Ati Radeon 9200 φορητού πρόβλημα

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Ati Radeon 9200 φορητού πρόβλημα

Δημοσίευσηαπό poisom » 13 Μάιος 2009, 14:01

Με βλέπω να γυρνάω σε windows πάλι...πωω και βαριέμαι ένα κάρο drivers και progs...
poisom
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poisom » 13 Μάιος 2009, 21:34

Κατεβάζω να δοκιμάσω το ubuntu 8.04 μίπως και πάει καλυτερα μιας και βλέπω ποίο πολλούς drivers για αυτή την έκδοση.
poisom
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 13 Μάιος 2009, 22:45

Αν και το thread το διάβασα μόνο "διαγώνια" είδα κάτι για ένα παιχνίδι και wine. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα γραφικών αλλά το wine δεν είναι παίζει τέλεια με όλα τα προγράμματα windows. Και τα παιχνίδια περισσότερο. Καλό είναι να δείς την συμβατότητα του wine με το παιχνίδι στην ιστοσελίδα του wine. Μάλιστα να έχεις κάποιο πρόβλημα το δηλώνεις και μπορώ να σου πώ ότι το κοιτάνε πολύ σύντομα. .. !!

Γενικά καλύτερα είναι να έχεις την τελευταία έκδοση. Για πάρα πολλούς λόγους.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 13 Μάιος 2009, 23:08

επισης τρεξε το παιχνιδι σε 9.04 απο κονσολα και δες τι σφαλμα βγαζει, το σφάλμα θα σου δείξει την λύση. Πάντως να πας σε 8.04 δεν σου το συνιστω ούτε εγω.

Και μη ψαχνεις για πολλους drivers για την κάρτα σου. 'Ενας είναι ο driver ο radeon και ειναι ήδη αρκετά καλος.

Πάντως αν ενδιαφέρεσαι πολυ για παιχνίδια ίσως ειναι καλύτερα να πας σε XP. Τα παιχνιδια αυτα δεν έχουν φτιαχτει για Linux και το γεγονος ότι πολλά απο αυτα μπορουν μεσω wine να παιζουν και σε Linux μονο ως θαυμα/δωρο μπορεις να το θεωρήσεις.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Μάιος 2009, 01:15

Η ποιο απλά επιλέγεις την λύση με ένα μικρό κόστος http://www.cedega.com/gamesdb/ και λύνεται το πρόβλημα σου απλά και φτηνά , πες ότι πήρες ένα account rapidshare .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poisom » 14 Μάιος 2009, 01:48

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το είδα σε άλλο pc με ubuntu και πραγματικα "πέταγε" σε wine. Σίγουρα η ασυμαβτότητα είναι μεταξύ της κάρτας γραφικών μου και του wine και οχι ανάμεσα στο παιχνίδι και στο wine. Γενικά τα προγράμματα που δουλεύω είναι για windows (pro engineer, 3d studio max, autocad και άλλα σχεδιαστικά πακέτα) αλλά όπως είπα και παραπάνω βαρέθηκα τα xp και τα προβλήματα τους. Δεν με καίνε τα games απλά ήθελα να μην υπάρχουν προβλήματα....γενικά υπάρχει κάτι που να μπορώ να δοκιμάσω την απόδοση της κάρτας γραφικών μου??? Ίσως κάποιο panel που να μπορώ να εγκαταστήσω για να μου φύγει και ο καϊμός να μπορώ να πειράξω ρυθμήσεις (όπως είδα στον φίλο μου που είχε nvidia) κ.τ.λ. Γενικά κάτι που να με πείσει ότι η κάρτα μου λειτουργεί όπως με έπείθε το control panel στα windows.
poisom
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Μάιος 2009, 02:07

Αν και είναι πολύ μπακάλικη λύση θα είναι μπορείς να δοκιμάσεις αυτό εδώ http://support.amd.com/us/gpudownload/P ... er200.aspx
Γιατί το λέω , αν μπει δύσκολα θα βγει .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 14 Μάιος 2009, 15:24

poisom έγραψε:Το συγκεκριμένο παιχνίδι το είδα σε άλλο pc με ubuntu και πραγματικα "πέταγε" σε wine. Σίγουρα η ασυμαβτότητα είναι μεταξύ της κάρτας γραφικών μου και του wine και οχι ανάμεσα στο παιχνίδι και στο wine. Γενικά τα προγράμματα που δουλεύω είναι για windows (pro engineer, 3d studio max, autocad και άλλα σχεδιαστικά πακέτα) αλλά όπως είπα και παραπάνω βαρέθηκα τα xp και τα προβλήματα τους. Δεν με καίνε τα games απλά ήθελα να μην υπάρχουν προβλήματα....γενικά υπάρχει κάτι που να μπορώ να δοκιμάσω την απόδοση της κάρτας γραφικών μου??? Ίσως κάποιο panel που να μπορώ να εγκαταστήσω για να μου φύγει και ο καϊμός να μπορώ να πειράξω ρυθμήσεις (όπως είδα στον φίλο μου που είχε nvidia) κ.τ.λ. Γενικά κάτι που να με πείσει ότι η κάρτα μου λειτουργεί όπως με έπείθε το control panel στα windows.

Κινδυνεύοντας να φάω κράξιμο, μήπως να έκανες το σύστημα διπλής εκκίνησης (Ubuntu/XP); Πάντως το ότι είδες το παιχνίδι αυτό να πετάει σε άλλο pc σε wine δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταφέρεις να το κάνεις να πετάει και στο δικό σου. Καταρχήν είσαι σίγουρος ότι το ίδιο το παιχνίδι υποστηρίζει την κάρτα σου; Ρωτάω γιατί ξέρω παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν κάρτες mobility οποιασδήποτε εταιρείας. Επίσης, είσαι σίγουρος ότι έχεις στήσει το wine σωστά; Εγώ μια εποχή που το πάλευα, δεν κατάφερα τίποτα σπουδαίο, κυρίως γιατί μόλις είδα ότι πρέπει να μελετήσω ένα κάρο οδηγούς και να κάνω ένα κάρο ρυθμίσεις, αποφάσισα ότι δεν αξίζει τον κόπο. Επίσης, αν και ελαφρώς εκτός θέματος, δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους προβλήματα έχεις με τα ΧΡ; Εγώ τα θεωρώ το καλύτερο λειτουργικό που έχει βγάλει ο Μπιλάκος και δεν είχα ποτέ προβλήματα, με εξαίρεση μία φορά που κόλλησα έναν ιό από βλακεία μου, γιατί ξέχασα να σκανάρω το στικάκι του κολλητού που ήταν μολυσμένο.

Όσο για την κάρτα γραφικών σου, αυτή πρέπει να παίζει με τους ανοιχτούς οδηγούς που περιλαμβάνονται στην Ubuntu 9.04 (δεν θυμάμαι αν ισχύει το ίδιο και για την 8.10), όπως αναφέρεται και στην σχετική σελίδα υποστήριξης: https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver

Υ.Γ.: υποστηριζόνενες κάρτες γραφικών για το Warcraft: http://us.blizzard.com/support/article. ... leId=21085
Απαιτήσεις συστήματος για το Warcraft: http://www.worldofwarcraft.com/info/faq/technology.html

Με μια ματιά θα έλεγα ότι το πρόβλημά σου δεν είναι μόνο η κάρτα γραφικών αλλά και ο επεξεργαστής που δεν βλέπω να υποστηρίζεται.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poisom » 14 Μάιος 2009, 19:31

Epirotes έγραψε:

Κινδυνεύοντας να φάω κράξιμο, μήπως να έκανες το σύστημα διπλής εκκίνησης (Ubuntu/XP);

Όχι...μόνο ubuntu.
Epirotes έγραψε:
Καταρχήν είσαι σίγουρος ότι το ίδιο το παιχνίδι υποστηρίζει την κάρτα σου; Ρωτάω γιατί ξέρω παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν κάρτες mobility οποιασδήποτε εταιρείας. Επίσης, είσαι σίγουρος ότι έχεις στήσει το wine σωστά;

Όχι σε όλα πως να ξέρω με σιγουρια...όταν είμαι νέος στο ubuntu :-S [/ubuntu]

Epirotes έγραψε:
Επίσης, αν και ελαφρώς εκτός θέματος, δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους προβλήματα έχεις με τα ΧΡ;

εεε τα βαρέθηκα...και ήθελα να δώ κάτι νέο. Επίσης μπορώ να παρατηρήσω ότι το laptop δουλεύει πολύ ποιο "ξεκούραστα" με το ubuntu.[/quote]

δεν ενοώ το warcraft το online....εννοώ το strategy στύλ Age of empires.
Epirotes έγραψε:
Με μια ματιά θα έλεγα ότι το πρόβλημά σου δεν είναι μόνο η κάρτα γραφικών αλλά και ο επεξεργαστής που δεν βλέπω να υποστηρίζεται.

Πάντως σε windows και το WoW άλλα και το Warcraft το Strategy έπαιζαν όλα μια χαρά...γ***** θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ με τα windows βλέπω :-P

Επίσης να προσθέσω ότι ακόμα και εφαρμογούλες 3D όπως παιχνίδια και άλλα κολλάνε αρκετά ακόμη και τα ποίο απλά στο Facebook. Ακόμη και το 3D Pacman....όπου δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα. Μίπως χρειάζομαι τίποτα άλλο και άδικα πεδευόμαστε?
poisom
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 14 Μάιος 2009, 21:27

Για το wine, εκτός από εδώ, κοίτα και στο winehq. Γενικά, ισχύει για κάθε εφαρμογή που θέλεις να τρέξεις σε wine. Πρώτα κοιτάς εκεί στην βάση δεδομένων εφαρμογών και βλέπεις αν υπάρχουν οδηγίες για το στήσιμό της. Eπίσης google κι ό,τι βρεις. Δες κι εδώ για codec και διάφορα άλλα συναφή: viewtopic.php?f=9&t=32 μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση. Επίσης θα σε παρακαλούσα να φτιάξεις την υπογραφή σου σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ: viewtopic.php?f=9&t=32 Αυτό βοηθάει όλους εμάς να έχουμε μια εικόνα για το μηχάνημά σου και να μπορούμε έτσι να σε βοηθύσουμε καλύτερα.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV