BHacker έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας γραφικών.
Ίσως να μην χρειάζεται αφού έχεις υποστήριξη 3D με την ενσωματωμένη κάρτα.
Learner έγραψε: Τους έχεις εγκαταστήσει από αποθετήριο(ppa:ubuntu-x-swat/x-updates )
Ναι, αυτό το αποθετήριο είναι καλό που προστέθηκε, επειδή δεν έχει την τελευταία έκδοση του Ubuntu.
Learner έγραψε:Οι drivers έχουν εγκατασταθεί , ωστόσο όπως σωστά λες , δεν φορτώνονται για κάποιο λόγο.. πιθανών κάτι έχει γίνει με το Hybrid σύστημα που έχει . Λογικά όμως το bubmlebee έπρεπε να δουλεύει.
Δεν έχω στα χέρια μου και κάποιο τέτοιο σύστημα , να το τσεκάρω ο ίδιος και δεν έχω δουλέψει το bumblebee γιατί δεν μου χρειάζεται. Ίσως θέλει κάποιο configuration.
Μπαίνει πάντως σε ubuntu 3d και με την intel.
Σκέφτηκα να δοκιμάσουμε να τους κάνουμε force load , από το /etc/modules , επίσης να δοκιμάζαμε και blacklist τον i915 , αλλά υπάρχει περίπτωση να μην έχει μετά γραφικό περιβάλλον. Τι λες ;
Επίσης στο
dmesg είδα κάποιες αναφορές λάθους για το ACPI , να ευθύνεται αυτό ; Να δοκιμάσουμε και παράμετρο acpi=force , στον πυρήνα ;
Η συγκεκριμένη κάρτα υποστηρίζει την τεχνολογία Optimus, όπου δυστυχώς υπάρχει επίσημα μόνο για γουιν. Στο Linux έρχεται να υλοποιήσει αυτή τη λειτουργία το Bumblebee (για αυτό και προτάθηκε για εγκατάσταση).
Ναι, απ’ ότι έιδα για να ενεργοποιηθεί (κάνει την εναλλαγή καρτών) το Bumblebee, θα πρέπει να είναι ενεργό και το acpi. Εμφανίζονται κάποια σφάλματα για το acpi, αλλά δεν νομίζω να έχουν σχέση με το πρόβλημά μας.
Πριν όμως από αυτό, θα πρέπει να υπάρχει (loaded(;) or loadable) και κάποιος οδηγός για την κάρτα. Και επίσης αναφέρεται ότι χρειάζεται έκδοση kernel νεότερης της 3.1 που το Ubuntu 11.10 δεν έχει (έχει 3.0) . Ακόμη ένας λόγος για αναβάθμιση σε Ubuntu 12.04!
Το Bumblebee ενεργοποιεί την κάρτα nvidia
μόνο όταν υπάρχει κάποια ανάγκη για ισχυρότερα γραφικά όπου η intergrated κάρτα (Intel) ίσως να μην μπορεί. Επειδή δεν έχω τέτοια κάρτα και ούτε επεξεργαστή, δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα δίνουν οι εντολές όπως
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
lsmodlspci -k
Μπορεί η εναλλαγή να γίνεται με κάποιον έμμεσο τρόπο
(είδα ότι δημιουργείται νέος xserver και υπάρχει και ο server του bumblebee) και οι παραπάνω εντολές να μην μπορούν να ελέγξουν ποιος οδηγός χρησιμοποιείται. Έγραψα μπορεί, επιεδή δεν έχω τέτοιο σύστημα για να ξέρω. Αν κάποιος έχει τέτοιο σύστημα και σωστά ρυθμισμένο θα μπορούσε να μας το πει. Θέλω να πω ότι μπορεί να δουλεύει αυτό που «φτιάξαμε» και να μην το ξέρουμε!
Δεν έχω υπόψιν μου κάποιο τεστ για να «πιέσουμε» το σύστημα, έτσι ώστε το bumblebee να (προσπαθήσει) κάνει την εναλλαγή στην ισχυρότερη nvidia και να ελέγξουμε τις παραπάνω εντολές. (γενικά χρησιμοποιείται η intel για λόγους κατανάλωσης)
@BHackerΔώσε τα αποτελέσματα των εντολών:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lsmod
grep -i -e nouveau -e nvidia /etc/modprobe.d/*
grep -i -e nouveau -e nvidia /etc/X11/xorg.conf
Για configuration (ρύθμιση) του bumblebee, νομίζω είναι τα αρχεία στη διαδρομή
/etc/bumblebee/Περισσότερα:
https://github.com/Bumblebee-Project/Bu ... figurationΔες επίσης αν υπάρχει κάποια επιλογή στο bios για τις κάρτες γραφικών (gpu, igp...). Κυρίως για την nvidia, που υπάρχει πιθανότητα να είναι απενεργοποιημένη.