Ποιά έκδοση ATI drivers έχω;

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Ποιά έκδοση ATI drivers έχω;

Δημοσίευσηαπό gtsit » 20 Δεκ 2008, 07:35

Παιδιά πως τσεκάρω ποιά version από ATI drivers έχω? Υπάρχει κάποιος τρόπος??
gtsit
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ποιά έκδοση ATI drivers έχω;

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 20 Δεκ 2008, 13:28

Δώσε στο τέρματικό (terminal)

Κώδικας: Επιλογή όλων
fglrxinfo
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 20 Δεκ 2008, 14:09

μιλάς για κλειστους ή για ανοιχτους, αν μιλας για κλειστους κάνε αυτο που σου είπε ο φιλος απο πανω, αν μιλας για ανοιχτους, αυτη η εντολή δεν δουλευει. Τι καρτα εχεις;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 20 Δεκ 2008, 23:54

Δώσε το αποτέλεσμα της εντολής lshw -C display .
Αυτό θα σου τυπώσει τί hardware έχεις τάξης display.
Λογικά θα σου δώσει την κάρτα σου.

Μετά πάτα cat /var/log/Xorg.0.log (ενώ είσαι μέσα στο Χ ε?) Λογικά θα δεις κάποιες ΠΟΛΛΕΣ στήλες με αρχή κάποια από το θέματα :
(II) RADEON(0):
(II) ATI(0):
(II) VESA (0):
(II) FGLRX(0):
Αναλόγως ποιο ειναι στην αρχή των γραμμών αυτούς τους drivers χρησιμοποιείς. (πχ. οι RADEON είναι οι open sourced, οι FGLRX οι κλειστοί, οι VESA της φρίκης κτλ κτλ)

Λογικά θα έχεις τους RADEON αν δεν έχεις εγκαταστήσει κάτι μόνος σου. Σε αυτή την περίπτωση : https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver για περισσότερες πληροφορίες.

Eπίσης μπορείς να γράψεις και lspci -v και να δεις ποια πεδία γράφουν Display Controller ή VGA Compatible Controler.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV