Πρόβλημα με ubuntu 9.04 και (μάλλον) κάρτα γραφικων  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με ubuntu 9.04 και (μάλλον) κάρτα γραφικων

Δημοσίευσηαπό dimitrisdgn » 20 Απρ 2009, 22:01

Γειά σας παιδιά! Καταρχήν χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη..

Έκανα πρίν 2 μέρες upgrade σε 9.04 (απο τα 8.10) και έχω ένα πρόβλημα. Ναι ξέρω είναι σε alpha ακόμα αλλά είπα να τα δοκιμάσω..

Λοιπόν.. Είχα πρόβλημα με τιν κάρτα γραφικών και δεν μπορούσα να ενεργοποιήσω τα εφέ (System-> Preferences->Appearance->Visual Effects->Extra)

Μπήκα στο compiz forum, έτρεξα ένα script για να δώ άν όλα είναι οκ με το hardware και το log έβγαλε οτι η κάρτα είναι black listed (Huh?) (Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller της intel). Είχε την επιλογή να κάνω bypass, το έκανα και όλα οκ.
Μου δούλεψαν όλα τα εφέ του compiz χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το θέμα είναι οτι στο άσχετο (εννοώ χωρίς να αλλάξω τίποτα στο xorg.conf) όταν κάνω μία άκυρη κίνηση του mouse ή με τα arrow keys μου σβήνει το backlight. Δηλαδή πέφτει η φωτεινότητα της οθόνης ότι και να κάνω (τα Fn+Home/End δουλέυουν αλλά η φωτεινότητα δεν αλλάζει).Πρέπει να αλλάξω πάλι τις ρυθμίσεις στο Appearance απο Extra Visual Effects σε None για να επανέλθει η φωτεινότητα.

Το scriptακι είναι σ'αυτή τη σελίδα http://forlong.blogage.de/entries/pages/Compiz-Check
Δεν ξέρω αν φταίει η έκδοση 9.04 ή είναι κάτι που μπορεί να λύνεται. Ξέρετε τί μπορώ να κάνω? Ή που να το κοιτάξω? Και άν φταίει η έκδοση που είναι δοκιμαστική, μπορώ να κάνω upgrade στην stable όταν βγεί?
Ευχαριστώ!!!
dimitrisdgn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με ubuntu 9.04 και (μάλλον) κάρτα γραφικων  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό dimitrisdgn » 21 Απρ 2009, 14:37

Λοιπόν το βρήκα! (βασικά με βόηθησε ένα φιλαράκι απο ένα forum)
Είχα ανοιχτό το visual bell στις ρυθμίσεις του compiz και αυτό μου τα χάλαγε όλα. Το απενεργοποίησα και όλα οκ, κανένα πρόβλημα!! :D
Θα το αναφέρω και στο compiz forum μπας και το φτιάξουν.
dimitrisdgn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με ubuntu 9.04 και (μάλλον) κάρτα γραφικων

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Απρ 2009, 15:58

Σε παρακαλώ διάβασε προσεχτικά το (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) και το άρθρο "Πως βρίσκω λύσεις..." του 1ου τεύχους του περιοδικού ubuntistas, ψάξε λίγο το θέμα μόνος σου, και αν δεν βγάλεις άκρη ξαναρώτα (μη διστάσεις!), αν πάλι βρεις λύση δημοσίευσε την εδώ και κάνε κλικ στο εικονίδιο "Επιλύθηκε"V" στο πρώτο σου μήνυμα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV