yodan000 έγραψε:να εχτές που έβλεπα μία ταινία ξαφνικά κόλλησε, μαύρισε η οθόνη και έβγαζε κάτι μηνύματα για την nouveau επίσης όταν κάνω suspend και προσπαθώ να ανοίξω το λάπτοπ πάλι όλα είναι μαύρα μόνο ο κέρσορας φαίνεται και σκέφτηκα ότι και αυτό μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών...
Δεν θα σου προτείνω τρόπο να εγκαταστήσεις τον κλειστό οδηγό Nvidia , δεν το έχω καταφέρει ούτε κι εγώ και έχουμε κάρτα της ίδιας "οικογένειας καρτών" .
Πρόσφατα είχα καταφέρει να εγκαταστήσω έναν οδηγό από το site της Nvidia , αλλά μετά από κάποιες ενημερώσεις πακέτων "έσπασε" και αυτός και δεν μπορούσα να μπω στο περιβάλλον εργασίας. (προχτές έγινε αυτό)
Αναφορικά να πω πως έχω δοκιμάσει όλους τους προτεινόμενους τρόπους (linux-headers , linux-source ,build-essential .. με xorg.conf και χωρίς και ότι άλλο έχω βρει στο Web)
Δεν πέτυχα ακόμη την επιθυμητή ανάλυση (το Desktop PC είναι συνδεδεμένο με TV , μέσω HDMI). Ούτε με την δημιουργία ανάλυσης μέσω xrandr έγινε κάτι.
Το γενικό πρόβλημα ήταν πως δεν φόρτωνε τον υποτίθεται εγκατεστημένο driver της Nvidia (ακόμη και με modprobe ή /etc/modules).
Από την άλλη ο nouveau δουλεύει απροβλημάτιστα με πλήρη υποστήριξη 3D(γραφικό περιβάλλον Unity) ,
να σημειώσω εδώ πως δεν παίζω παιχνίδια , πλήρη υποστήριξη εικόνας & ήχου , HD videos κλπ..
Αυτή την στιγμή υπάρχουν 8 οδηγοί διαθέσιμοι στα αποθετήρια του Ubuntu. Οκτώ κλειστοί οδηγοί από την Nvidia στο Ubuntu 12.10
Θα πρότεινα να παραλείψεις τους παλαιότερους nvidia-96 & nvidia-173 (μιας και έχεις κάρτα με σχετικά νέο chip) και να προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις
nvidia-current , nvidia-current-updates , nvidia-experimental-304 , nvidia-experimental-310.
Τα παραπάνω είναι ξεχωριστά πακέτα (όχι όλα μαζί). Επίσης θα χρειαστεί να δημιουργήσεις και αρχείο xorg.conf , με την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nvidia-xconfig
Η διαδικασία είναι αυτή που περιγράφει ο dim459.