έγραψε:Το λέω γιατί στο http://www.ubuntu-gr.org το αναφέρει σαν Ubuntu Intrepid ενώ στο εξώφυλλο του περιοδικού ως Interpid.

atermon έγραψε:Επιτρέψτε μου να καταθέσω και εγώ ορισμένες προσωπικές απόψεις σχετικά:
Ο προσανατολισμός θα προτιμούσα να είναι οριζόντιος (τρίστηλο) και όχι κάθετος (δίστηλο), δεδομένου ότι οι περισσότερες οθόνες σύγχρονων φορητών και σταθερών είναι σε widescreen format. Έτσι δεν χρειάζεται scroll down η σελίδα, μόνο μετάβαση στην επόμενη. Η εκτύπωση του περιοδικού είναι δευτερεύουσα (έχω οικολογική συνείδηση).
atermon έγραψε:Είναι σημαντικό να λειτουργούν οι εσωτερικοί (TOC) και εξωτερικοί σύνδεσμοι. Λόγω πολυετούς σερφαρίσματος η μνήμη μου είναι φωτογραφική πλέον και αποθηκεύω εύκολα στον βιολογικό μου σκληρό μια χρήσιμη URL πρώτου επιπέδου.
atermon έγραψε:Το μέγεθος του αρχείου είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Σίγουρα με τις DSL το πρόβλημα λύνεται μερικώς, αλλά πολλοί χρήστες στη χώρα μας δεν διαθέτουν τέτοιες συνδέσεις και το μέγεθος(σε ΜΒ και cm) μετράει!
atermon έγραψε:Ένα αντίστοιχο γερμανικό ηλεκτρονικό περιοδικό που ανακάλυψα, με 53 σελίδες και αρκετές εικόνες έχει μέγεθος μόνο 2,3 MB! Στο τεύχος Νοεμβρίου και στη σελίδα 44 υπάρχει άρθρο ακριβώς για αυτό το επίτευγμα. Ξεκινήσανε πριν 3 χρόνια με το OOo και στην πορεία, με τη βοήθεια μιας αρχισυντάκτριας, που η πτυχιακή της αφορούσε στην τεχνολογία LaTeX, καταφέρανε να δημιουργήσουν το περιοδικό στη σημερινή του μορφή. Νομίζω ότι αν παρακολουθήσουμε τον κύκλο ανάπτυξης του συγκεκριμένου περιοδικού θα γίνουν θαύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κώδικας LaTeX είναι διαθέσιμος. Απαιτείται όμως κόπος και χρόνος. Ο κόπος μας χαρίζει γνώση, με τον χρόνο τι γίνεται όμως;

ilpara έγραψε:Η δική μου εμπειρία, από γνωστούς και από την DTE / περίπτερο Hellug, λέει ότι η πλειοψηφία, και κυρίως οι προερχόμενοι από windows χρήστες που δεν έχουν περάσει τη ζωή τους πίσω από μια οθόνη, προτιμάει να διαβάζει το περιοδικό εκτυπωμένο.

Mokou έγραψε:Γειά σας φίλοι και δημιουργοί του περιοδικού,χρησιμοποιώ γενικά το linux για λίγο καιρό,ξεκίνησα με την 8.04 έκδοση και πήγα τώρα στην 8.10 .Προσωπικά θα ήθελα να είχε το περιοδικό θέματα για άτομα σαν και μένα τους πρωτάρηδες,δλδ βασικά θέματα πχ το πρόγραμμα wine είναι αυτό και κάνει αυτό,σε κάθε τεύχος να έχει 2-3 τέτοια θεματάκια.Θα με βοηθούσε να καταλάβω καλύτερα τα πράγματα.Ζητώ συγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.