Καλημέρα σε όλους,
ζητάω συγγνώμη αν έχει υποθεί κάτι παρόμοιο με τις ερωτήσεις μου αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω κάποια άκρη μέσα απ' τα τόσα θέματα γύρω απ' τις συγκεκριμένες κάρτες γραφικών, ίσως κι επειδή είμαι νέος φίλος του TUX...
Τις προάλλες εγκατέστησα το ubuntu 10.04 στο νέο μου η/υ και μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα :
ενώ έκανα την εγκατάσταση των driver απ' τους "οδηγούς υλικών" και εγκαταστάθηκε ο fglrx (δεν γνωρίζω αν είναι αυτός που λέμε κλειστός ή ανοιχτός) έχω κάποια προβλήματα με το compiz (π.χ. το εφέ νερού δεν λειτουργεί και κάθε φορά που πατάω τον συνδυασμό κουμπιών η οθόνη μαυρίζει για 2-3 δευτερόλεπτα) καθώς και όταν πάω στην επιλογή "οπτικά εφέ" και επιλέγω έξτρα ...ουσιαστικά δεν επιλέγεται κάτι το οποίο με κάνει να πιστεύω πως κάτι δεν πάει καλά.Εν τω μεταξύ στο Σύστημα---Προτιμήσεις... δεν μου εμφανίζει την επιλογή "Simple CompizConfig Settings Manager" κάτι που μου εμφανίζει στον άλλο η/υ και αναρωτιέμαι μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος...
Μέχρι ώρας μόνο αυτά τα προβλήματα έχω εντοπίσει και δεν ξέρω αν θα μου παρουσιαστούν κι άλλα αργότερα.
Υπάρχουν κάποιοι drivers που να τα καλύπτουν όλα? Ή άμα θα βάλω άλλους θα κερδίσω σε εφέ αλλά θα χάσω σε αποδοτικότητα?γιατί αν είναι έτσι δεν με συμφέρει.
Κρίμα γιατί με την GeForce 9600 GT στον άλλο η/υ όλα δουλεύουν μια χαρά, χωρίς να θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις μεταξύ Nvidia και Ati.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων