airmaik έγραψε:παλια ειχα την καρτα που εχει o billver
εγω πάντως απο τα λιγα που ξέρω ειναι οτι linux και AMD δεν ειναι και οτι καλυτερο
εγω ειμαι τις αποψεις μια nvidia για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο
Αυτή η συλλογιστική σκέψεως εις άτοπον απαγωγή, οδηγεί σε τελείως λαθεμένα συμπεράσματα. Μπορώ και εγώ να πω ότι οδήγησα το τάδε αυτοκίνητο, της τάδε εταιρίας και ήταν χάλια. Άρα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης εταιρίας είναι χάλια.
Θα σου ήταν εύκολο να μας υποδείξεις το post ή το Launchpad bug που έχεις κάνει με το συγκεκριμένο πρόβλημα; Γιατί όπως λες και ο ίδιος:
airmaik έγραψε:εγω παντως ειχα αυτο το προβλημα με αυτην πριν κανένα μισο χρόνο και ειχα εγκαταστήσει τους κλειστό κώδικα...
...μπορει να ηθελε κάποιον αλλον δεν λεω...
...με τον ανοιχτο με πήγαινε καλα αλλα ο ηχος ειχε τα μαύρα του τα χαλια
Ως γνωστόν οι περισσότερες κάρτες γραφικών έχουν πλέον ενσωματωμένη και μια κάρτα ήχου, όπου περνάει ο ήχος μέσω της HDMI εξόδου. (Εκτός της κεντρικής κάρτας ήχου που είναι ενσωματωμένη συνήθως στην μητρική).
Χωρίς να μας λες ποια ακριβώς κάρτα είχες (η Mobility Radeon HD 3600 είναι σειρά όχι μια κάρτα), τι έκδοση ubuntu και kernel, ποιούς ακριβώς και με τι τρόπο drivers είχες βάλει, τι ρυθμίσεις ήχου είχες κάνει στο ALSA, τι συνδεσμολογία είχες για το ήχο (HDMI, mini din-RCA ή κάτι άλλο;) τι πρόγραμμα αναπαραγωγής χρησιμοποιούσες και τι ρυθμίσεις είχε αυτό, πως μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπέρασμα στο ότι φταίει η κάρτα;
Όπως έχεις καταλάβει, το ubuntu είναι στην κορυφή από την κοινότητα του, η οποία προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα που προκύπτουν και όχι να κάνει αφορισμούς βγάζοντας γενικευμένα και ανυπόστατα συμπεράσματα. Υπάρχουν πολλά άλλα site-forum γι'αυτή τη δουλειά.