Πρόβλημα στην αναπαραγωγή HD αρχείων (.mkv)

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Πρόβλημα στην αναπαραγωγή HD αρχείων (.mkv)

Δημοσίευσηαπό mouths » 18 Ιουν 2010, 21:58

Σέ πρώτη φάση κάνε αυτό: VLC>tools>προτιμησεις>show settings(επιλεγεις:ολα)>Εισαγωγη/codecs>αλλοι κωδικοποιητες>FFmpeg>Skip the loop filter for
H.264 decoding (επιλεγεις:ολα).
Βεβαια για την αποκωδικποιηση του βιντεο χρησιμοποιειται μονο ο επεξεργαστης και οχι η καρτα γραφικων.

Γιά επιτάχυνση video μέ χρήση τής κάρτας γραφικών ( μιάς κάι έχεις ATI) στό τέλος αυτού τού οδηγού http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=12551 έχω αυτό τό link : http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/mplayer-vaapi/
    Linux:χαμηλό | προγραμματισμος:οχι | αγγλικα:καλα
    Ubuntu 10.04 LTS - Debian Squeeze (dual boot)
    HP Pavilion dv5-1160ev (Core 2 Duo 2.53 GHz) | 3GB | nVidia 9600M GT | 15.4in WXGA
Άβαταρ μέλους
mouths
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό C_MOS1 » 23 Ιουν 2010, 18:38

Clouzo έγραψε:Έχω πάθει το ίδιο πρόβλημα με mkv με κακό rip και μου έκανε διακοπές δοκίμασε σε το ίδιο και σε WIN 7....στο VLC πιο output έχεις? αν έχεις το default δοκίμασε και τα άλλα
Εγώ έχω την 4850 και οι κλειστοί οδηγοί δεν δουλεύουν καθόλου καλά οι ανοιχτοί είναι μια χαρά.

Δοκίμασα και άλλο βίντεο με wmv επέκταση. και τα δύο παίζουν μια χαρά στα win 7 αλλά στο ubuntu μου δεν παίζουν. Δοκίμασα και ΟΛΑ τα video output του VLC χωρίς αποτέλεσμα. Αρχίζω να πιστεύω οτι απλά ο συνδυασμός του hardware μου δεν παίζει σωστά με ubuntu.
Καμιά άλλη ιδέα;
Γνώσεις Linux ελλάχιστες, Προγραμματισμός Ελλάχιστες, Αγγλικά πολύ καλά.
Λειτουργικό
Desktop Windows 7 Ultimate 64Bit
Laptop WIndows XP Pro. Ubuntu 12.04
Specs
Desktop Intel Core 2 duo 2.4. Ram 3GB, Video Ati Radeon 4600HD 512MB DDR2, Mobo Gigabyte.
Laptop Intel Celeron M 1.4 Ram 1 GB, VIdeo SIS 64MB internal.
Άβαταρ μέλους
C_MOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό C_MOS1 » 23 Ιουν 2010, 18:46

mouths έγραψε:Σέ πρώτη φάση κάνε αυτό: VLC>tools>προτιμησεις>show settings(επιλεγεις:ολα)>Εισαγωγη/codecs>αλλοι κωδικοποιητες>FFmpeg>Skip the loop filter for
H.264 decoding (επιλεγεις:ολα).
Βεβαια για την αποκωδικποιηση του βιντεο χρησιμοποιειται μονο ο επεξεργαστης και οχι η καρτα γραφικων.

Γιά επιτάχυνση video μέ χρήση τής κάρτας γραφικών ( μιάς κάι έχεις ATI) στό τέλος αυτού τού οδηγού http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=12551 έχω αυτό τό link : http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/mplayer-vaapi/

Μακάρι να μπορούσα να πω οτι δούλεψε η λύση φίλε μου αλλά δυστυχώς , αφού έκανα τα όσα προτείνεις , το πρόβλημα παραμένει...
Λειτουργικό
Specs
Desktop Intel Core 2 duo 2.4. Ram 3GB, Video Ati Radeon 4600HD 512MB DDR2, Mobo Gigabyte.
Άβαταρ μέλους
C_MOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 23 Ιουν 2010, 21:59

αν έχεις 3d εφέ compiz κλπ απενεργοποίησετα.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό C_MOS1 » 27 Ιουν 2010, 08:45

Clouzo έγραψε:Έχω πάθει το ίδιο πρόβλημα με mkv με κακό rip και μου έκανε διακοπές δοκίμασε σε το ίδιο και σε WIN 7....στο VLC πιο output έχεις? αν έχεις το default δοκίμασε και τα άλλα
Εγώ έχω την 4850 και οι κλειστοί οδηγοί δεν δουλεύουν καθόλου καλά οι ανοιχτοί είναι μια χαρά.

Σταύρο ευχαριστώ για την πρόταση. Ενεργοποίησα ένα-ένα όλα τα output χωρίς αποτέλεσμα.
Επίσης απενεργοποίησα και όλα τα 3d κλπ απο τον driver της κάρτας γραφικών .
Μάταια :cry:
Λειτουργικό
Specs
Άβαταρ μέλους
C_MOS1
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 27 Ιουν 2010, 09:40

Δοκίμασε να το παίξεις σε smplayer:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install smplayer

Μετά πας στο αρχείο σου, δεξί κλικ -> open with -> smplayer (είτε other application) :)
Μπορείς να ρυθμίσεις μερικές επιλογές:
- Tools > Preferences > Video > επιλέγεις "xv"
- Tools > Preferences > Audio > επιλέγεις "pulse"
Apply, OK, κλείσε και ξανάνοιξε το smplayer.

(Αν και εδώ δε δουλέψει.. δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομιζω ότι έχεις ένα παλιό πρόβλημα που μάλλον ξαναπαρουσιάστηκε: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/344057 είτε https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/345627 ) -- Μήπως το βιντεο «κολλάει».. και μετά κάνει κατι σαν «fast-forward» για λιγα δευτερολεπτα, και μετα το ξανακανει συνεχως καθε λιγα δευτερολεπτα;;
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ