Να ενημερωσω για το παραπανω.
Τελικά εβαλα τα 12.04.0 για να ειναι πληρως LTS η εκδοση (kernel 3.2 κτλπ). Με τα την εγκατασταση εκανα τα απαραιτητα updates και μετα τα updates μου εβγαλε στο jockey-gtk ως προτεινώμενο τον 319. Τον ενεργοποιησα και μπορω να πω πως δουλευει πάρα πολυ ωραια.
Ουτε θερμοκρασιες, ουτε glitches και στα παιχνιδια που δοκιμασε ο γιος μου τα γραφικά και η κινηση ειναι καταπληκτικά.
Οκ, δεν το δοκιμασαμε σε τιποτα ιδιαιτερα βαρύ, αλλα πχ στο trigger και ειδικα στο Tux Kart (!!!) επαθα πλάκα με τα γραφικά και την κινηση. (Συγκρινόμενο βεβαια με ενα παλιο λαπτοπ που του ειχα με μια οχι τοσο καινουρια καρτα intel..., αλλά και με τον 173 που ενεργοποιηθηκε απο μονος του μετα τα πρώτα updates.
Το μονο που εχω παλι (οπως και με την ΑΤΙ) ειναι πως το splash screen με το logo του ubuntu ειναι κακής αναλυσης - δλδ μεγάλο. Λογικά συμβαινει επειδη δεν εχει φορτωθει ακομα ο driver.
Το καλυτερο ήταν που ο ιδιος μου ο γιος με ζόρισε να του περάσω το linux. Με εβαλε χτες το βραδυ φωναζοντας "σηκω βαλε μου linux στον υπολογιστη μου. Θέλω linux!"
Γμτ επρεπε να το ηχογραφήσω...
Μήπως να αρχισω να σκεφτομαι και το steam...

1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog:
https://madvinegar.wordpress.com/