Λοιπον αφου εγκατεστησα τον 185 που παρεχει το συστημα απο μονο του, εκανα επανεκκινηση και αμεσως μετα ειχα το συνηθισμενο προβλημα με τις 6 οθονες.
Μετα ανοιξα την κονσολα και πατησα
- Κώδικας: Επιλογή όλων
gksudo nautilus
για να ανοιξω ενα παραθυρο με δικαιωματα διαχειριστη.
Μετα ανοιξα το xorg.conf (βρισκεται στο /etc/X11/xorg.conf) και αντεγραψα αυτο του παρακατω μηνυματος
Μετα αποθηκευσα το τροποποιημενο xorg.conf εκανα επαννεκινηση ΚΑΙ....... problem solved!!!!!!!
Η αναλυση μου ειναι επιτελους 1366x768 και ολα δειχνουν μεχρι στιγμης να δουλευουν σωστα.
***Ομως οποιος διαβασει αναλυτικα το νημα θα δει ορισμενους να αναφερουν καποιες "παρενεργειες".
Θα δοκιμασω αντιστοιχα και για τον 195 και αν βγαλω ακρη θα ενημερωσω το ποστ...
Off topic
pros έγραψε:Off topic:
Θύμωσα, όταν στο πλαίσιο, για περίπτωση ανάλογη με την δική σου,
(ήταν σε εγγύηση, μόνο η δύο φορές, αλλαγμένη μητρική, με την προβληματική κάρτα nvidia 8400GM),
δεν μου έδωσαν το συγκεκριμένο μοντέλο για αντικατάσταση,
αλλά κάποιο άλλο, με κάρτα intel σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής.
Συμπέρασμα, μακριά από nvidia σε laptop και από το πλαίσιο γενικά...
Off topic:Ακου τι ακτιβως εγινε με την περιπτωση μου:
Αρχικα ειχα προβλημα με την οθονη μου ( τρεμοπαιζε σαν να μην εκανε κατι καλα επαφη)
Μετα απο λιγο ψαξιμο κατεληξα στο συμπερασμα οτι μαλλον εφταιγε η καλοδιοταινια που συνδεει την οθονη με την μητρικη.
Τους το πηγα ομως μιας και ηταν εντος εγγυησης. Μου το παιρνου και το κρατανε 15 μερες!!! ενω υποσχονται 4ωρη τενικη υποστηριξη σε προιοντα turbo-x. Μολις το πηρα μου ειπαν οτι αλλαξαν inverter, αλλα ειχα παλι το ιδιο προβλημα και... τους το ξαναπηγα. Μου ειπαν αυτη τη φορα οτι τελικα εφταιγε η καρτα γραφικων και θα αλλαζαν motherboard. Αυτη τη φορα το κρατησαν 1.5 μηνα!!! κατα τον οποιο ειχαμε διαφορες ιστοριες, τσακωμους κτλ... Ετσι μετα απο τοσο καιρο το ξαναπαιρνω και.... ειχα παλι το ιδιο προβλημα. Μετα απο διαφορα αλλα σκηνικα απειρου καλους τελικα μου εδωσαν αλλο μηχανημα.
Το εξωργιστικο ειναι οτι αν κοιταξει κανεις στα διαφημιστικα τους θα δει οτι αναφερουν οτι ο μεγιστος χρονος αποκαταστασης βλαβης για προιοντα turbo-x ειναι 4ωρες στα περισσοτερα καταστημα, συμπεριλαμβανομενου και αυτου που πηγα, χωρις ομως να αναφερουν πουθενα, ουτε και σε "μικρα γραμματα" οτι αυτο ισχυει μονο σε περιπτωση που υπαρχει το ανταλλακτικο. Ετσι απο 4 ωρες εγω ειχα τεχνικη υποστηριξη σε 2 μηνες...
--Συμπερασμα η εξυπηρετηση του πλαισιου κανει μονο για να βαλουν καμια ram και να εγκαταστησουν κανα προγραμματακι ή λειτουργικο για οσους δεν ξερουν.