Άμα δεις στα μενού που έχει το nvidia-settings υπάρχει η επιλογή "Κλώνος". Δεν θυμάμαι τώρα πως ονομάζεται αυτό το υπομενού.
Κατά 60% νομίζω ότι το λέει
"Θέση". Έχει εκεί επιλογές "Αριστερά από", "Πάνω από", "Absolute", "Κλώνος" και .. κάπως έτσι.
Όμως!!!Η οθόνη που έχω είναι 21άρα. Η τηλεόραση μου είναι 29άρα; 30άρα μεγάλη πάντως σε σχέση με την οθόνη του pc.
Οι επιλογές που μου βγάζει το nvidia-settings για να θέσω την ανάλυση, είναι διαφορετικές για τις δυο οθόνες.
Του κομπιούτερ ας πούμε έχει επιλογή 1440Χ900. Ενώ για την tv δίνει 1288Χ800 (ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΣΙ; ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ).
Αποτέλεσμα ήταν να μου κόβει επιφάνεια εργασίας. Το ρολόϊ ας πούμε κάτω δεξιά στο panel δεν φαίνεται στην τηλεόραση.
Όποτε επιχείρησα να βάλω κανω custom ανάλυση γίνεται σαλάτα.
Έτσι αντί να δούμε τους ΡΑΔΙΟ-ΑΡΒΥΛΑ κατευθείαν από το youtube και σε πλήρη οθόνη του player στην τηλεόραση
(εντάξει βλέπετε ...αλλά .... όσο νάναι.... κόβει κομμάτι από τα δεξιά ρε παιδί μου!)
κάθομαι και το κατεβάζω (για παλιότερα επισόδeια μιλάω από το greek-movies) και το μετατρέπω σε avi και το γράφω σε usbάκι.
Ευτυχώς έχει usb η τηλεόραση.
Λύθηκε το πρόβλημα όταν εγκατέστησα την 13.04. Και ubuntu και Kubuntu. Απλά παρατήρησα όταν έβαλα την ubuntu πρώτα
ότι κάνοντας την εγκατάσταση είχα τις οθόνες ανοιχτές και συνδεδεμένες από την αρχή.
Το τέσταρα όταν εγκατέστησα και την kubuntu.
Ποιος ξέρει; Διάβασε εξ αρχής τις συσκευές και έφτιαξε την κατάλληλη ρύθμιση η εγκατάσταση1
Πάντως άψογο αποτέλεσμα. Έχω δυο οθόνες με την ίδια εικόνα.
Α! Να πω επίσης ότι εδώ τώρα (kubuntu 13.04) δεν έχω εγκαταστήσει το nvidia_settings. Δεν μου έχει χρειαστεί.
Απλά ενεργοποιώ ή απενεργοποιώ την tv από τις "Ρυθμίσεις συστήματος"