Πρόβλημα με κάρτα γραφικών ATI Radeon (X1600 PRO)

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Πρόβλημα με κάρτα γραφικών ATI Radeon (X1600 PRO)

Δημοσίευσηαπό Nsk » 15 Οκτ 2008, 14:44

Κάνε επεξεργασία τον τίτλο του Θέματος και γράψε [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ] για να ξέρουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

a_xenias έγραψε:πολύ θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό, άλλος το ξεκίνησε το θέμα, γιαυτό.

Ναι, λάθος μου δεν το είδα.
Τελευταία επεξεργασία από Nsk και 15 Οκτ 2008, 18:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.10

Για όποιον τολμάει MyBryte!!!!
Άβαταρ μέλους
Nsk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a_xenias » 15 Οκτ 2008, 15:26

πολύ θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό, άλλος το ξεκίνησε το θέμα, γιαυτό.
a_xenias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Οκτ 2008, 18:42

φιλε a_xenias το προβλημά σου λύθηκε μεν αλλα καλό θα ηταν να κανουμε μια αναφορά σφαλματος.

Η αναφορά σφάλματος δεν νομιζω οτι θα εχει αμεσα αποτελεσματα αλλά θα ενισχύσει την ταση να γινει σε μελλοντικες εκδοσεις το EXA ο προεπιλεγμένος μηχανισμος 2D επιταχυνσης κι όχι η XAA που ειναι τωρα (για την ιστορια το προβλημα σου με τα βιντεο το δημιουργουσε το XAA που ειναι ο παλιος μηχανισμος 2D επιταχυνσης). Αφετέρου θα μπορει όποιος αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα με σενα, να δει την αναφορα και να το διορθώσει με τον τροπο που το διορθωσαμε και σε σενα.

Για να κανω το report χρειάζομαι τουλαχιστον το αποτελεσμα της εντολής

Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nnvv > ~/lspci.log

αυτη η εντολή θα σου δημιουργησει ενα αρχειο με το ονομα lspci.log στo home καταλογο σου. Στειλε μας το περιεχομενο του. Επισης στειλε την τελικη μορφη του /etc/X11/xorg.conf και το αρχειο /var/log/Xorg.0.log
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a_xenias » 15 Οκτ 2008, 20:35

:? ναι! ευχαρίστως να το κάνω, αλλά........... από τότε έχω το εξής πρόβλημα, το παρατηρώ όλη μέρα, ναι μεν παίζουν τα βίντεο, αλλά υπάρχει μια δυσκολία σε όλη την διαδικασία της αναπαραγωγής γραφικών, δηλαδή κάνει περίεργα η οθόνη κατά τις εγκαταστάσεις, και δυσκολεύεται το σύστημα με 3-4 παράθυρα ανοιχτά , κάτι που πριν δεν συνέβη καθόλου, με άλλα λόγια το ubuntu μου πριν την αλλαγή που έκανα στο xorg, ήταν άνετα και αεράτα αλλά δεν έπαιζαν βίντεο, ενώ τώρα δεν είναι καθόλου μα καθόλου άνετα αλλά παίζουν βίντεο......

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να συνεχίσω με την συγκεκριμένη αναφορά;;; Δεν γίνεται να έχω XAA και να παίζουν και τα βίντεο;;
a_xenias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Οκτ 2008, 21:12

Λυσεις υπαρχουν πολλές αλλα για να μην παιδευομαστε καμια βδομαδα με δοκιμες να σου προτεινω δυο λυσεις.

1η Λυση
Ανοιγεις το xorg.conf και αλλαζεις εκει που βαλαμε "EXA" με "ΧΑΑ" και μετα τρεχεις σε μια κονσολα
Κώδικας: Επιλογή όλων
gstreamer-properties

και οριζεις εκει που λεει Default Ouput --Plugin απο Autodetect σε Χ Window System (no xv)
ΕικόναΕικόνα

2η Λυση
μια που σημερα ηρθαν οι καινουριοι κλειστοι drivers ξεχνας τους ανοιχτούς και βαζεις τους κλειστους απο το "Οδηγοι Υλικου" κι ελπίζεις οτι δεν θα εχεις τα προβληματα που ειχες στο 8.04

Παντως ανεξάρτητα απο τη λύση θα εφαρμοσεις στειλε μου τις πληροφοριες πυ σου ζητησα (στην ιδανικη περιπτωση μια φορα με EXA και μια φορα με XAA)

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a_xenias » 15 Οκτ 2008, 21:54

επειδή με έχεις βοηθήσει πολύ, και υποστηρίζω το linux πλέον με φανατισμό, θα κάνω και τα 3 πράγματα και ο θεός βοηθός.... Αναμένεις νέα μου.. ΑΑΑΑΑΑΑ

Τις αναφορές που θα τις στείλω;; Υπάρχει κάποιο email;
a_xenias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 15 Οκτ 2008, 22:25

αν βαλεις τους κλειστους drivers ομως ειναι δυσκολος ο γυρισμος γιαυτο αστο τελευταιο.

logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a_xenias » 15 Οκτ 2008, 22:59

ναι, μετά απ-όσα τράβηξα το σκέφτηκα και μόνος μου, έχω έτοιμες τις 2 αναφορές αλλά δεν ξέρω που να τις στείλω!

επίσης, χμμμμμμ είμαι έτοιμος για το τρίτο βήμα, έχοντας κοντά και το λάπτοπ σε περίπτωση που δεν ανοίξουν ξανά το ubuntu για να μου πείτε τι να κάνω......

Θα επαναφέρω το xorg.conf στην εντελώς αρχική του κατάσταση και μετά θα ενεργοποιήσω τους drivers, μετά επανεκκίνηση και ο θεός μαζί μου....
a_xenias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a_xenias » 16 Οκτ 2008, 02:23

Λοιπόν, εδώ είμαι πάλι, αφού έκανα τα προηγούμενα βήματα, τελικά ενεργοποίησα την επιτάχυνση υλικού, η οποία μου κατέβασε κάτι drivers οι οποίοι εγκαταστάθηκαν, μαζί με το catalyst της Ati και μπορώ πλέον με σιγουριά να πω ότι έχω τα καλύτερα αποτελέσματα μέχρι στιγμής από όλες τις δοκιμές, δουλεύουν όλα ρολόι και με μεγάλες αποδόσεις.

Την ρύθμιση του gstreamer properties την άφησα στο X Window System (No Xv) γιατί αλλιώς τα βίντεο μου κάνανε νερά κατά την αναπαραγωγή και μικροδιακοπές, τώρα όμως παίζουν τέλεια με τον Totem αλλά εξακολουθούν να κάνουν νερά και διακοπούλες με τον VLC που προφανώς θέλει και αυτός κάποια ρύθμιση την οποία όμως όσο και να έψαξα δεν την βρήκα.... Αυτά..

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι πριν τo catalyst στην ανάλυση οθόνης, την οθόνη μου την έβρισκε κανονικά με το όνομα της, , τώρα την εντοπίζει ναι μεν με τις ρυθμίσεις της κανονικά, αλλά ως "unknown". Στην κονσόλα του catalyst πάντως την βρίσκει σαν SONY SDM-HS75 κανονικά , αλλά σαν tft όχι σαν lcd. Αυτά......
a_xenias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό a_xenias » 16 Οκτ 2008, 04:29

Ανακάλυψα κάτι καινούριο......... Το τρεμόπαιγμα κατα την αναπαραγωγή βίντεο, οφείλεται αποκλειστικά στην ύπαρξη γραφικών εφέ!!! Δηλαδή όταν δεν τα έχω καθόλου ενεργοποιημένα είναι όλα μια χαρά, όταν το βάζω στο normal η extra τότε τα βίντεο παρουσιάζουν προβλήματα κατά την αναπαραγωγή.. Πολύ παράξενο μου φαίνεται...
a_xenias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV