από dim459 » 23 Ιουν 2010, 22:51
Συγχώρησέ με που επιμένω, αλλά είσαι σίγουρος ότι το 1920χ1080 και 23976 fps δεν είναι απλώς τα χαρακτηριστικά του video που πας να παίξεις.
Αν περί αυτού πρόκειται δεν σημαίνει ότι η συσκευή το δίνει στην έξοδό της με refresh rate στα 24. Οι παλιότερες συσκευές (μιας και μιλάμε για film ntsc έδιναν για το ntsc έξοδο στα 60 Hz, το οποίο είναι 24χ2,5, και οι πιο νέες υποστηρίζουν 48 Hz και 72 Hz).
Δεν έχω δει ποτέ όμως ψηφιακό προβολικό μέσο να κλειδώνει σε refresh rate κάτω από 48Hz, παρά μόνο κάποιους αναλογικούς λαμπάτους προβολείς που έχουν μεν αυτή τη δυνατότητα, αλλά η εικόνα είναι χάλια. Σε οτιδήποτε ψηφιακό είτε είναι out of sync και δεν έχεις εικόνα, είτε σε καλύτερα μηχανήματα ενεργοποιείται ο ενσωματωμένος scaler και αναπροσαρμόζει το σήμα (με επιπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας).
Αν κοιτάξεις στο manual της τηλεόρασης, αναλόγως του πόσο αναλυτικό είναι, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ένα πίνακα με τις υποστηριζόμενες αναλύσεις και τη γκάμα refresh rates για κάθε μια από αυτές.
(Οι επιλογές που έχω δει σε κάρτες γραφικών είτε απευθείας μέσω του driver -σπάνιο-, είτε με προγράμματα όπως το powerstrip, για τόσο χαμηλό refresh rate αφορούν σε σήμα interlaced και όχι prograssive, οπότε εκεί εξ ορισμού μιλάμε για επέμβαση του scaler του προβολικού).
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.