Η οθόνη μου δεν δείχνει όλες τις δυνατές αναλύσεις

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Η οθόνη μου δεν δείχνει όλες τις δυνατές αναλύσεις

Δημοσίευσηαπό antony_ace » 23 Φεβ 2009, 04:23

Αφότου πέρασα απο χίλια κύματα, αποκτώντας κάποια εμπειρία κατα την διάρκεια της διήμερης τρικυμίας μου στην πρώτη επαφή μου με linux και ειδικότερα με ubuntu, κατέληξα στο ίδιο σημείο.

Η οθόνη μου, μια flat LG L1915S, με μέγιστη ανάλυση 1280x1024@60, το μέγιστο που μπορεί να μου δείξει μέσω της nvidia 7800gt που έχω στον η/υ αυτό, είναι 1024χ768@60.

Περνώντας ένα βράδυ παίζοντας με ότι εβλεπα σε φόρουμς , προσπαθώντας να ενεργοποιήσω και το SLI (εχω 2 7800gt, αυτή τη στιγμή όμως έχω μία καρτα πάνω, γιατι στο boot δεν έβρισκε καμμία καρτα/μονιτορ για να ξεκινήσει το ubuntu) κατέληξα στο συμπέρασμα οτι το πρόβλημα είναι το εξής. Oi driver ths nvidia δεν αναγνωρίζουν τις μέγιστες δυνατότητες της οθόνης μου.

Σας παραθέτω απο κάτω το xorg.conf αλλα και τα αποτελεσματα του lspci εννοιες άγνωστες για μένα μεχρι χτες, οποτε συγνωμη εκ των προτέρων για τον μακρύ διάλογο. Να προσθέσω ακόμα οτι είχα προβλήματα με το xorg.conf παρα πολλές φορές αναγκάστηκα να μπω σε recovery mode και πάρα πολλες φορές, ακόμα και τώρα δεν μπορω να κάνω save apo ta nvidia xserver settings

Κώδικας: Επιλογή όλων
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSection

kai apo lspci -nn | grep -i vga
Κώδικας: Επιλογή όλων

05:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation G70 [GeForce 7800 GT] [10de:0092] (rev a1)

εχω φάει πάρα πολυ ώρα , με τα xrandr κλπ, απότι καταλαβαίνω πρέπει να δημιουργήσω νεο modeline gia 1280x1024...?
antony_ace
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Η οθόνη μου δεν δείχνει όλες τις δυνατές αναλύσεις

Δημοσίευσηαπό linuxman » 23 Φεβ 2009, 15:02

Στην κατηγορία αυτή έχω δώσει πολλές φορές το ίδιο αρχείο που έχω εγώ και εάν βρεις τα τόπικ που έχει επιλυθεί θα βρεις και το αρχείο που είχα δώσει το xorg.conf , αντικαθιστάς με το δικό σου και θα έχεις την ανάλυση .
Διαφορετικά δοκίμασε να κατεβάσεις το nvidia-settings και με εντολή sudo nvidia-settings μπορείς να το κάνεις και να κάνεις και save στο xrog.conf τις ρυθμίσεις που θα δώσεις .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV