Πρόβλημα με ATI RADEON HD4670 drivers

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με ATI RADEON HD4670 drivers

Δημοσίευσηαπό Giorugosu » 10 Ιούλ 2009, 11:09

Καλημέρα,
εγκατέστησα τα 9.04 και έχω πρόβλημα με τους drivers.
Μόλις τελειώνει η εγκατάσταση κάνω όλα τα αυτόματα updates που έχει
και όταν κάνω activate τους drivers της κάρτας και μετά reboot η οθόνη μου δείχνει κάτι πολύχρωμες γραμμές...
πάτησα CTRL+ALT+ (-) και μπόρεσα να μπω στην επιφάνεια εργασίας αλλά η ανάλυση είναι χάλια...
όταν προσπαθώ να την αλλάξω μου βγάζει πρόβλημα...
Προσπαθώ εδώ και καμμιά βδομάδα με διάφορα κόλπα όπως uninstall του xorg κλπ. αλλά καμμία αλλαγή.

Αν και είναι η πρώτη μου επαφή με το ubuntu έμεινα υπερευχαριστημένος αν εξαιρέσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα
και δεν θέλω με τίποτα να ξαναγυρίσω σε Windows, οπότε αν μπορείτε να μου δώσετε μία βοήθεια για το τί να κάνω!
Μέχρι στιγμής θα τα κρατήσω χωρίς να κάνω activate τους drivers της κάρτας έως ότου βρω μία λύση που θα δουλέψει...

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μακροσκελές post μου!
Giorugosu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με ATI RADEON HD4670 drivers

Δημοσίευσηαπό logari81 » 11 Ιούλ 2009, 10:35

δοκίμασε να βαλεις τους κλειστους οδηγούς της καρτας με την βοήθεια του προγραμματος EnvyNG (το βρισκεις στο synaptic package manager) αντι απο το "Οδηγοι Υλικου". Βάζει απλώς καποια πιο προσφατη έκδοση των οδηγών.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με ATI RADEON HD4670 drivers

Δημοσίευσηαπό Giorugosu » 13 Ιούλ 2009, 19:20

ΟΚ! μετά απο πολλές προσπάθειες δούλεψε... δλδ σχεδόν δούλεψε!
Κατέβασα τους drivers μέσω του Envy και κατάφερα να αλλάξω την ανάλυση σε 1480x1050 που είναι η μέγιστη του μόνιτορ μου.
Όμως τα γράμματα φαίνονται χάλια ακόμη... προσπάθησα να τρέξω το ATI Catalyst Control Center
μπας και μπορέσω να κάνω απο εκεί καμμία αλλαγή αλλά δεν το τρέχει.
Επίσης στο Display της οθόνης δεν μου αναγνωρίζει την οθόνη, η οποία τρεμοπαίζει μόλις το ανοίξω
και αργεί χαρακτηριστικά να το ανοίξει...

Πιστεύω ότι εάν καταφέρω να αναγνωρίσει το monitor μου με κάποιον τρόπο, ίσως μέσω του ATI CCC τότε θα διορθωθούν όλα.
Giorugosu
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV