Ξεκινησα λοιπον ως ανησυχο πνευμα τα δοκιμαστικα τα οποια στο τελος ειχαν ευτυχη καταληξει , αν και μου δημιουργησαν πολλες αποριες .
Αρχικα να πω πως μπουταρα τον φορητο με εναν εξωτερικο σκληρο στον οποιο ειχα εγκαταστησει μινιμαλ ubuntu 13.04 με γραφικο περιβαλλον lxde . To αποτελεσμα ηταν να εκκινησει ο υπολογιστης να μπει στο γραφικο περιβαλλον αλλα μετα απο ενα λεπτο μου εβγαλε καποιες καθετες γραμμες κ κολλησε στην κυριολεξια το συμπαν ! Αναγκαστηκα να κλεισω το μηχανημα απο το κουμπι . Επειτα εκανα δευτερη αποπειρα κ ξανα τα ιδια , για να μην σας κουραζω οι ανεπιτυχεις αποπειρες μου διαδεχονταν η μια την αλλη με την μονη διαφορα πως ειτε παγωνε το συμπαν εμφανιζοντας στην οθονη μου καθετες γραμμες ειτε απλα παγωνε χωρις να μπορω σε καμια απο τις περιπτωσεις αυτες να κανω τιποτα αλλο εκτος του να απενεργοποιησω το μηχανημα απο το κουμπι ! Οπως ακριβως συμπεροφεροταν ο υπολογιστης κ στον γνωστο μου οταν χρησιμοποιουσε λειτουργικο windows . Σε καθεμια ομως απο αυτες τις προσπαθειες προλαβαινα να μπω στο τερματικο κ να παιρνω διαφορες πληροφοριες οπως π.χ τις καρτας γραφικων που ηταν το πρωτο μου ζητουμενο. Ετσι λοιπον η καρτα που φοραει ειναι :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
jim@lubuntu:~$ lspci -v | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470]
Προσπαθησα μεσω διαδικτυου να βρω ενα τροπο για το πως μπορω να απενεργοποιησω την καρτα γραφικων , μα στις περισσοτερες φορες εβρισκα πληροφοριες για το πως μπορει να γινει αυτο οταν ο υπολογιστης εχει δυο καρτες γραφικων κ συγκεκριμενα στην εξωτερικη καρτα γραφικων . Διαβαζοντας πολλα κ διαφορα βρηκα τελικα σε ενα site μια ανορθοδοξη λυση ! Συγκεκριμενα περασα στον Grub την παρακατω εγγραφη με την οποια τελικα το μηχανημα δουλευει !!!
- Κώδικας: Επιλογή όλων
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT acpi=off radeon.modeset=0
Οι αποριες μου ειναι οι εξης ¨:
α. Γνωριζει κανεις αν με την συγκεκριμενη παραμετρο πραγματι απενεργοποιειται η καρτα γραφικων ;
β. Υπαρχει πιθανοτητα η καρτα γραφικων να μην ειναι καμμενη ;
γ. Με ποιο τροπο μπορω να δω αν οταν εκκινει ο υπολογιστης αν ειναι με software driver ή χρησιμοποιει την καρτα γραφικων ;
δ. Υπαρχει πιθανοτητα χρησιμοποιωντας αυτην την εγγραφη, αυτον τον τροπο , να παθει μεγαλυτερη ζημια ο φορητος υπολογιστης ;
ε. Εχει ποτε δοκιμασει κανεις κατι παρομοιο σε υπολογιστη με καμμενη καρτα γραφικων ;
Eιλικρινα σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας !