Προχθές μου ήρθε η όρεξη να βάλω linux στο pc μου
Δεδομένο ότι είχα προσπαθήσει πριν από καιρό να βάλω κανονικά τo linux αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το virtualbox.
Όλα οκ μέχρι εδώ.
Έκανα εγκατάσταση το ubuntu 9.04 και μετά upgrade για το 9.10
Όλα μια χαρά με την εγκατάσταση. Όμως όταν ξεκινάω το linux μου βγάζει ένα μήνυμα που μου λέει:
έγραψε:Ubuntu is running in low graphic mode
The following error was encountered. You may need to update your configuration to solve this
(EE) Failed to load module “vboxvideo” (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available
Και μετά ξεκινάει κανονικά με low graphic mode σε ανάλυση 800 χ 600 που μου λέει πως είναι η μέγιστη.
Για τους drivers πατάω το hardware drivers αλλα μου λέει “No proprietary drivers are in use on this system” .
Έχω κάρτα γραφηκών nvidia fx 5500
Με το synaptic προσπάθησα να βρώ drivers και έκανα εγκατάσταση το nvidia glx 173 αλλά δεν ξέρω αν είναι το σωστό.
Επίσης όπως μου είπε ένας γνωστός μου που χρησιμοποιεί linux να κάνω εγκατάσταση τα nvidia kernel common και nvdia x settings. Για το τελευταίο μου έδεινε σαν επιλογή το nvidia settings και το έκανα εγκατάσταση αλλά προκοπή δεν είδα.
Τώρα όταν πάω στο System -> administrator -> nvidia x server settings μου βγάζει ένα μύνημα που λέει:
έγραψε:
You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.
Καμιά ιδέα με το τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω την ανάλυση σε πιο υψηλή?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.