Παρατηρήσεις για την βελτίωση του περιοδικού μας

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Παρατηρήσεις για την βελτίωση του περιοδικού μας

Δημοσίευσηαπό atermon » 22 Μαρ 2009, 16:03

d_34gl3 έγραψε:...και νόμιζα ότι βρέθηκα στα κλασσικά threads που γίνεται ο πόλεμος μεταξύ λειτουργικών από fanboys χωρίς αιτία.

Ο συντάκτης εκφράζει προσωπικές απόψεις και έχει πολυετή εμπειρία με το ακατονόμαστο λειτουργικό (3.11). Δεν γίνεται λογοκρισία στο περιοδικό, δεν γίνονται αναφορές σε εταιρείες ονομαστικά, με εξαίρεση την Google ως μήτρα των διαδικτυακών αναζητήσεων και την ACER που καινοτόμησε στην κατηγορία των υποφορητών. Σου υπενθυμίζω ότι το ονοματεπώνυμο του συντάκτη προκύπτει από το email του και δεν είναι πλαστό.
d_34gl3 έγραψε:και απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους σχόλια

Γιατί; Η διατύπωσή μου ήταν διακριτική, κομψή και τζάμπα διαφήμιση τελικά
d_34gl3 έγραψε:Το περιοδικό μπορεί να είναι δωρεάν , τα μέλη αφιλοκερδώς να διαθέτουν το χρόνο τους για την ετοιμασία του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει σε εγκυρότητα.

Η εγκυρότητα σε τι σχετίζεται με τη συγκεκριμένη αναφορά;
d_34gl3 έγραψε:Συνεχίστε την καλή δουλεια.Το παραπάνω δεν το λέω με κακία φυσικά και το συγκερκιμένο άρθρο ήταν μάλιστα πολύ καλό και ενδιαφέρον.Απλά μην παρασυρόμαστε σε προσωπικές αντιπάθειες.

Σε ευχαριστούμε και σε καλωσορίζουμε στην κοινότητά μας! Μπορεί να αντιπαθώ μια εταιρεία, αλλά όχι και τους ανθρώπους που τρώνε ψωμί από αυτήν. Απεχθάνομαι επίσης και την ασύδοτη κερδοφορία.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 22 Μαρ 2009, 21:39

Το Ubuntistas είναι περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr. Αυτό σημαίνει πως οι συντάκτες ακολουθούν (ηθελημένα από μόνοι τους, χωρίς να τους το υποδείξει κανείς) το ίδιο ύφος που υπάρχει σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ubuntu-gr και εν γένει όλων των κοινοτήτων linux.

Το αν είναι σωστό αυτό το ύφος ή όχι δεν θα το λύσουμε εμείς... Αυτό που θα ήθελα εγώ προσωπικά από τους συντάκτες (και το καταφέρνουν άριστα) είναι, να είναι ο εαυτός τους και να γράφουν αυτό που πιστεύουν και νοιώθουν, χωρίς να κρατάνε τα "προσχήματα" και να είναι "δήθεν".

Δεν πληρωνόμαστε από κανέναν και δεν χρειάζεται να "χαϊδεύουμε αυτιά"... Είμαστε ερασιτέχνες, χομπίστες, και πρέπει να μας αρέσει και να μας εκφράζει αυτό που κάνουμε για να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε... Ο χομπίστας δεν γίνεται να μπει σε στενά επαγγελματικά πλαίσια γιατί τότε θα χάσει το κέφι του και θα τα παρατήσει.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό d_34gl3 » 22 Μαρ 2009, 22:06

Επειδή έτσι όπως έθεσα το θέμα ρίχνω όλο το βάρος στο συγκεκριμένο συντάκτη , να συμπληρώσω ότι αυτή τη νοοτροπία την έχω παρατηρήσει γενικά στο περιοδικό, απλά αυτό που ανέφερα μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και γιαυτό θεώρησα καλό να το ποστάρω εδώ στις "Παρατηρήσεις για την βελτίωση του περιοδικού μας".Γιατί ουσιαστικά αυτή είναι η άποψη μου για μια πιθανή βελτίωση μιας και το περιοδικό το διαβάζουν και άτομα που δεν είναι στο χώρο του GNU/Linux και γενικά με ενοχλεί προσωπικά ο "πόλεμος" που γίνεται μεταξύ λειτουργικών.

Αν έχετε συμφωνήσει να μην κάνετε αναφορές ονομαστικά , αυτό δεν το γνωρίζω.Η εγκυρότητα σχετίζεται με το γεγονός ότι στο σημείο εκείνο εγώ σαν αναγνώστης περιμένω να δω ποιό είναι αυτό το λειτουργικό που έρχεται προεγκατεστημένο με τα περισσότερα netbooks και όχι την προσωπική αντιπάθεια του συντάκτη.

Απο την άλλη θα συμφωνήσω με τον bullgr ότι εφόσον οι συντάκτες κάνουν αυτή την προσπάθεια εθελοντικά και δεν πληρώνονται απο κανένα ώστε να περιορίζονται απο κανόνες , έχουν το δικαίωμα να λένε αυτό που αισθάνονται και να διατυπώνουν τις απόψεις τους ελέυθερα.

Εγώ το μόνο που προσπαθώ να πώ εδώ είναι μια βελτίωση που θα ήθελα να δω στο περιοδικό και τίποτα παραπάνω.Απο εκεί και πέρα είναι στη δικιά σας κρίση να διαλέξετε το ύφος που σας ταιριάζει καλύτερα και πιστεύετε ότι έχει καλύτερη απήχηση στους αναγώστες.
Άβαταρ μέλους
d_34gl3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 23 Μαρ 2009, 03:15

Θα καταθέσω μια τελευταία άποψη:

Φίλε μου λοιπόν ?
d_34gl3 έγραψε:Επειδή έτσι όπως έθεσα το θέμα ρίχνω όλο το βάρος στο συγκεκριμένο συντάκτη

Αφόρητο...
d_34gl3 έγραψε:ότι αυτή τη νοοτροπία την έχω παρατηρήσει γενικά στο περιοδικό

μεγαλώνει το βάρος
d_34gl3 έγραψε:γενικά με ενοχλεί προσωπικά ο "πόλεμος" που γίνεται μεταξύ λειτουργικών

εδώ διαφωνώ, δεν συνηθίζεται σε αυτό το φόρουμ να πηγαίνουμε τόσο μακριά την κουβέντα, περισσότερο τεχνικής φύσεως θέματα καταγράφονται. Έχω επηρεαστεί και από το urban terrror, μετά το άρθρο που διάβασα στο περιοδικό, και αφιερώνω περίεργες ώρες σε ένα fps που έψαχνα να βρω στο pc μου.
d_34gl3 έγραψε:εγώ σαν αναγνώστης περιμένω να δω ποιο είναι αυτό το λειτουργικό που έρχεται προεγκατεστημένο με τα περισσότερα netbooks και όχι την προσωπική αντιπάθεια του συντάκτη.

πάλι στο προσωπικό! Γιατί αφιερώνω πράγματι τόση ώρα στο ubuntου μου! Το άρθρο έχει ~880 λέξεις και για όλα φταίει το ακατονόμαστο. Δηλαδή, αν το πω...;Τι; wikipedia
d_34gl3 έγραψε:Απο την άλλη θα συμφωνήσω με τον bullgr ότι εφόσον οι συντάκτες κάνουν αυτή την προσπάθεια εθελοντικά και δεν πληρώνονται απο κανένα ώστε να περιορίζονται απο κανόνες , έχουν το δικαίωμα να λένε αυτό που αισθάνονται και να διατυπώνουν τις απόψεις τους ελέυθερα.

Προσωπικά δεν πληρώνομαι από κανέναν - ο Κανένας και ο Κύκλωπας!
d_34gl3 έγραψε:
Εγώ το μόνο που προσπαθώ να πω εδώ είναι μια βελτίωση που θα ήθελα να δω στο περιοδικό και τίποτα παραπάνω.Απο εκεί και πέρα είναι στη δικιά σας κρίση να διαλέξετε το ύφος που σας ταιριάζει καλύτερα και πιστεύετε ότι έχει καλύτερη απήχηση στους αναγώστες.

Με χαροποιεί αυτή η κουβέντα. Feedback. Ταρακουνήθηκε κάποιος ή ο κανένας; Είναι οικονομικό το ζήτημα ίσως, μιας και πρόκειται για hardware trade.
Dude, ευπρόσδεκτη η κριτική σου! Στην κρίση μας.
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό d_34gl3 » 23 Μαρ 2009, 23:03

atermon έγραψε:Θα καταθέσω μια τελευταία άποψη:

Βασικά το τελευταίο σου ποστ δεν το θεωρώ άποψη.Ίσα ίσα που με ενόχλησε και το ύφος σου.
Anyway δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
d_34gl3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 24 Μαρ 2009, 02:17

Ήθος και ύφος κατέθεσα τελευταία παραπάνω. Να υποθέσω ότι γράφτηκες στο φόρουμ για να εκφράσεις τη διαφωνία σου με το "πνεύμα" του ubuntistas. Δεν είσαι άλλωστε και στο χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ, θα σε παροτρύνω όμως να ασχοληθείς, αξίζει τον κόπο ποικιλοτρόπως. Πάντως έχω λόγο για τη στάση μου και με ατράνταχτα επιχειρήματα, ακόμη και για σένα στην άλλη όχθη, αν κατάλαβα ορθά. Το διαδίκτυο ως μέσο αποδεικνύεται μέγιστο, απόλυτο και μη αναστρέψιμη εξέλιξη. Δυστυχώς μας ενοχλεί όλους αυτή η αλλαγή. Ίσως όμως και να βάλω νερό στο κρασί μου, σε μελλοντικά άρθρα. Έχεις ήδη +1 από ftso για τη λέξη και σέβομαι ιδιαίτερα τη θέση του. Η κριτική χρειάζεται στα πρώτα βήματα, πρωτίστως σε ένα νέο περιοδικό με νέους "αρχάριους" συντάκτες. Τώρα αν θέλεις να μονομαχήσουμε μέχρι τελικής πτώσεως(εικονικά & online μόνο!), θα με βρεις στο urban terror με nick oops :lol:
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 24 Μαρ 2009, 05:39

σας παρακαλώ προσπαθήστε να κρατήσετε μόνο τα θετικά απο της όποιες δηλώσεις σχετικά με το περιοδικό και τίποτε το αρνητικό.
Δεκτές είναι όλες οι απόψεις - καλές και κακές - αρκεί να είναι διατυπωμένες με κόσμιο και εποικοδομητικό χαρακτήρα.
Ευχαριστούμε το νέο μας μέλος για τις θέσεις του - και αφού το καλωσορίσουμε για ακόμα μια φορά - τον παροτρύνουμε να συμμετάσχει στο περιοδικό ώστε να μας βοηθήσει και αυτός απο το δικό του πόστο.
Όπως όμως και να έχει ο φίλος atermon αποτελεί "κομμάτι" του περιοδικού και τις κοινότητας το οποίο το στηρίζουμε και συμφωνούμε με τις θέσεις του (ίσως με διαφορετικά λόγια αλλά το νόημα είναι το ίδιο).
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό d_34gl3 » 24 Μαρ 2009, 21:33

Αν και η συζήτηση έχει ξεφύγει λίγο απο το θέμα του thread ,θα πω κάτι τελευταίο.
Όχι, δεν γράφτηκα στο forum για να εκφράσω τη διαφωνία μου με το πνεύμα του περιοδικού,και όχι κακώς υποθέτεις ότι βρίσκομαι στην αντίπερα όχθη.
Αυτό που συνειδητοποιώ όμως είναι αυτό που είπε ο bullgr:
bullgr έγραψε:Αυτό σημαίνει πως οι συντάκτες ακολουθούν (ηθελημένα από μόνοι τους, χωρίς να τους το υποδείξει κανείς) το ίδιο ύφος που υπάρχει σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ubuntu-gr και εν γένει όλων των κοινοτήτων linux.
το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ναι μεν χρησιμοποιούμε το ίδιο λειτουργικό σύστημα αλλά δεν ανήκουμε στην ίδια όχθη.Ίσως βλέπω το θέμα πιο αντικειμενικά ,ίσως είμαι καλόπροαίρετος με αποτέλεσμα να μην βλέπω με τόσο αρνητική διάθεση τα πράγματα ή ίσως είμαι τρελός και δεν ξέρω τι λέω.Κάποιοι πιθανόν θα σκεφτόντουσαν και χειρότερα αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν θα ήμουν ο μόνος που δεν θα τους έπαιρνε σοβαρά.

Να είσαι σίγουρος ότι θα μονομαχούσαμε στο urban terror αλλά ευτυχώς ένα πρόβλημα με τους drivers της κάρτας γραφικών μου έδωσε τη χαρά να αποφύγω να μπλεχτώ για άλλη μια φορά με online fps game :D.

Επίσης φίλε Mentor θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συμμετάσχω στο περιοδικό και αν σκεφτώ κάτι ενδιαφέρον ως θέμα πιθανόν και να το τολμήσω.
Αυτά απο εμένα προς το παρόν.Cu in another thread!
Άβαταρ μέλους
d_34gl3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 25 Μαρ 2009, 13:53

Το περιοδικό για μένα έχει πολύ όμορφη δομή, θεματολογία και αρθρογραφία, έχω εκτυπώσει και τα 3 τεύχη ώστε να τα έχω πρόχειρα πάντα στο γραφείο μου.
Μιά πρόταση για κάποιο επόμενο τεύχος: Ένα άρθρο για Open Source Navigation System πιστεύω θα είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό. Είναι πάρα πολλοί πλέον οι κάτοχοι Navigation και οι περισσότεροι ψάχνοντας για το καλύτερο Πρόγραμμα χρησιμοποιούν σπασμένα προγράμματα.. (Navigator, iGo, Garmin, κλπ..) Προσωπικά δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο δωρεάν, πέρα από το Google Maps, το οποίο και πάλι δεν είναι ακριβώς navigation system..
Άρθρα χρήσιμα για διάφορες καθημερινές μας συνήθειες πιστεύω θα βοηθήσουν και θα εκτιμηθούν πολύ από τους αναγνώστες και θα βοηθήσουν στην διάδοση του περιοδικού.
:)

Επειδή δεν ήξερα αν έπρεπε να το γράψω σε αυτό το Θέμα, παρακαλώ να μεταφερθεί στην σωστή ενότητα από τους Διαχειριστές αν υπάρχει καταλληλότερη Ενότητα.
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 02 Μάιος 2009, 21:27

Θα μπορούσαμε να βάλουμε Desktop Screenshots όπως αυτά που έχουν δηλωθεί εδώ: viewtopic.php?f=33&t=113 ; Τυπικά θα δίνουμε οδηγίες για την καλύτερη οπτική διαμόρφωση μιας διανομής, κάνοντάς την ακόμα πιο ελκυστική για αυτούς που δεν έχουν αφήσει ακόμα το μηχάνημά τους ελεύθερο.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas