Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού [Ακυρώνεται]

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Ποια Ονομασία προτιμάτε για το περιοδικό μας;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Αύγ 2008, 10:48

Ubuntistas
6
14%
Ubunteros
8
19%
Ubunditos
1
2%
Ubanditos
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ubuntaki
6
14%
Helluntu
13
31%
Ubellas
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ubuntellas
3
7%
Έλληνες Ubunteros
2
5%
Greekuntu Society
3
7%

Σύνολο ψήφων : 42

Re: Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού [Ακυρώνεται]

Δημοσίευσηαπό align » 05 Αύγ 2008, 01:30

πολυ μπερδεμα ρε παιδια γιατι ετσι?
το θεμα δεν ειναι το ονομα ,αλλα η χαρη.
αφου το βαρος πεφτει στους ομως σας δε πρεπει να χαλιεστε με τετοια θεματα,φτιαχτε κατι με μερακι και ολα τα αλλα ξεχαστε τα.
αρχαριος στο linux
align
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 05 Αύγ 2008, 01:34

@align

Δεν χαλιέται κανένας. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Πιθανόν αρκετοί να φτάσαμε σε υπερβολές αλλά από την στιγμή που τελείωσε το θέμα (και ειδικά τα βαφτίσια) όλα επανέρχονται στη τάξη.

Long Live Ubuntistas
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 05 Αύγ 2008, 01:39

Συγνώμη δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Πλάκα ήθελα να σου κάνω σχετικά με την γεγονός ότι αρκετές φορές οι moderators τείνουν να παίρνουν κάποιες "αυταρχικές" αποφάσεις για να διευθετήσουν κάποια θέματα άμεσα. Τέλος. Δεν την δέχτηκες ίσως δεν την διατύπωσα και σωστά. Απολογούμαι για τυχόν αναστάτωση.
Για το IceWeasel νομίζω ότι μπέρδεψες τί θέλω να πω και δεν καταλαβαίνω και τί εννοείς ακριβώς (πού κολλάει το γεγονός ότι έχεις διδακτορικό πχ.) . Ήθελα να υπονοήσω ότι και καλά είναι ψιλό-ανούσιο (στα μάτια μου τουλάχιστον) και ότι πρόκειται για μια απλή μετονομασία χωρίς ουσιαστικό σκοπό "προγραμματιστική" προσφοράς στον τελικό χρήστη αλλά ΟΚ. Το post μου ήταν "λανθασμένο". Δεκτό.
Συγνώμη και πάλι.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 05 Αύγ 2008, 01:54

kalakouentin έγραψε:Συγνώμη δεν ήθελα να σε προσβάλλω. Πλάκα ήθελα να σου κάνω σχετικά με την γεγονός ότι αρκετές φορές οι moderators τείνουν να παίρνουν κάποιες "αυταρχικές" αποφάσεις για να διευθετήσουν κάποια θέματα άμεσα. Τέλος. Δεν την δέχτηκες ίσως δεν την διατύπωσα και σωστά. Απολογούμαι για τυχόν αναστάτωση.
Για το IceWeasel νομίζω ότι μπέρδεψες τί θέλω να πω και δεν καταλαβαίνω και τί εννοείς ακριβώς (πού κολλάει το γεγονός ότι έχεις διδακτορικό πχ.) . Ήθελα να υπονοήσω ότι και καλά είναι ψιλό-ανούσιο (στα μάτια μου τουλάχιστον) και ότι πρόκειται για μια απλή μετονομασία χωρίς ουσιαστικό σκοπό "προγραμματιστική" προσφοράς στον τελικό χρήστη αλλά ΟΚ. Το post μου ήταν "λανθασμένο". Δεκτό.
Συγνώμη και πάλι.

Μη παίρνεις τίποτε στραβά γιατί ούτε και εγώ παίρνω. Κανένας δεν θίγεται και bottom line είναι η προσπάθεια που όλοι μας καταβάλουμε για το ελεύθερο λογισμικό.
Όπως είπα και παραπάνω πιθανόν (μεταξύ αστείου και σοβαρού) να έχεις δίκιο (άσχετα αν το ήθελες ή όχι όπως αποδείχθηκε) για τις ακρότητες και τις υπερβολές που πιθανόν να έγιναν από αρκετούς (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου). Δυστυχώς έγιναν τώρα. Τελείωσε. Από εδώ και πέρα πάμε μπροστά. Έχουμε μεγάλη μέρα αφού έγιναν τα βαφτίσια, και όλοι μαζί ενωμένοι ξεκινάμε.

Αλλωστε τώρα πλέον είμαστε Ubuntistas!!!!
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 05 Αύγ 2008, 01:59

noati έγραψε:
The_Mentor έγραψε:
Τον δρόμο που έδειξε ο administrator για τον plicatilis τον ακολουθούν όσοι έχουν προβλήματα με το σύνολο.

Ποιο σύνολο και πιο δρομο;
Και αν ειναι οπως τα γραφεις στειλτε και μενα στον ιδιο δρομο.

Γιατί αισθάνεσαι πως πρέπει κάποιος να σε "στείλει" στον ίδιο δρόμο; Δε μπορείς να τον βρεις μόνος σου;

Άλλωστε στο quote αν διάβασες λέω "...τον ακολουθούν...". Δεν λέω "τους επιβάλλουμε να ακολουθήσουν".
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the japanese » 05 Αύγ 2008, 12:12

Κρίμα θα ήταν να αποχωρήσει ο "bullgr". Ευτυχώς που ανακάλεσες γιατί η προσπάθεια θα καταποντιζόταν χωρίς τη δική σου αποφασιστηκότητα στην οργάνωση.
Ωραία το όνομα είναι το "Helluntu" και τέλειωσε η υπόθεση.
Proud Member of The Greek Ubuntu Linux Community www.ubuntu.gr
1) A place where people meet to seek the highest is holy.
2) Minds are like parachutes. They only function when they are open.
the japanese
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού

Δημοσίευσηαπό ilpara » 05 Αύγ 2008, 12:56

bullgr έγραψε:
-Παύει η ψηφοφορία και αποφασίζω το περιοδικό να ονομαστεί "Ubuntίστας"

japanese, ubuntistas αποφασίστηκε (κοίτα παραπάνω), μην μας βάζεις φωτιές :D

Χαίρομαι που βρισκόμαστε σε δρόμο επαναφοράς του καλού κλίματος, είναι σημαντικό για όλους μας!
Χαίρομαι που επέστρεψε ο bullgr.
Ελπίζω να ξεπεραστούν κάποιες προσωπικές μικροπαρεξηγήσεις που ενδεχομένως δημιουργήθηκαν.

Με την ευκαιρία κάνω παράκληση σε όλους μας πριν γράψουμε κάτι να το σκεφτόμαστε διπλά, και αν πρόκειται να τροφοδοτήσει άγονη αντιπαράθεση ας επιβάλλουμε στον εαυτό μας αυτοσυγκράτηση, ας γράφουμε μόνο ότι συμβάλλει σε καλό κλίμα και επικοδομοιτική συνεργασία ή γόνιμη αντιπαράθεση, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, βάζοντας στην άκρη το "εγώ" για το καλό του "εμείς", της κοινότητας --ευχαριστώ.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: Ψηφοφορία Ονομασίας Περιοδικού

Δημοσίευσηαπό nikosal » 05 Αύγ 2008, 13:14

ilpara έγραψε:
bullgr έγραψε:
Με την ευκαιρία κάνω παράκληση σε όλους μας πριν γράψουμε κάτι να το σκεφτόμαστε διπλά, και αν πρόκειται να τροφοδοτήσει άγονη αντιπαράθεση ας επιβάλλουμε στον εαυτό μας αυτοσυγκράτηση, ας γράφουμε μόνο ότι συμβάλλει σε καλό κλίμα και εποικοδομητική συνεργασία ή γόνιμη αντιπαράθεση, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, βάζοντας στην άκρη το "εγώ" για το καλό του "εμείς", της κοινότητας --ευχαριστώ.

Και λίγο off topic από μένα, να προσθέσω πάνω σε αυτό, ότι -όπως γνωρίζουν καλά οι θαμώνες των φόρουμ- ο σύντομος γραπτός λόγος που εκ των πραγμάτων χρησιμοποιείται σε αυτά, δίχως την έκφραση του προσώπου, δίχως τη χροιά της φωνής, δίχως τη δυνατότητα επεξηγήσεων, είναι ευπρόσβλητος σε παρεξηγήσεις. Λέει κάποιος κάτι με φιλική διάθεση και μπορεί εύκολα αυτό να διαβαστεί και "αλλιώς". Για αυτό χρειάζεται πριν γράψουμε να το σκεπτόμαστε... τριπλά.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 05 Αύγ 2008, 19:50

τα forum σαν πηγή ιδεών και εμπνεύσεων, σαν χώροι ανταλλαγής ιδεών, σαν χώροι δημιουργικότητας, σαν χώροι συνάθροισης κοινού, σαν τελικά χώροι σκέψης και ωρίμανσης ιδεών και απόψεων είναι και θύλακας αντιρρήσεων, διαφωνιών, αντιπαραθέσεων και πιθανός συγκρούσεων και όλα αυτά στο μέτρο του επιτρεπτού και του λογικού.
Πολλές φορές κάποιοι ξεφεύγουν γιατί είναι άνθρωποι και όχι πρόβατα (ξεφεύγουν λέμε, όχι αρχίζει τον άλλο στα καντήλια). Αυτό ονομάζεται ζωντάνια, λειτουργικότητα και υγεία σε ένα forum

Εμένα να μου επιτρέψετε να πιστεύω πως η "άλλη" γνώμη - η αντίθετη - μου δίνει τροφή να μάθω. Τη θέλω. Τη ψάχνω.

Είμαι κάθετα αντίθετος όταν φτάνουμε σε σημείο να αγανακτούν άνθρωποι και να θέλουν να τα βροντήξουν κάτω.
Εκεί περνάμε στο απέναντι σημείο και ξεκινάμε τον ψυχαναγκασμό. Αυτό πρέπει να κόπτεται από την αρχή με τον τρόπο που έκανε ο Σταύρος ΑΚΡΙΒΩΣ.

Άρα, όσοι πρέπει να πούνε κάτι ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΡΥΦΟ.

Οι κανόνες λειτουργίας βρίσκονται εκεί ώστε "ενήλικα" άτομα με κρίση και αυτοκριτική να μάθουν το πλαίσιο που θα κινηθούν.

Δεν είναι κακό αυτό που λέω παιδιά... Γιατί κάποιος να πρέπει να σκεφτεί 2-3 φορές για να πει κάτι; Ας το πει (στα πλαίσια του κανονισμού) για να υπάρχει αντίλογος.

.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the japanese » 12 Αύγ 2008, 16:02

Συγγνώμη "ilpara", δε το πρόσεξα. Πάντως όπως και να το λένε πιστεύω πως λίγη σημασία έχει. Το περιεχόμενο θα κάνει το περιοδικό, όχι το όνομα.
Proud Member of The Greek Ubuntu Linux Community www.ubuntu.gr
1) A place where people meet to seek the highest is holy.
2) Minds are like parachutes. They only function when they are open.
the japanese
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas