- Κώδικας: Επιλογή όλων
VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation C67 [GeForce 7000M / nForce 610M] [10de:0533] (rev a2)
Είχα δοκιμάσει τις οδηγίες που προέτρεπαν για εγκατάσταση των linux headers generic, ολοκληρωτική απομάκρυνση οτιδήποτε σχετικού με nvidia και κατόπιν εγκατάσταση του driver, χωρίς όμως επιτυχία.
Πριν από δύο-τρεις μέρες όμως με την αναβάθμιση στον πυρήνα 3.5.0-21-generic (αναβαθμίστηκαν αντιστοίχως και οι headers) επιτέλους εγκαταστάθηκε ο nvidia-current από το synaptic (και δούλεψε εννοώ, διότι εγκαθίστατο μεν, δε δούλευε δε).
Όσοι έχουν ανάλογο πρόβλημα, ας κάνουν μια δοκιμή.
Για όσους θέλουν εντυπώσεις :
Κσταρχήν έστρωσε η ανάλυση στη login screen, διότι ο nouveau έδινε τη σωστή ανάλυση μόνο μετά το login.
Δεύτερον έχει καλύτερα χρώματα.
Τρίτον στην επαναφορά του παραθύρου από την προεπισκόπηση στο προσκήνιο στο gnome shell προσπαθεί φιλότιμα να εφαρμόσει το effect με μικρότερη ταχύτητα, πράγμα το οποίο είναι εντυπωσιακό όταν το σηκώνει η κάρτα γραφικών, αλλά η συγκεκριμένη δεν είναι για πολλά-πολλά και έτσι κάνει ένα μικρό σπάσιμο (όσοι έχουν ασχοληθεί με KDE και τη ρύθμιση της ταχύτητας εφαρμογής των effects καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ). Ειδικώς λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση ήταν καλύτερα με τον nouveau, ο οποίος ούτως ή άλλως εφάρμοζε την επαναφορά με μεγάλη ταχύτητα και έτσι δε ζοριζόταν η κάρτα. Δεν έχω ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις του, ίσως έχει κάτι σχετικό.
Συμπερασματικά ο nouveau έχει βελτιωθεί πολύ (παλιότερα δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει gnome shell με nouveau) αλλά ο κλειστός ακόμα υπερέχει.
Δε θα έλεγα το ίδιο για τις ΑΤΙ, όπου στο desktop μου η κάρτα μου πετάει με τον ανοιχτό και μάλλον αποδίδει καλύτερα απ' ότι με τον fglrx.