πώς εγκαθιστώ drivers της κάρτας γραφικών σαν root?

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: πώς εγκαθιστώ drivers της κάρτας γραφικών σαν root?

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 10 Νοέμ 2008, 21:01

έγραψε:δυστυχώς δεν υπάρχει σύνδεση internet στο συγκεκριμένο μηχάνημα οπότε δεν μπορούν να κατέβουν από πουθενά οι drivers!

equalizer αν έχω καταλάβει καλά , από την παραπάνω φράση σου , δεν έχει ιντερνετ το μηχάνημα, αν ναι τότε τίποτα απο αυτά που σου λένε τα παιδιά δεν πρόκειται να δουλέψει.
Ξεκαθάρισε σε παρακαλώ αν έχει ή όχι ίντερνετ το μηχάνημα.
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό equalizer » 10 Νοέμ 2008, 23:45

rizitis έγραψε:equalizer αν έχω καταλάβει καλά , από την παραπάνω φράση σου , δεν έχει ιντερνετ το μηχάνημα, αν ναι τότε τίποτα απο αυτά που σου λένε τα παιδιά δεν πρόκειται να δουλέψει.
Ξεκαθάρισε σε παρακαλώ αν έχει ή όχι ίντερνετ το μηχάνημα.

Το μηχάνημα ΔΕΝ εχει internet ούτε γίνεται να αποκτήσει. Εχω κατεβάσει κάτι drivers από την nvidia (που δεν ξέρω αν είναι και οι σωστοί) και θέλω να τους εγκαταστήσω. Πώς γίνεται αυτό; Αυτό ρωτάω από την αρχή
Συγκεκριμένα το αρχείο είναι αυτό:

NVIDIA-Linux-x86-96.43.07-pkg1.run

αλλιώς αν ξέρετε να μου δείξετε πού θα βρω τους κατάλληλους drivers για Nvidia geforce 4000MX να τους κατεβάσω από άλλο μηχάνημα και να τους βάλω με ένα φλασάκι στον υπολογιστή που έχει το ubuntu...

Dimitris έγραψε:Εχεις ενεργοποιημένο το universe repository;

δεν ξέρω τι είναι αυτο.
Εικόνα
equalizer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 10 Νοέμ 2008, 23:54

Θα πατήσεις Ctrl+Alt+F1 , θα δώσεις όνομα χρήστη και κωδικό και μετά εκτελείς
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo /etc/init.d/gdm stop

cd /home/username/
θα μεταφέρεις το αρχείο στο Αρχικό κατάλογο σου .
sudo ./NVIDIA-Linux-x86-96.43.07-pkg1.run
και ακολουθείς οδηγίες .
Άλλα πιο εύκολο θα ήτανε εάν το έβαζες μία φορά να τα πάρει όλα από το δίκτυο για να μην τα κάνει όλα χειροκίνητα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό equalizer » 11 Νοέμ 2008, 22:49

linuxman ευχαριστώ,
έτρεξα την εγκατασταση των drivers αλλα μου λέει ότι λείπει ένα πακέτο libc και δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση! μήπως δεν είναι οι σωστοί drivers(;)

καλό το λινουξ αλλά αν καταβάλεις τόση προσπάθεια για να εγταταστήσεις εναν driver μια κάρτας γραφικών δεν έχει προχωρήσει και πολύ από παλιά απ' ό,τι βλέπω
Εικόνα
equalizer
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 11 Νοέμ 2008, 23:12

equalizer έγραψε:καλό το λινουξ αλλά αν καταβάλεις τόση προσπάθεια για να εγταταστήσεις εναν driver μια κάρτας γραφικών δεν έχει προχωρήσει και πολύ από παλιά απ' ό,τι βλέπω

καλή η κριτική αλλα ....

επεσες στην περίπτωση μαλλον. Παρα πολλές καρτες δουλευουν σήμερα στο λίνουξ σωστα χωρίς καν την εγκασταση επιπλέον drivers (βλεπε ευκολότερα δηλαδη απο windows). Για τις καρτες που χρειαζονται κλειστους drivers για να δουλέψουν σωστα η εγκατασταση τους ειναι υπόθεση ενος κλικ System-->Administration-->Hardware Drivers-->activate... (δηλαδή και σε αυτην την περιπτωση ευκολότερα απο τα windows όπου θελει να εχεις καποιο CD ή να ψαχνεις στο Internet). Τέλως υπάρχει και η περίπτωση όπως η δική σου να παέι κατι στραβα, και να μην εχει προλάβει η ATI ή η Nvidia να στειλει σωστους drivers για την συγκεκριμενη έκδοση linux που πας να εγκαταστησεις, για αυτες τις περιπτωσεις (στις οποιες δεν φταίει το λινουξ αλλα ο κατασκευαστης της καρτας γραφικών) υπάρχουνε πάλι λύσεις όπως το envyng (υπόθεση 5 κλικ) ή η χειροκίνητη εγκατασταση (οντως λίγο πιο δυσκολη).

Αναλογιζόμενος τα παραπάνω λέω ναι εχει κανει τεραστια προοδο το λινουξ.

Και τωρα για να αντιστρεψω λίγο την κριτική.... τα παιδια σου ζητησαν παραπάνω καποιες πληροφοριες που δεν έδωσες (lspci -nn ... κ.α.) για τον λόγο αυτον κυρίως μπορει αυτα που σου προτεινουν να μην ειναι η καλυτερη δυνατη λύση κι εσυ να παιδευτεις παραπάνω και όσοι ασχολούνται με το θεμα σου να πρεπει να αφιερωσουν περισσοτερο χρονο.

Λιγη υπομονη λοιπον ή αν βιαζεσαι υπάρχουν πάντα προθυμα ατομα στο #ubuntu-gr στο IRC να σε βοηθησουνε.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Νοέμ 2008, 13:42

equalizer έγραψε:linuxman ευχαριστώ,
έτρεξα την εγκατασταση των drivers αλλα μου λέει ότι λείπει ένα πακέτο libc και δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση! μήπως δεν είναι οι σωστοί drivers(;)

καλό το λινουξ αλλά αν καταβάλεις τόση προσπάθεια για να εγταταστήσεις εναν driver μια κάρτας γραφικών δεν έχει προχωρήσει και πολύ από παλιά απ' ό,τι βλέπω

Δεν είναι θέμα η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις , άλλα εάν έχεις την σύνδεση τότε είναι υπόθεση το 3 λεπτών το πολύ , θα μου πεις εάν δεν έχω τότε πάντα υπάρχει τρόπος ίσως λίγο πιο δύσκολος άλλα πάντα είναι πιο καλύτερος από ότι στο άλλο, εκεί εάν δεν έχεις το σωστό οδηγό δεν θα λειτουργεί καν , εδώ όμως μπορούμε να του βάλουμε και ένα "vesa driver" που είναι για όλες τις κάρτες εκεί όχι , εκεί θα πρέπει να ψάχνεις και για έστω μερικά προγράμματα και πολλά "serials ktl " ενώ εδώ απλά κάνεις κλικ και σου το κατεβάζει εγκαθιστά και είσαι έτοιμος.
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV