Περιοδικό Ubuntίστας

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Περιοδικό Ubuntίστας

Δημοσίευσηαπό vista killer » 08 Αύγ 2008, 22:37

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να βγει η δομή του περιοδικού και το τι θα υπάρχει και να επιλέξουμε εμείς τι θέμα θέλουμε να αναλάβουμε. Αν γίνει επιλογή του ίδιου θέματος από δύο άτομα και πάνω θα μπορεί αν γίνει και με συνεργασία των παιδιών που ενδιαφέρονται.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό john » 11 Αύγ 2008, 14:45

Καλησπέρα και από εμένα,

ήδη έχω στείλει pm στο bullgr για να συμμετέχω και εγώ ενεργά.

Σχετικά θα μπορούσα να αναλάβω κάποιους οδηγούς για μεταφορά από προγραμμάτα των Windows (email client, open office, cd-dvd burning) σε Ubuntu καθώς και διάφορα review από προγράμματα μετά από την εγκατάσταση τους και χρήση τους.

Γιάννης
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." Dennis Ritchie
Άβαταρ μέλους
john
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 11 Αύγ 2008, 22:51

Νομίζω ότι ο bullgr είναι σε διακοπές γιαυτό μην απελπιστείτε αν η δημιουργία του περιοδικόυ παγώσει για καμια βδομάδα
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the japanese » 12 Αύγ 2008, 16:10

Εγώ έχω στείλει pm στον "bullgr" για την επικείμενη συμμετοχή μου όταν αρχίσουμε. Πρόσεξα πως ο "atermon" προσφέρθηκε να κάνει μεταφράσεις αγγλικών και γερμανικών κειμένων. Θα μπορούσα κι εγώ να συνεργαστώ μαζί του, για να μοιραζόμαστε το φόρτο της εργασίας αν συμφωνεί να καταμερίσει την εργασία φυσικά. Δεν το ανέφερα στον "bullgr" γιατί α. το ξέχασα και β. δεν φαντάστηκα ότι θα χρειαζόμαστε και μεταφραστές στο "project". Οπότε το δηλώνω εδώ. Ρm me για οποιεσδήποτε ερωτήσεις / επεξηγήσεις.
Proud Member of The Greek Ubuntu Linux Community www.ubuntu.gr
1) A place where people meet to seek the highest is holy.
2) Minds are like parachutes. They only function when they are open.
the japanese
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 25 Αύγ 2008, 14:45

Βλέποντας ότι το περιοδικό Ubuntistas έχει κάπως παγώσει θα ήθελα να αναθερμάνω το ενδιαφέρον μας. Καταρχήν να ρωτήσω αν γυρίσαμε όλοι από διακοπές. Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά και να έχετε καινούριες και δημιουργικές ιδέες για το πρώτο μας τεύχος!

O bullgr είχε προτείνει τα παρακάτω βήματα:
bullgr έγραψε:Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι:
-Επιλογή ονομασίας (αυτό θα ξεκαθαρίσει με τη ψηφοφορία)
-Δομή περιεχομένων
-Δημιουργία εικαστικών-προσχεδίου (αυτό θα το κάνω εγώ)
-Κατανομή θεματολογίας στους συντάκτες

Με δεδομένο ότι η δομή των περιεχομένων έγινε αποδεκτή, περιμένουμε με ανυπομονησία από το bullgr τη δημιουργία των εικαστικών.

Το τέταρτο βήμα έχει παρόλ'αυτά αρχίσει ήδη. Σε αυτό το σύνδεσμο viewtopic.php?f=35&t=866 δηλώνουμε τα θέματα με τα οποία θα θέλαμε να ασχοληθούμε, ώστε να αρχίσει η κατανομή της θεματολογίας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 29 Αύγ 2008, 12:48

Εικόνα Υπενθύμιση ανακοίνωσης σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχών για το περιοδικό μας Εικόνα

Τα μέλη που δήλωσαν συμμετοχή για να συμμετέχουν στο περιοδικό της κοινότητας μας, όπως επίσης και όσα άλλα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τη συγγραφή άρθρων, να γράψουν τα θέματα που μπορούν και θέλουν να ασχοληθούν στο νήμα αυτό.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nsk » 26 Σεπ 2008, 12:58

Παιδιά πως πάει η δουλειά με το περιοδικό βγήκε η ύλη;
Θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά γιατί Αστυπάλαια θα είναι λίγο απίθανο να το βρω, θα μπορώ να το παραγγείλω και να το πάρω με courier;
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.10

Για όποιον τολμάει MyBryte!!!!
Άβαταρ μέλους
Nsk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 26 Σεπ 2008, 13:31

Nsk έγραψε:Παιδιά πως πάει η δουλειά με το περιοδικό βγήκε η ύλη;
Θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά γιατί Αστυπάλαια θα είναι λίγο απίθανο να το βρω, θα μπορώ να το παραγγείλω και να το πάρω με courier;

Το περιοδικό θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) όπως το Full Cicle Magazine. Δεν πιστεύω να περιμένατε ότι θα τυπώνεται... :shock:
Γιατί το κόστος εκτύπωσης είναι αδύνατον να καλυφθεί. Μιλάμε για μεγάλο ποσό.
Η εκτύπωση του περιοδικού σε τυπογραφείο μπορεί να γίνει μόνο με μια προϋπόθεση: Να βάλουν στις φυλακές υπολογιστές με Ubuntu :lol: :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, το στήσιμο του περιοδικού θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι οικονομική η εκτύπωσή του σε έναν απλό εκτυπωτή. Θα μπορεί δηλαδή όποιος θέλει να τυπώνει το περιοδικό σε έναν κοινό εκτυπωτή χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία σε μελάνια. Δεν θα υπάρχουν (εκτός του εξωφύλλου) σελίδες γεμισμένες με χρώμα (χρωματιστό φόντο). Το layout του περιοδικού θα είναι με γνώμονα την οικονομική εκτύπωση αλλά παράλληλα δεν θα θυσιάζεται η καλαισθησία στο βωμό της οικονομικής εκτύπωσης. Θα είναι δηλαδή ισορροπημένο...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 26 Σεπ 2008, 14:04

Παιδιά τα δικά μου θέματα μπορεί να τα καθυστερησω καμια βδομάδα. Δεν είμαι σε κατάσταση να γράψω κάτι τώρα...
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό griper » 04 Νοέμ 2008, 05:10

Παιδιά ο "Ubuntistas" είναι πολύ ωραίος!

Θα ήθελα κι εγώ να συνεισφέρω στο περιοδικό αν γίνεται.
Ασχολούμε με το Linux και συγκεκριμένα με το Ubuntu εδώ και 6μήνες.
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas