Καινούριος στον χώρο του Ubuntu, ασχολούμαι εδώ και 1 μήνα περίπου, το παραμετροποιώ σιγά-σιγά και έχω φτάσει σε ένα σημείο που το έχω φέρει πραγματικά εκεί που θέλω και χαίρομαι να δουλεύω στο νέο μου λειτουργικό!!!!
Σε 2 γραμμές να δώσω συγχαριτήρια σε όλα τα παιδιά του forum για την οργάνωση, το μεράκι και την καλή δουλειά που κάνουν, έχω βρει πολλές απαντήσεις εδώ μέσα στον 1 μήνα που ασχολούμαι.Μπράβο!
Στο πρόβλημά μου τώρα...Έχω τη κάρτα γραφικών της υπογραφής(Ati Radeon X1300 Pro). Μέχρι στιγμής ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τους ανοιχτούς drivers που περάστηκαν κατα την (καθαρή) εγκατάσταση του 9.10. Ωστόσο χθές που κάθησα να δώ(για πρώτη φορά) ένα video divx διαπίστωσα ότι κατα το playback εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές σε σκηνές γρήγορης δράσης ή οριζόντιας μετατόπισης της κάμερας
Το φαινόμενο ονομάζεται αν κατάλαβα καλά tearing(?) και το κάνει σε κάθε τύπου video. Έχω ψάξει αρκετά , έχω δοκιμάσει αρκετά και έχει ψιλοκουρκουτιάσει το κεφάλι μου!
Θέλω να ρωτήσω λοιπον..
1) Αν κατάλαβα καλά oi proprietary drivers της ATI δεν κάνουν πλέον για την κάρτα γραφικών μου.Ισχύει παιδιά κάτι τέτοιο;Θα βοηθούσε να δοκίμαζα;
2)Γενικώς υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα;Είναι το τελευταίο πιστέυω που απο μένει για να φέρω το Ubuntu πλέον τελείως στα μέτρα μου και να δουλεύω ευχάριστα!