από bullgr » 02 Αύγ 2008, 08:37
Για να δηλώσει συμμετοχή κάποιος στο περιοδικό θα πρέπει να μου κάνει pm και να δηλώσει την ιδιότητα με την οποία θέλει να ασχοληθεί. Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να συμπεριλάβω όποιος δηλώνει ενδιαφέρον αόριστα σε ένα post. οπότε στέιλτε μου pm όσοι θέλετε να συμμετάσχετε.
Είπαμε όλοι οι καλοί χωράνε και όλες οι ιδιότητες χρειάζονται. Αλλά βλέπω μια διστακτικότητα όσον αφορά στην ιδιότητα του συντάκτη. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Το αναφέρω απλώς γιατί δεν θέλω να καταλήξουμε στο τέλος με 6-7 συντάκτες και 10 διορθωτές κειμένων...
Όσον αφορά στο θέμα που αναφέρει ο logari81 μάλλον είστε λίγο μπερδεμένοι... Ο κάθε συντάκτης θα αναλάβει από μια θεματολογία σύμφωνα με το επίπεδο γνώσεών του. Από κει και πέρα η πηγή των κειμένων του μπορεί να είναι από οπουδήποτε (εκτός copyrighted υλικού, μην κάνει κανένας αντιγραφή άρθρου από περιοδικό!!!).
Δηλαδή εάν ο logari81 κάνει ένα howto (εφόσον αναλάβει την σχετική ενότητα) που προέρχεται είτε από τη γερμανική κοινότητα είτε από την πακιστανική, εμένα δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να το έχει δοκιμάσει ότι δουλεύει.
Και φυσικά δεν χρειάζεται να το διαχωρίσουμε στο περιοδικό. Το ubuntu είναι ένα και μοναδικό σε όλο τον κόσμο και οι οδηγοί που γράφει ένας χρήστης οποιασδήποτε εθνικότητος θα δουλέψει σε οποιοδήποτε υπολογιστή που τρέχει ubuntu.
Το ίδιο ισχύει για όλη τη θεματολογία του περιοδικού... Τα κείμενα μπορούν να προέρχονται απ' όπου θέλετε (προσοχή όπως είπα στο copyright). Γι αυτό έλεγα και λέω τόσο καιρό ότι για να είσαι συντάκτης δεν είναι τόσο τρομερό. Υπάρχει τόσο έτοιμο υλικό που με μερικές μεταφράσεις, έναν μικρό πρόλογο και το άρθρο είναι έτοιμο. Πολλοί ίσως να μην το κατάλαβαν αυτό νομίζοντας ότι θα γράφουν κείμενα από το μηδέν. Με αποτέλεσμα να διστάσουν πολλοί να δηλώσουν συμμετοχή.
Για παράδειγμα έχω γράψει ήδη 3 οδηγούς εδώ στο forum... Ορίστε το υλικό. Με μια μικρή προσθήκη εισαγωγικού κειμένου έχω ήδη έτοιμο υλικό για άρθρο σε τρία περιοδικά... Τόσο εύκολα.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...