Παρατηρήσεις για την βελτίωση του περιοδικού μας

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Παρατηρήσεις για την βελτίωση του περιοδικού μας

Δημοσίευσηαπό Mokou » 20 Νοέμ 2008, 15:27

ilpara έγραψε:
Mokou έγραψε:Γειά σας φίλοι και δημιουργοί του περιοδικού,χρησιμοποιώ γενικά το linux για λίγο καιρό,ξεκίνησα με την 8.04 έκδοση και πήγα τώρα στην 8.10 .Προσωπικά θα ήθελα να είχε το περιοδικό θέματα για άτομα σαν και μένα τους πρωτάρηδες,δλδ βασικά θέματα πχ το πρόγραμμα wine είναι αυτό και κάνει αυτό,σε κάθε τεύχος να έχει 2-3 τέτοια θεματάκια.Θα με βοηθούσε να καταλάβω καλύτερα τα πράγματα.Ζητώ συγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χμμμ, έχεις δίκιο ... και ένα άρθρο "βασικές εφαρμογές για βασικές δουλειές" ή "αντιστοιχία εφαρμογών από windows σε linux" (και πολλά άλλα) θα ήταν χρήσιμα για τον πρωτάρη. Θα το δούμε στο 3ο τεύχος γιατί η ύλη του 2ου έχει κλείσει. Σε ευχαριστούμε πάντως που μπήκες στον κόπο να μας πεις την άποψη σου, μας είναι πολύ χρήσιμη ;)

Δεν κάνει τίποτα.Εγώ το βλέπω από την μεριά του ότι βοηθόντας το φόρουμ βοηθάω τον ευατό μου γιατί εσείς οι "ειδικοί" ποια στα linux δεν μπορείτε συνέχεια να λέτε σε άτομα σαν και μένα τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο.Εγώ ευχαριστώ που με ακούτε και που με έχετε στα υπόψιν σας.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο:Ubuntu Mate 14.10
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz,Nvidia Z68X-UD5 ,Nvidia Geforce 560 .

When you are a leader,you can become everything you want
Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mokou » 20 Νοέμ 2008, 21:30

Μια ακόμη προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσε το περιοδικό να έχει προτινόμενα wallpapers ή θέματα για το linux.Για παράδειγμα στο τέλος του τεύχους θα μπορούσε ένα μέλος από αυτά που συμμετέχουν στην έκδοση του περιοδικού να μας δίνει προτινόμενα wallpaper για να βάλουμε στα pc μας.
Προδιαγραφές ⇛Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz,Nvidia Z68X-UD5 ,Nvidia Geforce 560 .

Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Νοέμ 2008, 21:36

Mokou έγραψε:Μια ακόμη προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσε το περιοδικό να έχει προτινόμενα wallpapers ή θέματα για το linux.Για παράδειγμα στο τέλος του τεύχους θα μπορούσε ένα μέλος από αυτά που συμμετέχουν στην έκδοση του περιοδικού να μας δίνει προτινόμενα wallpaper για να βάλουμε στα pc μας.

Εδώ βλέπεις υπάρχει το θέμα γούστου και τα προτεινόμενα δεν ξέρω εάν θα είναι καλά υπάρχει πού υλικό στο φόρουμ για αυτά και θέματα εμφάνισης που δύσκολο να το πετύχεις το γούστο καθενός .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mokou » 20 Νοέμ 2008, 21:45

linuxman έγραψε:
Mokou έγραψε:Μια ακόμη προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσε το περιοδικό να έχει προτινόμενα wallpapers ή θέματα για το linux.Για παράδειγμα στο τέλος του τεύχους θα μπορούσε ένα μέλος από αυτά που συμμετέχουν στην έκδοση του περιοδικού να μας δίνει προτινόμενα wallpaper για να βάλουμε στα pc μας.

Εδώ βλέπεις υπάρχει το θέμα γούστου και τα προτεινόμενα δεν ξέρω εάν θα είναι καλά υπάρχει πού υλικό στο φόρουμ για αυτά και θέματα εμφάνισης που δύσκολο να το πετύχεις το γούστο καθενός .

Το ξέρω ότι υπάρχει ειδικό σημείο στο φόρουμ αλλά θα μπορούσε να βάζει ένα θέμα και ένα wallpaper και σε όποιον άρεσε.Επειδή βλέπω ότι εσύ μου απαντάς συνέχεια ,όποτε θες και όποτε μπορείς μπες στο IRC και μίλα μου για να πούμε για το περιοδικό.

Άβαταρ μέλους
Mokou
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cilf » 21 Νοέμ 2008, 17:16

Θα ήθελα και εγώ από τη μεριά μου να πρωτινό κάτι. :P
Να έχει θέματα για καινούργιους Linuxades πχ. πως να στήσουν ένα πλήρες γραφικό περιβάλλον κτλ..
Αν υπήρχε τέτοιο θέμα θα γλίτωνα πολλά ποστ και ψάξιμο όταν το έκανα εγώ :D
Και επίσης θα είναι ωραίο στην σελίδα με τα περιεχόμενα, όταν πατάς πάνω σε ένα περιεχόμενο να σε πετάει στην ανάλογη σελίδα.
Εικόνα
cilf
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Νοέμ 2008, 17:37

cilf έγραψε:Θα ήθελα και εγώ από τη μεριά μου να πρωτινό κάτι. :P
Να έχει θέματα για καινούργιους Linuxades πχ. πως να στήσουν ένα πλήρες γραφικό περιβάλλον κτλ..
Αν υπήρχε τέτοιο θέμα θα γλίτωνα πολλά ποστ και ψάξιμο όταν το έκανα εγώ :D
Και επίσης θα είναι ωραίο στην σελίδα με τα περιεχόμενα, όταν πατάς πάνω σε ένα περιεχόμενο να σε πετάει στην ανάλογη σελίδα.

Υπάρχουν αναφορές για οδηγούς του φόρουμ και δεν νομίζω ότι χωρά να μπει και ένας πλήρης οδηγός εγκατάστασης , δεν έχουμε την δυνατότητες του Linux Format , και όλες αναφορές εκτός από τα θέματα που θα μπούνε θα είναι για φόρουμ , και για οδηγό θα θέλει και αρκετές σελίδες , άσε που δεν μπορείς να βάλεις και το βίντεο εκεί :D :D :D , είναι εύκολο να το κατεβάσεις το βίντεο και να δεις και τους οδηγούς να τους βρεις σε Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 27 Νοέμ 2008, 11:39

Σχετικά με το θέμα του περιοδικού και η διάταξη του αν είναι κάθετη (για εκτύπωση) ή οριζόντια (βελτιστοποιημένη για προβολή σε οθόνη), γνώμη μου είναι ..:: Φανατικά ::.. η οθόνη.

Κάθισα και διάβασα το Full Circle Magazine. Η ώρα πέρασε πολύ ευχάριστα και η ύλη αφομοιώθηκε εύκολα. Δοκίμασα μετά το δικό μας. Καλύτερη ύλη (κατά τη γνώμη μου) αλλά δυσανάγνωστη. Συνέχεια ανέβασμα και κατέβασμα της σελίδας, χάνοντας τη σειρά που διάβαζα.

Γνώμη μου, βοήθεια του χρήστη για ανάγνωση στην οθόνη γιατί στο κάτω – κάτω είναι ηλεκτρονικό περιοδικό και δεύτερον (το ίδιο σημαντικό όμως) Think Green! :mrgreen: Ας σκεφτούμε οικολογικά' λιγότερες εκτυπώσεις, λιγότερο χαρτί, λιγότερα έξοδα, περισσότερα δέντρα. ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 27 Νοέμ 2008, 11:58

Για να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό, άνοιξα ψηφοφορία εδώ: viewtopic.php?f=35&t=2214
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό d_34gl3 » 22 Μαρ 2009, 04:09

Στο καινούργιο τεύχος του ubuntista, στο άρθρο για τα netbooks διάβαζω το παρακάτω:
"Αρκετές απο αυτές τις συσκευές προσφέρονται με το γνωστό, μονοπωλιακής ηθικής και ακατονόμαστο λειτουργικό ... "

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση , έχασα προς στιγμή την αίσθηση ότι διαβάζω περιοδικό και νόμιζα ότι βρέθηκα στα κλασσικά threads που γίνεται ο πόλεμος μεταξύ λειτουργικών από fanboys χωρίς αιτία.
Θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται για το περιοδικό είναι άξια συγχαρητηρίων και απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους σχόλια.
Το περιοδικό μπορεί να είναι δωρεάν , τα μέλη αφιλοκερδώς να διαθέτουν το χρόνο τους για την ετοιμασία του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει σε εγκυρότητα.

Συνεχίστε την καλή δουλεια.Το παραπάνω δεν το λέω με κακία φυσικά και το συγκερκιμένο άρθρο ήταν μάλιστα πολύ καλό και ενδιαφέρον.Απλά μην παρασυρόμαστε σε προσωπικές αντιπάθειες.

1ο μου post! :) Όχι και πολύ ευχάριστο , αλλά καλώς σας βρήκα. ;)
Άβαταρ μέλους
d_34gl3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Μαρ 2009, 04:25

Καλώς ήρθες d_34gl3 :)

Αν διαβάσεις αυτό:
ubuntistas έγραψε:Αρκετές απο αυτές τις συσκευές προσφέρονται με το γνωστό,

μετά αυτό:
bug Νο1

και μετά αυτό:
ubuntistas έγραψε:μονοπωλιακής ηθικής

Θα το δεις λίγο διαφορετικά... :D

Για το:
d_34gl3 έγραψε:ακατονόμαστο

Θα συμφωνήσω. Θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas