bullgr έγραψε:...
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι:
-Επιλογή ονομασίας (αυτό θα ξεκαθαρίσει με τη ψηφοφορία)
-Δομή περιεχομένων
-Δημιουργία εικαστικών-προσχεδίου (αυτό θα το κάνω εγώ)
-Κατανομή θεματολογίας στους συντάκτες
...
-Στο δεύτερο βήμα θα πρέπει να καθοριστεί η δομή των περιεχομένων. Στο πρώτο post είχα δώσει την εξής δομή:
- Σελίδα 1 - Εξώφυλλο
- Σελίδα 2 - Ταυτότητα-Περιεχόμενα Α
- Σελίδα 3 - Ταυτότητα-Περιεχόμενα Β
- Σελίδα 4 - Νέα-Ειδήσεις Α
- Σελίδα 5 - Νέα-Ειδήσεις Β
- Σελίδα 6 - Νέα-Ειδήσεις C
- Σελίδα 7 - Νέα-Ειδήσεις D
- Σελίδα 8 - Ελεύθερο Άρθρο A (σχόλια-σκέψεις)
- Σελίδα 9 - Ελεύθερο Άρθρο B (σχόλια-σκέψεις)
- Σελίδα 10 - Παρουσίαση Διανομής A (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd)
- Σελίδα 11 - Παρουσίαση Διανομής B (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd)
- Σελίδα 12 - Συνέντευξη Α
- Σελίδα 13 - Συνέντευξη Β
- Σελίδα 14 - Τεχνικό Θέμα-Howto A (μεγάλο)
- Σελίδα 15 - Τεχνικό Θέμα-Howto B
- Σελίδα 16 - Τεχνικό Θέμα-Howto C
- Σελίδα 17 - Τεχνικό Θέμα-Howto D
- Σελίδα 18 - Τεχνικό Θέμα-Howto A (μικρό)
- Σελίδα 19 - Τεχνικό Θέμα-Howto B
- Σελίδα 20 - Παρουσίαση-Review Προγραμμάτων-Εφαρμογών Α
- Σελίδα 21 - Παρουσίαση-Review Προγραμμάτων-Εφαρμογών Β
- Σελίδα 22 - Παρουσίαση-Review Παιχνιδιών
- Σελίδα 23 - Κίνηση-Νέα-Ανακοινώσεις Ubuntu-gr (site, list, forum)
- Σελίδα 24 - Οπισθόφυλλο
...
-Στο τέταρτο βήμα θα είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε κατανομή των θεμάτων στους συντάκτες οι οποίοι θα αποφασίσουν (και με προτάσεις του forum) το περιεχόμενο της θεματολογίας που έχουν αναλάβει (εννοείται ότι θα τηρείται το ύφος της θεματολογίας, δηλαδή στην ενότητα των "Νέων" δεν γίνεται να του τη βαρέσει ξαφνικά του συντάκτη και να γράψει ένα howto).
...
Με δεδομένο ότι
ι) δεν έχω, είτε γνώσεις προγραμματισμού, είτε εμπειρία σε linux και ιδίως σε χρήση τερματικού
ιι) δεν φορτώνω ότι βρω στον Η/Υ μου, δεν τον "πειράζω" με την πρώτη ευκαιρία, και συνεπώς δεν δοκιμάζω νέες διανομές, εφαρμογές, παιχνίδια
ιιι) δεν παρακαλούθώ τακτικά τα νέα-ειδήσεις της κοινότητας διεθνώς ούτε γνωρίζω πρόσωπα του χώρου (π.χ. για συνεντεύξεις)
και με δεδομένο ότι
ιν) είμαι νέος και ολίγον άπειρος αλλά ενθουσιώδης χρήστης ubuntu (από Μάρτη'07)
προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι το κομμάτι στο οποίο θα μπορούσα να φανώ περισσότερο χρήσιμος είναι το:
Ελεύθερο Άρθροόπου ως απλός χρήστης θα μπορούσα να αρθογραφώ απευθυνόμενος κατά κύριο λόγο είτε σε νέους-άπειρους χρήστες linux είτε σε χρήστες άλλων λειτουργικών (βλ. win / mac) που σκέφτονται το linux. Μάλιστα ως νέος χρήστης και ο ίδιος αντιλαμβάνομαι πολύ καλά πιστεύω τις φοβίες, ανησυχίες, ενδοιασμούς, καθώς και τα λάθη που κάνει κάποιος στα πρώτα του βήματα, και πιστεύω ότι το ποιο σημαντικό που πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν είναι η φιλοσοφία-νοοτροπία της κοινότητας και του linux και πως θα μάθουν να ψάχνουν, να μαθαίνουν, να ρωτούν, να βοηθούν.
Βεβαίως, όπως λέει παραπάνω ο bullgr, αν με κρίνετε περισσότερο κατάλληλο για κάτι άλλο, ακολουθώντας και τις υποδείξεις σας, πιστεύω οτι και εκεί θα βοηθήσω. Άλλωστε είμαι λίγο καιρό στον χωρο και ακόμα μαθαίνω-εξελίσσομαι.
ΥΓ: Ίσως να το διευκρίνησε ο bullgr και να μην το κατάλαβα αλλά όπου λέει Α, Β, κλπ εννοεί ότι οι σελίδες αυτές θα είναι στην ίδια θεματολογία, αλλά δεν είναι απαραίτητο να περιέχουν ένα και μοναδικό άρθρο, αναλόγως του μεγέθους μπορεί να έχουν είτε ένα είτε περισσότερα, αρκεί να είναι π.χ. 2 σελλίδες (Α και Β), σωστά?