TV TUNER TURBO-X DTT 3000

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: TV TUNER TURBO-X DTT 3000

Δημοσίευσηαπό dim459 » 01 Δεκ 2013, 17:22

mrgemballas έγραψε:εμενα το προβλημα μου ειναι οτι ενω τρεχω στο wine to exe απο τον driver γινεται η εγκατασταση κανονικα και μολις τρεχω το προγραμμα της τηλεορασης
το οποιο ειναι το totalmedia 3.5 με το που τελειωνει και μου γραφει οτι η εγκατασταση ολοκληρωθηκε μου βγαζει ενα μυνημα το οποιο που λεει οτι το TMMONITOR.EXE δεν εγκατασταθηκε σωστα και κατι τετοια.

Πέραν των όσων σου έγραψε ο Σίμος για τους drivers, τα οποία είναι ορθότατα, γενικώς μην προσπαθείς να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές που ήξερες στα windows μέσω wine.
Στο inux υπάρχουν native εφαρμογές σχεδόν για τα πάντα και η χρήση του wine είναι η απολύτως έσχατη λύση, αν δεν βρίσκουμε κάτι ανάλογο ή για τον α' η β' λόγο χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια συγκεκριμένη εφαρμογή.
Εννοείται πως δεν τρέχουν τα πάντα μέσω wine.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bratsos » 07 Ιαν 2014, 23:07

Αμα θες κανε μετατροπη οδηγων για το λινουξ. (NDISwrapper)
Να βαλεις μονο οδηγους απο γουιντος XP. Να βαλεις το προγραμμα χειροκινητα,διοτι το λινουξ δεν ειναι σαν γουιντος.
Καθε φορα που βαζεις καποιο οδηγο, ειναι σαν να περνας τους οδηγους ολους απο την αρχη. Οποτε δεν χρειαζεσε να τους περνας εναν - εναν σαν τα σπαστικα γουιντος.
Πρεπει να το βαλεις χειροκινητα. Μην πας απο την "πηγη. Αλλα απο εδω https://wiki.debian.org/NdisWrapper
Αμα σου φενοντε πολυπλοκο τοτε καλυτερα μην ασχωλιθεις '-' Εχει μπολικες εντολες και πρεπει να ξερεις αγγλικα ωστε να βεβαιωθεις οτι το τσιπακι του κατασκευαστη της συσκευης υποστιριζετε. Οχι η μαρκα αλλα το τσιπ που εχει η συσκευη. To πλαισιο δεν φταιχνει τιποτα απλος τα παραμετροποιει με το δικο του λογισμικο. (embed drivers)
Το συγκεκριμενο προγραμμα ειναι για καρτες δικτυου,αλλα ισως παιξει και τιποτα αλλο.Εχει πολυ ρισκο
Αλλιως δοκιμασε με το wine μπας και παιξει απο εκει τιποτα
Αμα θες να παξει η εφαρμογη των γουιντος να δεις τη αλλο θελει για παιξει. Μπορει να λυπουν βιβλιοθηκες DLLs, C++ libraries κτλ. Δες τη ζηταει για να μπει.
Αμα δεν βγαζεις ακρη βαλε το 13.10ουμπουντου... :oops:
Main computer: HP-G6 AMD United Trinity
Basic level of programming. ECDL 2010.
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 09 Ιαν 2014, 00:19

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...
... συγγνώμη, αλλά είμαι κουρασμένος και δεν έχω το ψυχικό σθένος να απαντήσω περαιτέρω...
... κάποιος καλός φίλος ας μπει στον κόπο...
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 09 Ιαν 2014, 09:29

Το ndwiswrapper το χρησιμοποιούμε ως εσχατη λυση μονο για ασυρματες καρτες σε περιπτωση που ειτε δεν υπαρχει native linux firmware, είτε υπαρχει αλλα δεν δουλευει σωστα. Η ονομασίου του ειναι windows wireless drivers.

Μην μπερδευετε το wine με το ndiswrapper.
Ουτε με wine θα λυθει το συγκεκριμενο θεμα.

Εγω απ'ότι είδα απο το σαιτ του linuxTV το id της καρτας υποστηρίζεται. http://linuxtv.org/wiki/index.php/MSI_D ... ni_II_V3.0
Πιο πριν εχει γραφτει οτι πρεπει να αναβαθμισεις πυρηνα (σε 3.10) στον οποίο περιέχεται ο driver που χρειαζεσαι.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV