Off topic:
Λοιπόν παιδιά στο desktop της υπογραφής μου έχω πλέον 2 κάρτες γραφικών. Η μία είναι η ενσωματωμένη στην μητρική ΑΤΙ hd 4200 η οποία πλέον δεν λειτουργεί και η δεύτερη είναι η ΑΤΙ HD 7750 η οποία δεν έχει καθόλου έξοδο vga παρά μόνο μια dvi, μια hdmi και μία display port 1.2. Εγώ έχω 2 οθόνες με βίσμα vga οπότε δεν μπορώ να τις συνδέσω και τις 2 μαζί γιατί δεν υπάρχει δεύτερη θύρα dvi ώστε με ένα adaptor να τις συνδέσω. Επίσης η ενσωματωμένη στην μητρική κάρτα γραφικών είναι απενεργοποιημένη οπότε δεν λειτουργούν οι θύρες της. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω πως γίνεται να συνδέσω και την δεύτερη οθόνη?
Γίνεται να εκμεταλευτώ κάπως και την ενσωματωμένη στην μητρική κάρτα γραφικών πχ. με σύνδεση crossfire? Και αν ναι τι ρυθμίσεις χρειάζονται? Από λίγο έψαξα στο ίντερνετ διάβασα ότι δεν γίνεται εκτός από κάποιον που λέει ότι στο ubuntu 12.10 γίνεται. Αν όντως γίνεται να αναβαθμίσω σε 12.10 και να το προσπαθήσω ή θα κάνω την αναβάθμιση τσάμπα? Θα αναβάθμιζα έτσι και αλλιώς αλλά έχω κάνει τόσες αλλαγές εδώ και 1 χρόνο στο 12.04 που βαριέμαι να τα ξανακάνω σχεδόν όλα από την αρχή σε περίπτωση που δεν πάει καλά η αναβάθμιση.
Off topic:
Edit: μόλις βρήκα ότι υπάρχει αντάπτορας που μετατρέπει την display port 1.2 σε vga. οπότε το παραπάνω πρόβλημα λύθικε πιστεύω.