sokoban4ever έγραψε:@HephaestusSpoiler: show
@Dolores
Λοιπόν κατέβασε το http://ncc-1701a.homelinux.net/~linux-s ... 9_i386.deb
εγκατέστησε το
κάνε
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
στο τερματικό
και εκεί που λέει
Section "Device"
βάλε από κάτω ( και βγαλε την παλιά γραμμή Device )
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Driver "sis671"
Εάν δεν δουλέψει
βάλεέγραψε:Driver "sisimedia"
λογικά ένα από τα δύο θα δουλέψει
![]()
EDIT
παρεμπιπτόντως μιας και είπες ότι παίζει τελικά
τη γράφει εκεί στο Section "Device" στο υπάρχων /etc/X11/xorg.conf σου
γιατί αν δεν γράφει κάτι σαν sis671 ή sismedia μάλλον χρησιμοποιείς ακόμα τον generic driver
που εντάξει εάν σε ικανοποιεί άφησε το έτσι ...
Hephaestus έγραψε:Dolores έγραψε:...
Εβαλα και τα δυο τελικά (στη θέση του driver "veso" εβαλα τη μια φορά sis671 πάτησα ctrl +X, Y, και μετά enter και βγήκα πάλι στο dolores@dolores-desktop:~$ και μετά πάτησα πάλι sudo nano /etc/X11/xorg.conf και στη θέση του Driver sis671στο Section "Device" έβαλα "sismedia" πάτησα και πάλι ctrl +X, Y, και μετά enter και βγήκα πάλι στο dolores@dolores-desktop:~$. Πάω να κάνω ένα restart και ο θεός βοηθός.
- Δεν ξέρω τι έπρεπε να δω και τι όχι για να καταλάβω αν φτιάχτηκε το πρόβλημα. Επομένως αν μπορεί κανείς να με διαφωτήσει θα του είμαι υπόχρεη.
Ευχαριστώ
doloresP
Ένα τη φορά! Βάζεις το πρώτο και κάνεις το restart. Αν δεν παίξει το πρώτο, πας στο δεύτερο και κάνεις πάλι restart! Μη βιάζεσαι τόσο. Αφού πήρες το κολλάει θα τα καταφέρεις.
Dolores έγραψε:
με το restart (τελευταίο είχα βάλει το "sismedia") μου έβγαλε το ίδιο πρόβλημα με το χθεσινό (viewtopic.php?f=4&t=7967) ακολούθησα την πεπατημένη από τον angelbreath και έβαλα "vesa" και πάω τώρα να βάλω "sis671" και να κάνω restart
Dolores έγραψε:Dolores έγραψε:
με το restart (τελευταίο είχα βάλει το "sismedia") μου έβγαλε το ίδιο πρόβλημα με το χθεσινό (viewtopic.php?f=4&t=7967) ακολούθησα την πεπατημένη από τον angelbreath και έβαλα "vesa" και πάω τώρα να βάλω "sis671" και να κάνω restart
Ok με το "sis671" δουλεύει (ας πούμε). Εκανα restart και με έβαλε σε γραφικό περιβάλλον επίσης στο display preferance πλέον μου δίνει επιλογή refresh rate είναι από μόνο του στα 85ΗΖ (ενώ πρίν με vesa ήταν στα 0ΗΖ μόνο). Βέβαια το monitor παραμένει unknown και στη οθόνη μου έχει μικρύνει και έχω γύρω- γύρω ένα μαύρο πλαίσιο που δεν το είχα πριν οταν είχα βάλει driver "vesa". Επίσης τα ηχεία μου κάνουν κάτι κουλά - σαν να τα βγάζω από το ρεύμα και να τα ξαναβάζω και οι ταινίες παίζουν σαν σε χαλασμένο video όταν τις ανοίγω με το movie player (τις παίζει κανονικά μόνο το vlc). Επίσης η οθόνη μου εχει resolution 1280 x 1024 και μου δίνει άπειρες άλλες επιλογές αλλά 2-3 που δοκίμασα δεν λύνουν το πρόβλημα με τα μαύρα κενά γύρω - γύρω.
Τι να κάνω? Να ξαναβάλω το vesa?
Please help
Thanks
doloresP
giormatsis έγραψε:
Τώρα που έχεις αρχίσει και γίνεσαι καλή νομίζω ότι πρέπει να κάνεις αυτο που είπε ποιό πάνω ο Apopas...ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...Θα σου γλυτώσει χρόνο νεύρα και θα δουλεύει άψογα.