Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού [Ακυρώνεται]

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Ποια Ονομασία προτιμάτε για το περιοδικό μας;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Αύγ 2008, 10:48

Ubuntistas
6
14%
Ubunteros
8
19%
Ubunditos
1
2%
Ubanditos
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ubuntaki
6
14%
Helluntu
13
31%
Ubellas
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ubuntellas
3
7%
Έλληνες Ubunteros
2
5%
Greekuntu Society
3
7%

Σύνολο ψήφων : 42

Re: Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού

Δημοσίευσηαπό plicatilis » 02 Αύγ 2008, 11:54

Εντάξει για να πουμε και την αλήθεια bullgr λιγότερος χρόνος δόθηκε στην ανεύρεση ορθού ονόματος από ότι για την ψηφοφορία...

από την άλλη αυθαίρετα έκανες την ψηφοφορία οπότε και πάλι μπορούν να στην πουν!

οι προτάσεις μου όπως είχα πει ήταν ότι μου είχε έρθει στο μυαλό στα πεταχτά και τις έγραψα (δεν με ρώτησε κανείς αν ήθελαν να μπούνε στην ψηφοφορία) μπας και προτείνει κανένας άλλος τπτ καλύτερο και για να αρχίσουμε λίγο να ξεμπερδεύουμε με το θέμα. άλλο που εκτός από 1-2 ακόμα δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις οπότε τουλάχιστον θα μπορούσατε να μιλάγατε λίγο καλύτερα και να μην ήσασταν απαξιωτικοί για κάτι που δεν μπήκατε στο κόπο καν να σκεφτείτε και να προτείνετε.(άλλο είναι το "δεν μου αρέσει", άλλο είναι το "πολύ χάλια και θα το φάω στη μάπα" άλλο είναι "έχω μια άλλη πρόταση" μη τα μπερδεύετε! το πρώτο και το τρίτο τα δέχομαι το δεύτερο το λιγότερο είναι καραγκιοζιλίκι. πως μπορείτε να θεωρείστε μέλος κοινότητας και να μιλάτε με τέτοιο τρόπο?)

από μένα έχετε το ελεύθερο να ακυρωθούν όλες μου οι προτάσεις και να κάνετε από την αρχή νέα ψηφοφορία. αν είναι να ακούω μ****** το ένα, μ****** το άλλο και μόνο γκρίνια, προτιμώ να μην υπάρχει η συμμετοχή μου στο vote. Είναι σίγουρο πως δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά οι δυσαρεστημένοι καλύτερα να αποκτήσουν τρόπους και συμπεριφορά που να ωφελεί την κοινότητα και να μην δημιουργούν εντυπώσεις.

να τονίσω πως και μένα δεν μου αρέσει το Helluntu τους λόγους που το πρότεινα τους είπα, τιμή μου και απρόσμενη χαρά που το επιλέξατε και σας ευχαριστώ.
plicatilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 02 Αύγ 2008, 13:36

καταρχήν δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης και δεν βρίσκω τον λόγο γιατί στα καλά καθούμενα να ανάβουν έτσι τα αίματα. Ενα όνομα είναι ρε παιδιά ήμαρτον.Ξεκινήσαμε μια ψηφοφορία υπήρχαν καποιες μέρες για προτάσεις σε όνόματα και τώρα πλέον έχει βγεί πρώτο ένα όνομα το helluntu. Δεν μπορεί σε αυτόν το κόσμο να γίνετε πάντα ότι μας αρέσει αλλά πρέπει να σεβόμαστε την γνώμη των πολλών. Δεν μπορεί να ακυρώνουμε την διαδικασία επειδή κάποιος στην πορεία σκέφτηκε κάτι άλλο. Στην τελική ξαναλέω ότι απλά είναι ένα όνομα και σε ένα περιοδικό η ουσία δεν είναι το όνομα του αλλά το περιεχόμενο του.
Aν σας χαλάει τόσο πολύ πάντως μπορούμε να το πούμε σκέτο ubuntu-gr magazine και να τελειώνουμε με τα βαφτίσια.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 02 Αύγ 2008, 14:23

Και εγώ να παρακαλέσω να διατηρηθεί το καλό κλίμα και όλοι να σκεφτούμε διπλά πριν γράψουμε κάτι που μπορεί να οξύνει τα πράγματα. Plicatilis & Bullgr προσωπικά εκτιμώ την δραστηριοποίηση και των δυό σας.

Είναι μονο ένα όνομα, τίποτα άλλο. Η ύλη κάνει το περιοδικό και φτιάχνει ή χαλάει το "όνομα", ειδικά για το κοινό (σκεπτόμενο) που απευθυνόμαστε, το όνομα από μόνο του δεν αξίζει να το παιδεύουμε περισσότερο. Μακάρι το ενδιαφέρον που υπάρχει για το όνομα να διοχετευτεί στην ύλη!

Bullgr, επειδή σε αυτά τα πράγματα πρέπει κάποιος να παίρνει την απόφαση, θα έλεγα να αποφασίσεις είτε να κλείσει το θέμα με helluntu είτε να πας σε νέα ψηφοφορία με helluntu και τις νέες προτάσεις. Προσωπικά σου δίνω άμεσα το οκ, και θα συμφωνήσω χωρίς δεύτερη κουβέντα με ότι αποφασίσεις!
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 02 Αύγ 2008, 15:59

Εγώ νομίζω μια και φτάσανε τα πράγματα εδώ να πάμε σε ένα ουδέτερο όνομα όπως ubuntu-gr magazine για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι :P
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alefteris » 02 Αύγ 2008, 20:23

Και εγώ νομίζω ότι έχετε μπει σε διαδικασία bike shedding ;) http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson% ... Triviality
alefteris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό BlackSlash13 » 03 Αύγ 2008, 01:24

Τι περιοδικο θα ειναι αυτο και ποιοι θα γραφουν μεσα ;
BlackSlash13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 03 Αύγ 2008, 10:50

διάβασε εδώ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=553
αν ενδιαφέρεσε να συμμετέχεις ως συντάκτης στείλε pm σε bullgr
δεν χρειάζονται σούπερ γνώσεις, διάβασε το νήμα και τα λέμε
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού

Δημοσίευσηαπό the japanese » 03 Αύγ 2008, 14:21

Λοιπόν δε μπορώ να καταλάβω από πού και γιατί προκλήθηκε η ένταση. Το "Helluntu" όντως δεν είναι η πιο αρεστή επιλογή και σίγουρα όχι η καταλληλότερη αλλά αφού αυτό επιλέγουν προς το παρόν οι "συγχωριανοί" μας δε μπορούμε να πράξουμε κάτι διαφορετικό. Και το να σταματήσει η ψηφοφορία και να επιλεγεί μια ουδέτερη ονομασία θα είναι σα να υποσκάπτουμε την επιλογή των μελών. Ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Η ψηφοφορία ούτως ή άλλως έχει πολύ δρόμο μπροστά της και μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα (λέμε τώρα). Άμα θέλετε τόσο πολύ να μπουν και οι νέες εμπνεύσεις στις επιλογές εγώ έχω την εξής πρόταση: γιατί δεν κάνουμε τη ψηφοφορία σε στυλ ομίλων ;; Δηλαδή η ψηφοφορία που διενεργείται τώρα είναι ο α' όμιλος. Οι νέες εμπνεύσεις ας μπουν σε έναν άλλον όμιλο μετά τη λήξη αυτής της ψηφοφορίας και ας ψηφίσουμε. Τελικά οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο θα περάσουν στο τελικό όπου θα είναι και η τελική ψηφοφορία για την επιλογή του ονόματος. Αυτό είναι μια συμβιβαστική λύση που απλώς προτείνω. Μη θεωρήσετε ότι θέλω να ανοίξω ξανά μαραθώνιες συζητήσεις.
Proud Member of The Greek Ubuntu Linux Community www.ubuntu.gr
1) A place where people meet to seek the highest is holy.
2) Minds are like parachutes. They only function when they are open.
the japanese
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 04 Αύγ 2008, 14:15

Επειδή δεν θέλω και εγώ να ξεφύγει η κατάσταση και να εκφραστώ όπως ο plicatilis ή να μου τη δώσει και να τα παρατήσω όλα (θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους) θα αναφέρω το χρονικό της διαδικασίας του ονόματος:
Ξεκίνησε με κάποιες προτάσεις από μένα και στην πορεία έκαναν και άλλοι χρήστες τις δικές τους προτάσεις... Όταν πέρασε ένα διάστημα 6-7 ημερών και μαζεύτηκαν αρκετές προτάσεις, αποφάσισα να κάνω μια ψηφοφορία γιατί αλλιώς άκρη δεν θα έβγαινε με το όνομα.

Μάζεψα λοιπόν όλα τα ονόματα που έχουν προταθεί και άνοιξα την ψηφοφορία, στην οποία επιτρέπονται μόνο 10 επιλογές. Και μετά το άνοιγμα της ψηφοφορίας ξαφνικά άρχισαν μερικοί να προτείνουν ονόματα, να ζητούν να ακυρωθεί η ψηφοφορία, να ανοίξει άλλη...

Δηλαδή θα με τρελάνετε; 6-7 μέρες που ήσασταν; Και εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να περιμένω κάνα μήνα μέχρι να σας έρθει η Θεία φώτιση;

Και ξανατονίζω ότι η ψηφοφορία παίρνει 10 επιλογές. Εάν εσείς προτείνετε όλοι μαζί γύρω στα 20-25 ονόματα εγώ τι να κάνω;

Και όσο για το ύφος του post μου, δεν νομίζω ότι μίλησα απαξιωτικά για τις επιλογές κανενός, απλώς προσπαθούσα να εξηγήσω στους υπόλοιπους ότι πρέπει να σεβαστούμε την ψηφοφορία άσχετα εάν μας αρέσει το αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνοντας και εμένα.

Οπότε δεν κατάλαβα το λόγο της επίθεσης... Είναι άδικο να προσπαθείς και να κοπιάζεις για κάτι αφιλοκερδώς θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο σου και να σου επιτίθεται κάποιος αναίτια.

Σκέφτηκα για μια στιγμή να τα παρατήσω αλλά δεν το κάνω γιατί θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους που είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα του περιοδικού.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 04 Αύγ 2008, 14:25

Εχω βαρεθεί μια ζωή να βλέπω τα ίδια προβλήματα και να ακυρώνονται δημιουργικές ιδέες για τους ίδιους λόγους. Για να πραγματοποιηθεί κάτι θέλει συνεργασία και πάνω απο όλα υποχωρήσεις και προπάντων σεβασμό στους υπόλοιπους. Αν δεν μας αρέσει κάτι αντί να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καυγάδες θα πρέπει να ψάχνουμε τον πιο σωστό τρόπο για να περάσουμε τις απόψεις μας. Εδώ πέρα όλοι αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας και δεν νομίζω να ταιριάζει το επιθετικό ύφος και για τόσο ακύμαντα ζητήματα όπως έιναι το όνομα του περιοδικού. Συμφωνώ και εγώ ότι η προτάσεις για την ονομασία του ονόματος κράτησαν 7 μέρες. Γιατί τόσο καιρό δεν έγινε κάποια άλλη πρόταση. Τι θα κάνουμε δλδ αν σκεφτούμε κάποιο νέο όνομα μέτα από ένα μήνα. Για άλλη μια φορά να πω ότι δεν γίνετε τα πράγματα να πραγματοποιούνται πάντα όπως μας αρέσει εμάς και πρέπει να κάνουμε μερικές παραχωρήσεις.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas