Xorg και Intel Brookdale 82845G/GL chipset - ασύμβατα;

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Xorg και Intel Brookdale 82845G/GL chipset - ασύμβατα;

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Μάιος 2009, 13:30

Έχω στη διάθεσή μου ένα πανάρχαιο - τουλάχιστον 5 ετών : ) - laptop από το Multirama, με μνήμη 512 ΜΒ και με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel, που χρησιμοποιεί το Brookdale 82845G/GL chipset. Σε αυτό ήταν εγκατεστημένο το Ubuntu 7.10, που δούλευε άψογα με μόνη «ενόχληση» ότι δεν έπαιρνε ανάλυση οθόνης μεγαλύτερη από 1024Χ768 και ότι ήταν κομματάκι αργό.
Η «φαεινή» μου ήταν να περάσω μια διανομή που να μπορώ να την κόψω και να τη ράψω στα μέτρα μου, ώστε να ελαφρύνει το σύστημα. Έτσι δοκίμασα πριν από μερικές μέρες να εγκαταστήσω Arch, με αποτέλεσμα να κολλήσω στην εγκατάσταση του Xorg. Ψάχνοντας στο Internet, διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο chipset της Intel είναι προβληματικό ως προς τις νεότερες modular εκδόσεις του Xorg. Το πρόβλημα τώρα είναι να ξαναβάλω το παλιό καλό Xorg (π.χ. το 6.8.2, ίσως και παλιότερη έκδοση), ώστε να έχω και πάλι γραφικό περιβάλλον. Όμως αυτές οι εκδόσεις δεν υφίστανται πλέον ούτε στα repos του Ubuntu. Καμιά ιδέα;
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Xorg και Intel Brookdale 82845G/GL chipset - ασύμβατα;

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 13 Μάιος 2009, 22:17

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 02:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 13 Μάιος 2009, 22:30

Αφού ούτως ή άλλος δεν έχεις σύστημα τώρα δοκίμασε να κάνεις τους δριβερς απο modules σε build in. Δεν ξέρω αν θα δείς διαφορά απλά είναι μια καλή ευκαιρία να το μάθεις.
Αλλιώς η μόνη σου επιλογή είναι να ξανα βάλεις το 7.10
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 13 Μάιος 2009, 22:30

Αφού ούτως ή άλλος δεν έχεις σύστημα τώρα δοκίμασε να κάνεις τους δριβερς απο modules σε build in. Δεν ξέρω αν θα δείς διαφορά απλά είναι μια καλή ευκαιρία να το μάθεις.
Αλλιώς η μόνη σου επιλογή είναι να ξανα βάλεις το 7.10.

Σε πιο σημείο κάλλησες με την εγκατάσταση? Την έχω κάνει και μπορώ να σε βοηθήσω...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV