Πρόβλημα με effects [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Re: Πρόβλημα με effects

Δημοσίευσηαπό Airwolf30 » 22 Σεπ 2008, 23:49

logari81 έγραψε:σε αυτην την φαση αν δεν εχεις προβλημα ασε το οπως ειναι ..γιατι η διαδικασια αντιστροφης ειναι λιγο πολύπλοκη και δεν ξερουμε αν θα οδηγησει σε σιγουρα αποτελεσματα. Αν εχεις προβλημα μετα βλεπουμε.

Φίλε logari81 έδωσα την εντολή που δίνεις παραπάνω. Λειτούργησε χωρίς πρόβλημα απ'ότι παρατηρήσα. Συγκεκριμένα μου επέτρεψε να κάνω αλλαγή των ρυθμίσεων εφφέ και μετά απο restart κράτησε τη τελευταία ρύθμιση. Επίσης παρατηρώ οτι στα screen savers πλέον τα γραφικά κινούνται κανονικά και όχι αργά με διακοπτώμενες κινήσεις. Μετά απο αυτά πιστεύεις οτι η κάρτα γραφικών είναι πλέον ρυθμισμένη; υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να επιβεβαιώσω κάτι;

Επίσης κάτι άλλο που δεν εχω αποσαφηνισει ακόμα. Το compiz είναι εγκατεστημένο; Τι σημαινει η τελευταία εντολή που έδωσες παραπάνω;

Στο πρώτο βήμα αναφέρεις να ρυθμίσω τη κάρτα γραφικών. Αυτό πώς γίνεται; Έχω δεί ορισμένες επιλογές στο μενού Σύστημα αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Αν κάποια στιγμή, πρέπει να ξανα κάνω εγκατάσταση του ubuntu, για τη κάρτα γραφικών πρέπει να χρησιμοποιήσω τους drivers που κατέβασα απο την ΑΤΙ και που αναφέρεις και εσύ στο τελευταιο βήμα σου;

Με συγχορείς πολύ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά κάθε φορά εμφανίζονται και νέες απορίες. Πιστεύω να με καταλαβαίνεις.
HP Pavilio zv5200, 80GB, 1024Ram, ATI Radeon 9100 IGP
Πάρις απο Χανιά
Airwolf30
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 23 Σεπ 2008, 00:55

Airwolf30 έγραψε:
Το compiz είναι εγκατεστημένο;

το compiz ειναι μεσα στην αρχικη εγκατασταση, εσύ απλώς το ενεργοποίησες

Airwolf30 έγραψε:
Τι σημαινει η τελευταία εντολή που έδωσες παραπάνω;

να μην κανει έλεγχο το Compiz για καρτες που ειναι blacklisted, πιθανον να μην χρειαζόταν κιολας

Airwolf30 έγραψε:
Στο πρώτο βήμα αναφέρεις να ρυθμίσω τη κάρτα γραφικών. Αυτό πώς γίνεται; Έχω δεί ορισμένες επιλογές στο μενού Σύστημα αλλά δεν είμαι σίγουρος.

μιλουσα για ρυθμισεις στο αρχειο /etc/X11/xorg.conf αφορούσαν όμως τον driver που ειχες πριν κι όχι αυτον που εγκατεστησες. Μαλλον δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι.

Airwolf30 έγραψε:
Αν κάποια στιγμή, πρέπει να ξανα κάνω εγκατάσταση του ubuntu, για τη κάρτα γραφικών πρέπει να χρησιμοποιήσω τους drivers που κατέβασα απο την ΑΤΙ και που αναφέρεις και εσύ στο τελευταιο βήμα σου;

ναι αν θυμασαι τι ακριβως εκανες

παντως συμβουλη μου ..οτι το λινουξ θελει το χρονο του. Ειναι πολύ καλος ο ενθουσιασμος ...αλλα σιγουρα χρειαζεται μερικες μερες αναγνωριστικης χρησης. Αν διαβασεις τους οδηγους που υπαρχουν σε αυτο εδω το φορουμ δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Airwolf30 » 24 Σεπ 2008, 17:33

φίλε logari81 καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου και την ανταπόκριση.

Ο ενθουσιασμός είναι πάντα ο κινητήριος μοχλός σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και οποσδήποτε χρειάζεται μετριότητα σε αυτό. Ήθελα να βοηθήσω περισσότερο παρά να δημιουργήσω πρόβλημα.

Αναφορικά με τη κάρτα γραφικών πιστεύεις οτι πλέον είναι όλα εντάξη; υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω για να το επιβεβαιώσω;
Πάρις απο Χανιά
Airwolf30
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 24 Σεπ 2008, 21:05

Το αν ειναι ενταξει θα το διαπιστώσεις εσυ. Αν παιζουνε τα εφε και τα βιντεο καλα τότε ειναι ενταξει.

Έχω την υποψια οτι θα εχεις προβλημα κατα την αναβάθμιση σε Ubuntu 8.10 αλλα αν τύχει κατι το βλεπουμε τότε.

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Airwolf30 » 25 Σεπ 2008, 01:03

τα εφέ που έχουν ενεργοποιηθεί παίζουν ολα προς το παρον κανονικά. Βιντεο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Όλα με τη σειρά τους. Ευχαριστώ για τη βοήθεια logari81 θα τα ξανα πούμε σίγουρα στο forum τις επόμενες μέρες, μήνες κτλ άλλωστε έχω ποστάρει αλλα τρία προβλήματα εδω μέσα, κυρίως όσον αφορα τη δυκτίωση.
Πάρις απο Χανιά
Airwolf30
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Airwolf30 » 02 Οκτ 2008, 23:37

Καλησπέρα σας. Ένας φίλος αποφάσησε να βάλει ubuntu στον υπολογιστή του. Το laptop του έχει κάρτα γραφικών S3 Savage Pro και δυστηχός έχει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που είχα αρχηκά εγώ δλδ δεν ενεργοποιούνται τα extra effects. Υπάρχει υποστήριξη για ή έστω κάποια διαδικασία για ρύθμηση τέτοιας κάρτας; Στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία.

Θα ήθελα κάποιες διευκρηνήσεις όσον αφορά το driver fglrx. Τί είναι; μπορεί στο δικό μου να παίξει και πώς; Κατέβασα κάτι drivers σχετικά με fglrx μέσω synaptic που παρειχαν υποστήριξη για κάρτες Radeon αλλά όταν μπούταρα η ανάλυση είχε πέσει στα 640χ480 και δεν μπορούσα να την αλλάξω. Εμφάνησε σχετικο μύνημα και κάποιες ρυθμίσεις για drivers στην αρχή αλλά τπτ. Τελικά απεγκατέστησα τους drivers και έκανα restore όλο το σύστημα για να επανέλθω ευτυχώς στην αρχική κατάσταση. Τι γνώμη έχετε;
Πάρις απο Χανιά
Airwolf30
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 02 Οκτ 2008, 23:46

Οι drivers fglrx (κλειστος) και radeon(ανοιχτος) ειναι για ΑΤΙ καρτες μονο. Η S3 Savage Pro απότι καταλαβα δεν εχει σχεση με ΑΤΙ οπότε δεν θα εχει σχεση και με αυτους τους drivers. Ας μας δώσει ο φιλος σου το αποτελεσμα της εντολης

Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn |grep VGA

για να δούμε τι καρτα ειναι αυτην ακριβως και να το ψαξουμε το ζητημα.

logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Airwolf30 » 03 Οκτ 2008, 00:03

logari81 έγραψε:Οι drivers fglrx (κλειστος) και radeon(ανοιχτος) ειναι για ΑΤΙ καρτες μονο. Η S3 Savage Pro απότι καταλαβα δεν εχει σχεση με ΑΤΙ οπότε δεν θα εχει σχεση και με αυτους τους drivers. Ας μας δώσει ο φιλος σου το αποτελεσμα της εντολης

Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn |grep VGA

για να δούμε τι καρτα ειναι αυτην ακριβως και να το ψαξουμε το ζητημα.

Φίλε logari8 συγνώμη για την ασυννενοησία. Προσπάθησα να αναφερθώ σε δύο διαφορετικά προβλήματα. Το ένα αφορά φίλο ο οποίος έχει στο laptop του κάρτα S3. Όσον αφορά τους drivers fglrx ενδιαφέρομαι για πληροφορίες απο αφορούν το δικό μου μηχανημα. Δεν είχα έτσι και αλλίως πρόθεση να χρησιμοποιήσω τους δικούς μου drivers για ΑΤΙ Radeon στο μηχάνημα του φίλου μου με κάρτα S3, αν μη τι άλλο θα του δημιουργούσα πρόβλημα.

Απορία για εμένα: τι σημαίνει κληστεί και τι ανοιχτοί. Στο δικό μου υπολογιστή μπορώ να κάνω χρήση αυτών των drivers?
Πάρις απο Χανιά
Airwolf30
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 03 Οκτ 2008, 00:19

Α τωρα καταλαβα. Νόμιζα οτι η δική σου περιπτωση ειχε ξεκαθαρισει. Βασικα αυτο που ειχαμε πει είναι ότι ο fglrx εχει παψει να υποστηριζει την καρτα σου μετά την εκδοση 8.28. Γι αυτο μπορούσες να βάλεις μονο αυτην την παλια έκδοση που έχει φυσικά παψει να συντηρείται και να βελτιωνεται κι οχι αυτην από το synaptic. Γιαυτο σου ειχα πει να αφησεις τον αρχικο radeon driver (ο οποίος εξακολουθει να συντηρείται) και να φτιαξεις το compiz σου να δουλευει με αυτον.

radeon - Ανοιχτος driver σημαινει ότι τον κώδικα του μπορεις να τον δεις έσυ , εγω κι οποιος άλλος θελει και να τον αλλάξει ...οπως ισχύει για σχεδόν οτιδήποιτε συμπεριλαμβανεται στο Ubuntu. Συντονιστης του radeon projekt ειναι ο airlied (http://airlied.livejournal.com/).

fglrx - Κλειστος driver σημαινει ότι τον κώδικά του μπορούν να τον δουν και να πειράξουν μονο όσοι δουλευουν στην ATI/AMD. Καπως όπως τον κωδικα των windows έχει μονο η MS δηλαδη.

Εσύ με το συστημα σου έχεις καποιο συγκεκριμενο προβλημα αυτην την στιγμη;

logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Airwolf30 » 03 Οκτ 2008, 00:36

Πρέπει να μπήκα στο νόημα. Δεν αντιμετοπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Έχω παρατηρήσει, όμως, οτι όταν ενεργοποιείται το screensaver είται όταν ενεργοποιώ τα 3D περιστρέφομενα desktop του compiz, τα γραφικά "βαραινουν" λίγο και η κίνηση του mouse πάνω απο τα menu εμφανίζει υστέρηση. Σκέφτηκα λοιπον να εγκαταστήσω fglrx drivers αλλά όπως σου είπα ήταν αποτυχία για το λόγο οτι η ανάλυση έπεσε στα 640Χ480. Μου εμφάνησε και άλλους drivers αλλά δεν έγινε τπτ. Τελικά συμβηβάστηκα με αυτή την αποδοση των 3d γραφικών.

Άρα η δική μου κάρτα δεν υποστηρίζει drivers fglrx, σωστά;
Πάρις απο Χανιά
Airwolf30
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ