Πρόβλημα με κάρτα γραφικών στο ubuntu 9.10  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Πρόβλημα με κάρτα γραφικών στο ubuntu 9.10

Δημοσίευσηαπό Apopas » 31 Οκτ 2009, 18:33

Η γνώμη μου είναι να σώσεις τα αρχεία σου σε κάποιον εξωτερικό σκληρό που να τον έχεις πάντα για backup και να κάνεις μια σωστή εγκατάσταση της 9.10 σύμφωνα με αυτόν τον οδηγό http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=895
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 31 Οκτ 2009, 18:36

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 03:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dolores » 31 Οκτ 2009, 18:40

@Hephaestus

ok. επομένως στο terminal εκεί που γράφει τώρα Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"

Τί σβήνω και τί γραφω γιατί μπερδεύτικα πάλι
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάρια ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 σε Acer extensa 261
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual CPU E2180 │ 1GB │ Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 │ Azalia Audio Controller │ CRT LG Flatron F900P
Netbook ⇛ Acer aspire one Ubuntu 9.04, Windows XP
Dolores
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dolores » 31 Οκτ 2009, 19:08

sokoban4ever έγραψε:@Hephaestus
Spoiler: show
Με ένα google search βρήκα στο αγγλικό ubuntu forum
στην thread αυτό
http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org ... 67&page=27
για τον ίδιο driver
ναι μεν δεν είναι για 3D αλλά κάνει την δουλειά του λένε
η "λύση" συνοψίζετε
σε αυτό το post
http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org ... tcount=265
όποιος θέλει ας βοηθήσει

@Dolores
Λοιπόν κατέβασε το http://ncc-1701a.homelinux.net/~linux-s ... 9_i386.deb
εγκατέστησε το
κάνε
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo nano /etc/X11/xorg.conf

στο τερματικό
και εκεί που λέει
Section "Device"
βάλε από κάτω ( και βγαλε την παλιά γραμμή Device )
Κώδικας: Επιλογή όλων
Driver "sis671"

Εάν δεν δουλέψει
βάλε
έγραψε:Driver "sisimedia"

λογικά ένα από τα δύο θα δουλέψει
:D :thumbup:
EDIT
παρεμπιπτόντως μιας και είπες ότι παίζει τελικά
τη γράφει εκεί στο Section "Device" στο υπάρχων /etc/X11/xorg.conf σου :?:
γιατί αν δεν γράφει κάτι σαν sis671 ή sismedia μάλλον χρησιμοποιείς ακόμα τον generic driver
που εντάξει εάν σε ικανοποιεί άφησε το έτσι ...

Εβαλα και τα δυο τελικά (στη θέση του driver "veso" εβαλα τη μια φορά sis671 πάτησα ctrl +X, Y, και μετά enter και βγήκα πάλι στο dolores@dolores-desktop:~$ και μετά πάτησα πάλι sudo nano /etc/X11/xorg.conf και στη θέση του Driver sis671στο Section "Device" έβαλα "sismedia" πάτησα και πάλι ctrl +X, Y, και μετά enter και βγήκα πάλι στο dolores@dolores-desktop:~$. Πάω να κάνω ένα restart και ο θεός βοηθός.

- Δεν ξέρω τι έπρεπε να δω και τι όχι για να καταλάβω αν φτιάχτηκε το πρόβλημα. Επομένως αν μπορεί κανείς να με διαφωτήσει θα του είμαι υπόχρεη.

Ευχαριστώ

doloresP
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium Dual CPU E2180 │ 1GB │ Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 │ Azalia Audio Controller │ CRT LG Flatron F900P
Dolores
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 31 Οκτ 2009, 19:16

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 03:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dolores » 31 Οκτ 2009, 19:27

Hephaestus έγραψε:
Dolores έγραψε:...
Εβαλα και τα δυο τελικά (στη θέση του driver "veso" εβαλα τη μια φορά sis671 πάτησα ctrl +X, Y, και μετά enter και βγήκα πάλι στο dolores@dolores-desktop:~$ και μετά πάτησα πάλι sudo nano /etc/X11/xorg.conf και στη θέση του Driver sis671στο Section "Device" έβαλα "sismedia" πάτησα και πάλι ctrl +X, Y, και μετά enter και βγήκα πάλι στο dolores@dolores-desktop:~$. Πάω να κάνω ένα restart και ο θεός βοηθός.

- Δεν ξέρω τι έπρεπε να δω και τι όχι για να καταλάβω αν φτιάχτηκε το πρόβλημα. Επομένως αν μπορεί κανείς να με διαφωτήσει θα του είμαι υπόχρεη.

Ευχαριστώ

doloresP

Ένα τη φορά! Βάζεις το πρώτο και κάνεις το restart. Αν δεν παίξει το πρώτο, πας στο δεύτερο και κάνεις πάλι restart! Μη βιάζεσαι τόσο. Αφού πήρες το κολλάει θα τα καταφέρεις. :thumbup:

με το restart (τελευταίο είχα βάλει το "sismedia") μου έβγαλε το ίδιο πρόβλημα με το χθεσινό (viewtopic.php?f=4&t=7967) ακολούθησα την πεπατημένη από τον angelbreath και έβαλα "vesa" και πάω τώρα να βάλω "sis671" και να κάνω restart
Dolores
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 31 Οκτ 2009, 19:45

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 03:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dolores » 31 Οκτ 2009, 19:53

Dolores έγραψε:

με το restart (τελευταίο είχα βάλει το "sismedia") μου έβγαλε το ίδιο πρόβλημα με το χθεσινό (viewtopic.php?f=4&t=7967) ακολούθησα την πεπατημένη από τον angelbreath και έβαλα "vesa" και πάω τώρα να βάλω "sis671" και να κάνω restart

Ok με το "sis671" δουλεύει (ας πούμε). Εκανα restart και με έβαλε σε γραφικό περιβάλλον επίσης στο display preferance πλέον μου δίνει επιλογή refresh rate είναι από μόνο του στα 85ΗΖ (ενώ πρίν με vesa ήταν στα 0ΗΖ μόνο). Βέβαια το monitor παραμένει unknown και στη οθόνη μου έχει μικρύνει και έχω γύρω- γύρω ένα μαύρο πλαίσιο που δεν το είχα πριν οταν είχα βάλει driver "vesa". Επίσης τα ηχεία μου κάνουν κάτι κουλά - σαν να τα βγάζω από το ρεύμα και να τα ξαναβάζω και οι ταινίες παίζουν σαν σε χαλασμένο video όταν τις ανοίγω με το movie player (τις παίζει κανονικά μόνο το vlc). Επίσης η οθόνη μου εχει resolution 1280 x 1024 και μου δίνει άπειρες άλλες επιλογές αλλά 2-3 που δοκίμασα δεν λύνουν το πρόβλημα με τα μαύρα κενά γύρω - γύρω.

Τι να κάνω? Να ξαναβάλω το vesa?

Please help

Thanks

doloresP
Dolores
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 31 Οκτ 2009, 19:57

Dolores έγραψε:
Dolores έγραψε:

Ok με το "sis671" δουλεύει (ας πούμε). Εκανα restart και με έβαλε σε γραφικό περιβάλλον επίσης στο display preferance πλέον μου δίνει επιλογή refresh rate είναι από μόνο του στα 85ΗΖ (ενώ πρίν με vesa ήταν στα 0ΗΖ μόνο). Βέβαια το monitor παραμένει unknown και στη οθόνη μου έχει μικρύνει και έχω γύρω- γύρω ένα μαύρο πλαίσιο που δεν το είχα πριν οταν είχα βάλει driver "vesa". Επίσης τα ηχεία μου κάνουν κάτι κουλά - σαν να τα βγάζω από το ρεύμα και να τα ξαναβάζω και οι ταινίες παίζουν σαν σε χαλασμένο video όταν τις ανοίγω με το movie player (τις παίζει κανονικά μόνο το vlc). Επίσης η οθόνη μου εχει resolution 1280 x 1024 και μου δίνει άπειρες άλλες επιλογές αλλά 2-3 που δοκίμασα δεν λύνουν το πρόβλημα με τα μαύρα κενά γύρω - γύρω.

Τι να κάνω? Να ξαναβάλω το vesa?

Please help

Thanks

doloresP

Τώρα που έχεις αρχίσει και γίνεσαι καλή νομίζω ότι πρέπει να κάνεις αυτο που είπε ποιό πάνω ο Apopas...ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... :thumbup: Θα σου γλυτώσει χρόνο νεύρα και θα δουλεύει άψογα. :lol:
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dolores » 31 Οκτ 2009, 20:04

giormatsis έγραψε:
Τώρα που έχεις αρχίσει και γίνεσαι καλή νομίζω ότι πρέπει να κάνεις αυτο που είπε ποιό πάνω ο Apopas...ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... :thumbup: Θα σου γλυτώσει χρόνο νεύρα και θα δουλεύει άψογα. :lol:

thanks! Tα χεις τα δίκια σου μάλλον αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχω τόση εμπιστοσύνη και θα πρέπει να βρώ κάποιον που να μπορεί να το κάνει για μένα χωρίς να χάσω τα αρχεία μου. Λέω προς παρόν λοιπόν να βάλω πάλι το vesa που ήταν σε γενικές γραμμές ok και είμαι ανοικτή φυσικά και σε άλλες προτάσεις - λύσεις.

doloresP
Dolores
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV